DuMaVa subsidieregeling: Verduurzaam vastgoed met groendaken en andere maatregelen!

De subsidieregeling voor Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed maakt het mogelijk om vastgoed te verduurzamen en tegelijkertijd te profiteren van financiële voordelen.

De Rijksoverheid stelt deze subsidie vanaf 18 september 2023 beschikbaar voor maatschappelijke instellingen met vastgoed in Nederland. Met deze DuMaVa regeling wil de overheid vastgoed-eigenaren stimuleren om belangrijke stappen te zetten richting duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Eén van de duurzame maatregelen, waarmee u aanspraak kunt maken op de DuMaVa subsidie, is een groendak. Een maatregel dat relatief weinig kost en veel voordelen heeft en echt impact maakt.

Meer over een groendak

Overzichtsfoto Muiden

Gesloten subsidieregeling

Helaas is de DuMaVa subsidieregeling inmiddels al gesloten, omdat de subsidiepot al op is door de grote hoeveelheid aanmeldingen in korte tijd. We hebben geen informatie over of er misschien een vervolg komt op deze regeling. Mochten we hierover meer te weten komen, laten we het weten! In de tussentijd kunt u de whitepaper nog steeds downloaden.

Wie komt er in aanmerking voor de DuMaVa subsidie?

De DuMaVa subsidieregeling is speciaal opgesteld voor maatschappelijke instellingen, die vastgoed in Nederland bezitten en actief willen bijdragen aan een groenere toekomst. Of u nu een zorginstelling, onderwijscentrum, cultureel centrum of ander type maatschappelijke organisatie bent, als u de ambitie heeft om uw vastgoed te verduurzamen met maatregelen zoals groendaken, komt u mogelijk in aanmerking voor deze regeling.

Duurzame maatregelen onder de DuMaVa subsidieregeling

Onder de DuMaVa subsidieregeling vallen verschillende maatregelen, waarmee u uw vastgoed kunt verduurzamen. Behalve een groendak, kunt u ook voor warmtepompen, slimme meters, LED-verlichting en nog meer duurzame maatregelen subsidie aanvragen. Ook is het mogelijk de duurzame maatregelen te combineren tot een maximum van drie, waardoor u een hogere subsidie kunt krijgen.

Profiteer van onze Whitepaper over de DuMaVa subsidie

Wilt u meer weten over de DuMaVa subsidie? Wij hebben een waardevolle Whitepaper met informatie opgesteld, waarin u onder andere leest welke sectoren er in aanmerking komen, welke duurzame maatregelen er nog meer onder de DuMaVa vallen, wat de DuMaVa voorwaarden zijn en hoe u de DuMaVa subsidie aan kunt vragen. Laat uw gegevens achter via het formulier op deze pagina en ontvang direct toegang tot dit informatieve document.

Vraag dan hieronder ons Whitepaper aan! Na het invullen van uw gegevens, ontvangt u de Whitepaper in de mail.

Whitepaper DuMaVa subsidieregeling

Naam

De DuMaVa subsidie aanvragen

De DuMaVa subsidieregling gaat van start op 18 september 2023. Voordat deze regeling van start gaat is het al wel mogelijk om de aanvraag klaar te zetten. Bij de aanvraag zijn verschillende vereisten, zoals een uitgewerkt plan van de werkzaamheden die u voor ogen heeft een een verplicht energieadvies. Dit kan best even wat tijd kosten! Dat de DuMaVa 18 september 2023 pas open gaat, betekent dus niet dat u nog niets kunt doen.

Groendak op vastgoed

Een groendak als duurzame maatregel

Groene daken zijn een opvallende en duurzame keuze binnen de DuMaVa maatregelen. Ze dragen onder andere bij aan:

  • Regenwateropvang: Een groendak neemt regenwater op, waardoor de belasting op het riool afneemt en regenwater gebuffert wordt bij extreme regenbuien.
  • Isolatie: Een groendak zorgt voor een natuurlijke isolatielaag, waardoor het in uw gebouw in de zomer koeler zal zijn en in de winter warmer. Dit resulteert in een vermindering van energieverbruik.
  • Luchtkwaliteit: De sedumplanten op een groendak filteren fijnstof en nemen CO2 op, waardoor de omgeving gezonder wordt.
  • Biodiversiteit: De diverse sedumplanten bevatten voeding voor onder andere bijen en vlinders. Hierdoor neemt de lokale biodiversiteit toe!

NatureGreen heeft in het verleden ervaring op kunnen doen met veel mooie vastgoed projecten, zoals het Lyceum in Amsterdam. De onbenutte daken zijn omgetoverd tot biodiverse, groene daken!

Wilt u advies over een groendak op uw vastgoed? Neem dan gerust contact met ons op.