Home >> Groene dakbedekking

Intensieve en extensieve daken

Hoewel al deze vormen van groene dakbedekking dus bedekt zijn met planten, verschilt de mate waarin de daken gebruikt kunnen worden of onderhoud nodig hebben. Daktuinen zijn een voorbeeld van intensieve groene dakbedekking, omdat deze daken intensief gebruikt worden. Dat houdt in dat er op kan worden gelopen en dat er grotere en dus zwaardere planten op groeien. Deze daken worden over het algemeen aangelegd door hoveniers en zijn alleen mogelijk wanneer het dak voldoende draagkracht heeft. We zien deze dan ook vaker op daken van kantoorgebouwen dan op gewone huizen! Extensieve daken zijn daken waarop wel plantjes groeien, maar waarop niet wordt gelopen. Ook hebben de planten minder onderhoud nodig.

Voordelen groene dakbedekking

Meer groen, oftwel meer natuur, in de buurt is goed voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Meer natuur maakt mensen gelukkiger en vermindert stress. Maar door meer planten is er ook een beter luchtkwaliteit, dankzij het filteren van fijnstof! Daarnaast verlagen planten ook de lokale temperatuur en hebben bewoners minder last van hitte. Sommige vormen van groene dakbedekking, zoals sedumplanten, kunnen daarnaast ook nog eens veel water opslaan. Daardoor voorkomen ze overlast tijdens zware regenbuien. Dat maakt sedumdaken dan ook veruit de meest populaire vorm van groene dakbedekking!

Bestel nu groene dakbedekking bij NatureGreen!

Wilt u ook profiteren van de voordelen die een sedumdak met zich mee brengt? Bekijk dan eens het assortiment van NatureGreen! Wij verkopen diverse soorten sedumdaken, zoals lichtgewicht of kant en klaar pakketten. Daardoor hebben wij voor elk dak, een geschikt sedumdak! Geniet ook van een groenere omgeving en bestel vandaag nog uw eigen groene dakbedekking. Tot gauw bij NatureGreen!

Stel ons uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden

Vragen over een groen dak in combinatie met zonnepanelen?

Een sedum dakbedekking in combinatie met zonnepanelen? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 004 1774

Groen dak adviseur

Geert