Home >> Sedumdak aanleggen >> Sedum Cassettes aanleggen

Sedum Cassettes aanleggen

Bent u van plan om zelf uw groendak te plaatsen? Groot gelijk! Met onze methode is een groendak aanleggen erg makkelijk. Binnen een dag zijn de volledige werkzaamheden uit te voeren en kunt u genieten van uw eigen groendak.

Volg voor het plaatsen van de sedum cassettes het volgende stappenplan. De stappen zijn ook te bekijken in het instructiefilmpje hieronder.

Stap 1

Maak het dak schoon. Veeg alle bladeren en het andere vuil bij elkaar en verwijder het van uw dak.

Stap 2

Voor het plaatsen van de sedum cassettes is het belangrijk om uw dak goed te beschermen. Indien uw dak niet wortelwerend is beginnen we met een speciaal wortelwerende folie. Rol de folie over uw dak en zorg ervoor dat de opstaande rand ook goed bedekt wordt door het materiaal.

Zorg ervoor dat verschillende stroken folie goed op elkaar aansluiten. Doe dit door middel van een overlap van ongeveer 50 centimeter.  Is uw dakbedekking wel wortelwerend? Dan kunt u deze stap overslaan.

Het is wel voor ieder dak van belang dat er een beschermend doek geplaatst wordt. Doe dit na de wortelwerende folie. Ook hier is het van belang dat verschillende stroken goed op elkaar aansluiten en dat u rekening houdt met een overlap. Deze mag iets kleiner zijn dan bij de wortelwerende folie.

Stap 3

Het is belangrijk dat u hemelwaterafvoer vrij is. Knip een stuk uit de wortelwerende folie en het beschermende doek om ervoor te zorgen dat uw regenpijp volledig vrij toegankelijk is. Bedek de hemelwaterafvoer met een bladvanger of bolrooster.

Stap 4

U kunt nu beginnen met het plaatsen van de sedumtrays! Plaats de eerste tray in een hoek naar keuze. Houd ruime afstand tot de dakrand. Hier raden wij aan ongeveer 20 tot 30 centimeter vrij te houden. Deze ruimte wordt later opgevuld.

Klik de tweede tray in de eerste en ga zo door. Vul het gehele dak met de groene sedum. Komt u niet precies uit? De trays kunnen gemakkelijk op maat gezaagd worden. U hoeft het plastic hiervoor niet te verwijderen. Kies voor het doorzagen van de trays een stevige ondergrond uit. Zaag nooit direct op uw dakbedekking!

Stap 5

Als het dak volledig bedekt is, kunt u de rand opvullen met grind. Zorg ervoor dat het grind even hoog ligt als de sedumtrays.

Stap 6

Wanneer kan ik de sedumplanten water geven? Na het aanleggen van uw groendak is het belangrijk om de sedumplanten direct water te geven. Wanneer u uw groene dak aanlegt in een droge periode is het  van belang om deze eerste weken regelmatig water te geven.

Uw groene dak is klaar! Geniet van alle voordelen, de flora en fauna en uw kostenbesparing. Vergeet niet om uw groene dak goed te verzorgen en periodiek onderhoud uit te voeren. Lees hier alles over op onze pagina onderhoud groen dak.