Heerlen groendak DEAL

Er loopt nu een collectieve inkoop voor Heerlen. Krijg tot 15% korting op een sedumdak. Samen willen we de straat, buurt of wijk vergroenen.

NatureGreen organiseert een collectieve inkoop voor Heerlen voor een groendak compleet pakket met eigen aanleg.

Schrijf je in via deze pagina en ontvang een voorstel. 

Aanmeldperiode loopt tot 30 november 2022. 

 
 

Meld je aan voor collectieve inkoop Heerlen

  captcha

  Voordelen van een groendak

  Subsidie

  Diverse gemeenten geven sinds kort subsidies op groene daken. Hiermee kunt u een aanzienlijk deel van de kosten terugkrijgen, afhankelijk van uw gemeente, wat het nog interessanter maakt om een groen dak aan te schaffen. Laat u gerust informeren door onze adviseurs over de subsidiemogelijkheden die uw gemeente biedt.

  USP Image 01

  Temperatuur verlagend

  Een sedumdak zorgt voor een koeler en prettiger klimaat in de zomer. Een groen dak absorbeert zonlicht en houdt de ruimte koeler, waardoor het klimaat in huis verbetert.

  Dakbedekking-Sedum

  Uw woning wordt meer waard

  Door de positieve voordelen van een groen dak, zoals een lager energieverbruik, een prettiger klimaat in en rondom het huis en een langere levensduur van de dakbedekking, stijgt de waarde van uw woning.

  Vangt regenwater op

  Één van de redenen waarom gemeenten subsidie verstrekken is omdat een groen dak veel regenwater kan opvangen. Regenbuien worden steeds heftiger en plaatselijker waar de riolering niet op berekend is. Een groendak vangt regenwater op en slaat het water tijdelijk op het dak op. Het water wordt door de planten in het groen dak opgenomen en later door middel van verdamping teruggegeven aan de lucht. Een groendak draagt op deze manier bij aan een stabiel grondwaterpeil.

  Informatie opbouwlagen groen dak

  Geluiddempend

  Een groen dak heeft een geluidsisolerende werking. Het dempt het geluid van de straat en zorgt voor een rustigere omgeving. Maar ook geluiden in uw woning of tuin worden verminderd dankzij het groene dak.

  Goed voor mens en dier

  Mensen die in een groene omgeving wonen, voelen zich beter. Sedumdaken hebben een positief effect op de gezondheid en het humeur van mensen. Bovendien kan wonen in een groene omgeving de kans op diverse ziekten op de lange termijn verminderen. Ook voor dieren is een groen dak prettig! Het is een fijne omgeving voor bijvoorbeeld vogels en vlinders.

  Schonere lucht

  De vele plantjes op een groendak werken als filters voor fijnstof en zetten CO2 om in zuurstof. Daarom helpt u met een groendak mee aan een schonere lucht en geniet u van een betere luchtkwaliteit.

  sedumdak haarlem5

  Hoeveel goedkoper is een groendakDEAL? 

  Kosten van een groendak hangen af van een aantal onderdelen die meespelen. De belangrijkste factor zijn het aantal vierkante meters en verder het soort groendak dat u besteld.

  Daarnaast kan je te maken krijgen met extra opties: 

  • Uw dakbedekking is oud en moet dus mee vervangen worden. 
  • U heeft meerdere afwateringspunten, dus heeft u meerdere beschermingsmechanismen daarvoor nodig. Dit kost echter een kleine 10 euro extra, dat zijn de kosten niet. 

  Voor deze regeling geldt het volgende groendaksysteem:

  Lichtgewicht Groendak

  Groendak collectief

  Schrijf je direct in

  Hoe leg je een groendak aan?

  Een groendak aanleggen is niet heel moeilijk. Ongeveer 75% van onze klanten legt zelf het groendak aan. 

  STAP 1. Goed voorbereiden, maak het dak schoon en zorg dat alle materialen klaarliggen. 

  STAP 2. Breng het wortelwerende folie aan, dit zorgt ervoor dat je geen wortels in de dakbedekking krijgt. 

  STAP 3. Leg het drainagesysteem op de goede plaats. Het drainagesysteem zorgt voor een goede waterafvoer. Breng ook een bescherming aan voor je waterafvoer. 

  STAP 4. Leg de substraat laag neer. De substraat laag zorgt voor een goede voedingsbodem voor de plantjes. 

  STAP 5. Breng de planten aan. De planten zijn vaak geleverd in een mat of een cassettesysteem, je hoeft deze dus niet los te poten. 

  STAP 6. Aanbreng van de grindrand en bewatering. Als laatste legt u een grindrand neer en geef je het dak één keer water. 

  Klaar! U kunt genieten van uw groendak. Een groendak heeft zeer weinig onderhoud nodig. 

  Voor de collectieve inkoopregeling in Ede geldt het lichtgewicht sedumdak systeem.

  In 5 stappen naar een sedumdak

  Offerteaanvraag

  Aanmelden voor collectieve inkoop van een groendak in Heerlen in vrijblijvend. Als de aanmelddatum verstreken is, kijken we welke korting we kunnen toepassen n.a.v. het aantal aanmeldingen. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe interessanter het is!

   

   

  sedumdak_aanvragen

  Subsidie

  Aanmelden voor collectieve inkoop van een groendak in Heerlen in vrijblijvend. Als de aanmelddatum verstreken is, kijken we welke korting we kunnen toepassen n.a.v. het aantal aanmeldingen. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe interessanter het is!

   

   

  biodiversiteit

  Offerte

  Je ontvangt van ons een vrijblijvend aanbod voor een groendak in Heerlen. We zorgen dat je de beste prijs van de markt krijgt!

  sedumdak_zeist5

  Dak inspecteren

  Nadat u akkoord gegeven heeft op de offerte wordt er vaak een dakinspectie uitgevoerd. Dit doen we in bijna alle gevallen, behalve als het dak erg nieuw is. Dan is het vaak niet nodig en is het dak geschikt voor een sedumdak. 

  biodiversiteit

  Bezorging en aanleg

  We prikken samen een datum van collectieve levering. U ontvangt alle materialen om uw groendak aan te leggen en daarnaast ontvangt u een instructiefilmpje. Een sedumdak is makkelijk zelf aan te leggen en ruim 75% van onze klanten kiest er dan ook voor om het zelf aan te leggen. 

  sedumdak_zeist11

  Subsidieregeling Heerlen

  De gemeente Heerlen heeft subsidie beschikbaar gesteld voor de aanleg van een groendak in 2022.

  Subsidie: €40 per m2.

  Wanneer: In 2022.

  Wat zijn de voorwaarden?

  • Het aan te leggen dak is minimaal 10 m2.
  • De minimale wateropslag is 25 liter per m2 bij een extensief groendak en 50 liter per m2 bij een intensief groendak.
  • De werkzaamheden moet binnen 6 maanden na aanvraag van de subsidie starten en binnen 1 jaar na aanvraag klaar zijn.
  • Na aanleg moet het dak minimaal 5 jaar in stand worden gehouden.

  De groendak DEAL Heerlen loopt tot 30 november 2022. Aanmelden na deze datum kan niet meer. 

  Aanmelden voor sedumdak DEAL

   captcha