Naturegreen groendaken

Dak vergroenen, wat is dat eigenlijk? Wanneer men spreekt over het vergroenen van een dak, worden vaak maatregelen bedoelt die een dak ‘groener’ maken. Dit kan letterlijk groener zijn, door bijvoorbeeld sedum of andere plantjes aan te leggen, maar ook groener als in duurzamer, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen. Het vergroenen van een dak is in ieder geval een maatregel die er voor zorgt dat het dak beter is voor de omgeving en het klimaat!

Manieren dak vergroenen

De gemakkelijkste manier voor particulieren om hun dak te vergroenen, is het aanleggen van een sedumdak. Sedumdaken zijn namelijk steeds voordeliger en kunnen op zowel grote als kleine daken worden gelegd. Zeker kant-en-klare varianten zoals sedummatten, zijn gemakkelijk zelf te plaatsen waardoor u vrijwel meteen van de voordelen kunt genieten! Dankzij de plantjes ziet het dak er niet alleen mooi groen uit, maar het dak brengt ook veel duurzame voordelen met zich mee. Andere manieren om een dak te vergroenen zijn het plaatsen van zonnepanelen om energie op te wekken, of het opvangen van hemelwater met behulp van een regenton of opslag.

Voordelen dak vergroenen

Alle bovengenoemde maniere zijn goed voor het milieu. Ze zorgen namelijk of voor schone energie, of maken uw woning beter bestand tegen weersextremen als gevolg van klimaatverandering, zoals hevige regen en langdurige droogte. Een sedumdak heeft verreweg de meeste voordelen. Het dak kan namelijk niet alleen regenwater opslaan, maar zorgt ook voor betere isolatie van uw woning en draagt bij aan de lokale biodiversiteit. Ook verlaagt het de directe omgevingstemperatuur en zorgt het voor een betere luchtkwaliteit! Het is dan ook niet gek dat sedumdaken zo populair zijn.

Subsidie voor dak vergroenen

Steeds meer gemeenten zien ook het belang van groenere daken in. Daarom wordt er op veel plaatsen in Nederland subsidie beschikbaar gesteld voor duurzame maatregelen, zoals het plaatsen van een sedumdak, regenton of zonnepanelen. Dankzij deze subsidies kunt u extra voordelig een sedumdak plaatsen op uw woning! Houdt daarom goed de website van uw gemeente in de gaten om te zien wat op u van toepassing is.

Meer weten over sedumdaken?

Wilt u meer weten over het vergroenen van uw dak, of wilt u meteen sedumdak plaatsen? Neem dan contact op met NatureGreen! Wij zijn dé groendakspecialist van Nederland en bieden verschillende groendaksystemen aan. Samen met u komen we er achter welk systeem bij uw wensen past, zodat u gauw van een sedumdak kunt genieten. Ga daarom vandaag nog met ons in gesprek. Voor een groener dak, gaat u naar NatureGreen!

dak vergroenen
sedumdak_hazerswoude3