Home >> Sedumdak >> Geschiktheid dak >> Obstakels op het dak

Wilt u een groen dak laten leggen, maar heeft u obstakels op uw dak die dit wellicht moeilijk maken? Geen nood! Op deze pagina vertellen we u meer over sedumdaken in combinatie met obstakels op het dak. Hoewel het natuurlijk erg makkelijk zou zijn, zijn de meeste daken niet perfect egaal of vrij van hindernissen. Dat betekent echter niet dat u geen sedumdak kunt laten plaatsen! Hieronder leest u meer over de verschillende soorten obstakels en hoe er mee om te gaan.

Soorten obstakels

Waar moet u nou precies aan denken bij obstakels op het dak? Dit kunnen veel verschillende dingen zijn, zoals bijvoorbeeld een zonnepaneel, dakkapel, cv-pijp schoorsteen, daklicht, dakraam, lichtstraat of een ontluchtingspijp. Deze objecten zorgen ervoor dat het wat lastiger is om een kant en klaar groen dak te leggen, zoals een dak van sedumtrays. Een sedummat die op maat kan worden gesneden kan dan uitkomst bieden. Het is ook van belang om de obstakels te beschermen, door ook hier kleine strook grind tussen de obstakels en het sedum aan te brengen.

Zelf leggen of laten leggen?

Heeft u een dak waar veel obstakels op liggen? Dan kan het prettiger zijn om het groen dak te laten leggen door iemand die er verstand van heeft. Normaliter is het niet moeilijk om het dak zelf te plaatsen, hoewel het wel een zware klus van zijn. Komt er echter meer meetwerk bij kijken, bijvoorbeeld doordat er veel objecten op het dak staan, dan is het wellicht verstandiger om het aan een expert over te laten. Gelukkig is dat mogelijk bij NatureGreen! Na een dakinspectie kunnen wij u beter adviseren over welk groendaksysteem het beste bij u past en hoe om te gaan met eventuele obstakels.

Meer weten?

Weet u niet zeker of uw dak geschikt is, of wilt u meer weten over de mogelijkheden bij NatureGreen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Wij gaan graag met u in gesprek! Wij hebben een missie om van de grijze daken in Nederland groene, natuurlijke daken te maken. Door te kiezen voor een sedumdak draagt u hier aan bij. Laat u dus niet tegenhouden door eventuele obstakels op uw dak en informeer naar de mogelijkheden!