Home >> Sedumdak >> Een tuinhuis met sedumdak

Een vraag over sedumdaken?

  captcha

  Een sedumdak kan op veel verschillende oppervlakten worden geplaatst. Bijvoorbeeld op het dak van een tuinhuis! Groene daken zijn ideaal om te plaatsen op platte daken waar niet op wordt gelopen. Vaak zijn dit de daken van een schuur, garage of aanbouw. Het gaat dan namelijk om relatief kleine oppervlakten waar een bewoner niks mee doet. Daardoor is het veel loze ruimte op het dak, waarvan het erg jammer is dat er niks mee gebeurd. Door er een sedumdak op te leggen wordt deze ruimte wél goed benut, en brengt het veel voordelen mee voor wateropslag en klimaatbestendigheid. Heeft u dus een tuinhuis liggen met een dak wat nog leeg is? Overweeg dan eens om er een sedumdak op te plaatsen!

  Voordelen sedumdak

  Er zitten verschillende voordelen aan het plaatsen van een sedumdak. Ten eerste, de waterbergende capaciteit van het dak. Sedumdaken kunnen veel regenwater vasthouden: gemiddeld wel 30 liter per vierkante meter! Daardoor stroomt er minder water af naar de riolering, waardoor de druk daar op wordt verminderd. Tijdens zware regenbuien, vermindert dat de kans op wateroverlast. Ook draagt het dak bij aan de lokale biodiversiteit. Het trekt namelijk verschillende soorten aan, zoals insectjes, bijen, vlinders en vogeltjes. Daarnaast filter het dak fijnstof en zorgt het voor een betere luchtkwaliteit, lagere omgevingstemperatuur en verhoogt het de waarde van uw woning. Tot slot ziet het er natuurlijk ook mooi en groen uit! Door een sedumdak op een tuinhuis te plaatsen, kunt u van al deze voordelen profiteren.

  Voordelen sedumdak op een tuinhuis

  Het belangrijkste voordeel van een sedumdak op een tuinhuis plaatsen, is het nuttig gebruik maken van de ruimte. Wanneer u het dak van het tuinhuis anders niet gebruikt, zijn dit eigenlijk vierkante meters die niks bijdragen aan de omgeving. Door er een sedumdak op te plaatsen, transformeert u deze ruimte opeens in een dak wat ontzettend nuttig is! Dat is slim gebruiken maken van uw woning, én meteen een steentje bijdragen aan milieu en klimaat. Daarnaast ziet een sedumdak er ook mooi uit, en voegt het extra groen toe aan de tuin. Een tuin-huis in de meest letterlijke zin van het woord!

  Welk sedumdak past het beste?

  Er zijn verschillende groendaksystemen om uit te kiezen. Welke het meest geschikt is voor het tuinhuis, hangt af van een paar factoren. Ten eerste is de draagkracht van het tuinhuis belangrijk. Met draagkracht bedoelen we het maximale gewicht wat de constructie kan dragen. Een sedumdak brengt namelijk wel wat gewicht met zich mee, zeker wanneer het is verzadigd met regenwater. In de bouwtekeningen van het tuinhuis kunt u terugvinden wat de draagkracht is. Is deze hoger dan het maximale gewicht van een standaard sedumdak, dan kunt u deze er zonder problemen op leggen! Is de draagkracht niet zo hoog, dan kunt u beter kiezen voor een lichtgewicht systeem. Deze nemen minder water op en zijn minder dik, waardoor ze ook minder wegen. Tot slot kunt u ook nog kiezen voor een kant en klaar systeem. Deze raden we vooral aan voor erg kleine oppervlakten. Is uw tuinhuis dus niet zo groot, dan is dit systeem en makkelijke keus!

  Vragen over sedumplantjes? 

  Bent u benieuwd welke sedumplantjes wij het meeste gebruiken, of hebt u vragen over de biodiversiteit? Wij staan u graag te woord. 

  Stuur een e-mail 085 - 004 1774

  Groendak adviseur

  Geert