Home >> Sedumdak >> Grindrand

Misschien heeft u het al wel eens gezien bij een ander groen dak: een grindrand die om het dak heen loopt. Bij NatureGreen krijgen we erg vaak de vraag waarom het nou nodig is om deze rand om het dak te leggen. Mensen vinden het namelijk niet altijd even mooi en vragen zich af of ze die rand misschien weg kunnen laten. Terwijl de grindrand juist een essentieel onderdeel is van het sedumdak! Op deze pagina leggen we dat voor u uit.

Bescherming van het dak

Bij NatureGreen raden wij u altijd aan om een grindstrook langs uw dakrand te leggen. Deze grindrand is namelijk een beschermrand tussen het sedum en uw dak! De waterafvoeren van uw dak zitten meestal langs de randen. Als het sedumdak helemaal tot de randen door zou lopen, zou dit de waterafvoeren blokkeren waardoor met zware regen of sneeuw het water niet snel genoeg weg kan lopen. Het water zou zich dan ophopen op het dak. Dit kan zo zwaar worden dat er schade aan het dak of lekkage ontstaat! Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Ook bij vorst is het goed om een grindrand te hebben. Wanneer het vriest kan het groendak namelijk uitzetten, en het ijs kan de dakbedekking beschadigen. Omdat grind nooit helemaal zal bevriezen zorgt dit voor een beetje speling, waarmee u dus schade aan het dak voorkomt.

Andere voordelen grindrand

De grindrand heeft nog als bijkomend voordeel dat het waterschade aan uw dakranden voorkomt. Als het sedumdak zou doorlopen tot de dakranden, dan zouden deze altijd een beetje vochtig zijn. Dat is niet goed voor de dakranden. Ook staat de wind vaak op de randen van het dak, wat voor schade aan het sedumdak kan zorgen. Door een strook grind er tussen te leggen beschermt u dus niet alleen het dak, maar ook de sedumplanten!

Contact

Heeft u nog meer vragen over de grindrand langs een sedumdak, of wilt u meteen een offerte opvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs vertellen u graag meer over onze verschillende groendaksystemen, of beantwoorden graag uw aanvullende vragen. Bij NatureGreen werken we vanuit een missie om grijze daken om te toveren in mooie, groene daken. We hopen dat u met ons mee doet!

Producten