Lichtgewicht Trays aanleggen

Bent u van plan om zelf uw groene dak te plaatsen? Groot gelijk! Met onze Lichtgewicht Trays is het plaatsen van uw eigen sedumdak erg gemakkelijk. Binnen een dag zijn de volledige werkzaamheden uit te voeren en kunt u genieten van uw eigen groendak.

Volg voor het plaatsen van de Lichtgewicht Trays het volgende stappenplan. De stappen zijn ook te bekijken in het instructiefilmpje hieronder.

In onderstaand filmpje wordt stap voor stap uitgelegd uit hoe je de Lichtgewicht Trays plaatst.

Lichtgewicht sedumtrays bestellen

Stappenplan Lichtgewicht Trays

Stap 1

Maak het dak schoon. Veeg alle bladeren en het andere vuil bij elkaar en verwijder het van uw dak.

Stap 2

Voor het plaatsen van de Lichtgewicht Trays is het belangrijk om uw dak goed te beschermen. Indien uw dak niet wortelwerend is beginnen we met een speciaal wortelfolie. Rol de folie over uw dak en zorg ervoor dat de opstaande rand ook goed bedekt wordt door het materiaal.

Zorg ervoor dat verschillende stroken folie goed op elkaar aansluiten. Doe dit door middel van een overlap van ongeveer 50 centimeter. Is uw dakbedekking wel wortelwerend? Dan kunt u deze stap overslaan.

Stap 3

Het is belangrijk dat u hemelwaterafvoer vrij is. Knip een stuk uit de wortelwerende folie om ervoor te zorgen dat uw regenpijp volledig vrij is. Bedek de hemelwaterafvoer met een bladvanger of bolrooster.

Stap 4

U kunt nu beginnen met het plaatsen van de sedumtrays! Plaats de eerste tray in een hoek naar keuze. Houd ruime afstand tot de dakrand. Hier raden wij aan ongeveer 20 tot 30 centimeter vrij te houden. Deze ruimte wordt later opgevuld.

Sluit de tweede tray direct aan op de eerste en ga zo door. Vul het gehele dak met de groene sedum. Komt u niet precies uit? De Lichtgewicht Sedumtrays kunnen gemakkelijk op maat gesneden worden met een kartelmes. Kies voor het doorsnijden van de trays een stevige ondergrond uit. Snijd nooit direct op uw dakbedekking!

Stap 5

Als het dak volledig bedekt is, kunt u de rand gaan opvullen met grind. Zorg ervoor dat het grind even hoog ligt als de sedumtrays.

Stap 6

Na het plaatsen van u groene dak is het belangrijk om de sedumplanten direct water te geven. Wanneer u uw groene dak aanlegt in een droge periode is het van belang om deze eerste weken regelmatig water te geven.

Uw groene dak is klaar! Geniet van alle voordelen, de flora en fauna en uw kostenbesparingen. Vergeet niet om uw groene dak goed te verzorgen en periodiek onderhoud uit te voeren. Lees hier alles over op onze pagina onderhoud groen dak.