Doe de subsidiecheck 

Sedumdak Zeeland

Bent u woonachtig in de provincie Zeeland en wilt u een sedumdak laten plaatsen? Bekijk dan eens de sedumdaken van NatureGreen! Een sedumdak brengt veel voordelen met zich mee, met name voor de berging van regenwater. Sedumplantjes houden namelijk veel water vast, waardoor er minder regenwater het riool in stroomt. Tijdens zware regenbuien raakt het riool daardoor minder overbelast en kunnen overstromingen worden voorkomen. Daarnaast kunnen de plantjes ook goed tegen drogere periodes en hoeft u ze dus bijna nooit water bij te geven. Dat is wel zo makkelijk!

Subsidiemogelijkheden Zeeland

Steeds meer gemeenten, waterschappen en provincies bieden mogelijkheden tot subsidie aan voor de aanleg van een sedumdak. De provincie Zeeland is zich bewust van de voordelen die sedumdaken met zich meebrengen, en wil de aanleg dan ook graag stimuleren. Door het veranderende klimaat krijgt Zeeland steeds meer te maken met wateroverlast, hittestress en droogte. Om deze effecten te beperken helpt het om een sedumdak aan te leggen. Daarom stelt Zeeland subsidie beschikbaar tot wel 50% van de aanlegkosten, met een maximum van €25 per vierkante meter.

Voorwaarden Subsidie Zeeland

Er zitten wel een aantal voorwaarden aan de te ontvangen subsidie. Deze staan hieronder beschreven:

  • Het dak heeft een minimale oppervlakte van 10 m2.
  • Het dak heeft een waterbergingscapaciteit van 20 liter per m2.
  • Het dak bestaat uit minstens een wortelwerende, drainage, substraat en vegetatielaag.
  • Het dak heeft een helling van maximaal 35 graden.
  • De aanvrager is ook de eigenaar van het pand of woning waar het dak op komt.
  • Het groen dak is aangelegd door een gecertificeerd bedrijf, dat wil zeggen een bedrijf wat het keurmerk GroenKeur heeft, of een werknemer in dienst heeft die is het bezit is van een persoonscertificaat Dak & Gevelgroen.
  • De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet gestart zijn.


Heeft u vragen over de subsidievoorwaarden, of wilt u graag meteen een groendak bestellen? Bij NatureGreen gaan we graag met u in gesprek. Neem dus nu vrijblijvend contact met ons op!

Bekijk onze producten

Vragen over een sedumdak in Zeeland?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in de gemeente Zeeland? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert