Kosten van een Sedumdak

Wat kost een sedumdak per vierkante meter?

Een sedumdak kost tussen de 40 en de 75 euro per vierkante meter.

Indicatie prijzen per m2:

 • 12m2 – vanaf 740 euro incl. btw
 • 22m2 – vanaf 1376 euro incl. btw
 • 40m2 – vanaf 2473 euro incl. btw

Laten we beginnen met het vermelden dat de kosten van een sedumdak gemakkelijk en relatief snel terugverdiend kunnen worden. Hierover kunt u meer lezen op deze pagina. 

Sedumdak terugverdienen

Het plaatsen van een sedumdak is een duurzame investering. Hier zijn uiteraard kosten aan verbonden. Maar de kostprijs van een sedumdak is gemakkelijk terug te verdienen. U bespaart namelijk op veel verschillende fronten. Zo bespaart u door de isolerende werking van het groene dak aanzienlijk op energiekosten. 

Sedumdak

Subsidie aanvragen van een sedumdak

Het plaatsen van een sedumdak en het drukken van de hierbij horende kosten wordt nog makkelijker doordat verschillende gemeenten subsidie verstrekken voor groene daken. Groene daken hebben een vermelding gekregen op de milieu lijst en gemeenten willen dit initiatief graag steunen.


Wat de hoogte van deze subsidie precies is verschilt helaas per gemeente en hiervoor kunnen wij u enkel doorverwijzen naar de gemeente waarin u woonachtig bent.

Bij een subsidieaanvraag zal uw gemeente u vragen om een offerte en productinformatie te tonen. Wij verstrekken deze productinformatie graag voor u en onze experts stellen uiteraard vrijblijvend een offerte voor u op. Neem daarvoor gerust contact met ons op. 

Wat zit er allemaal bij de kosten voor een sedumdak?

Onze sedumdaken bestaan altijd uit een aantal opbouwlagen. Deze opbouwlagen zijn vrij kostbaar, wat bij elkaar de prijs bepaald. Een sedumdak heeft bij ons altijd een drainagemat. Deze speciale drainagemat zorgt voor een goede wateropslag door middel van de noppen, maar bevat ook een speciaal filtervlies voor een goede waterafvoer van het resterende overtollige water.

Verder bevat een sedumdak altijd substraat, dat is de voeding voor de plantjes. We kennen 2 soorten substraat: los, extensief substraat wat op potgrond lijkt en substraat in de vorm van steenwolmatten. Deze laatste vorm van substraat is een stuk lichter waarmee we een Lichtgewicht Sedumdak kunnen maken. Tenslotte is het sedum inbegrepen bij een sedumdak. Dit kunnen sedummatten bestaan met 100% sedum (12 verschillende plantensoorten) maar kunnen ook matten zijn, begroeid met 50% sedum en 50% inheemse planten. We werken dan met 16 verschillende inheemse beplanting en 12 verschillende sedumsoorten.

Optionele kosten zijn altijd wortelwerend folie, beschermdoek, sedummest, scheidingsprofielen en een tegelbladvanger. Dit is niet in iedere situatie nodig.

Bekijk onze producten

Kosten offerte van een sedumleverancier

Wij adviseren om altijd twee of drie offertes op te vragen zodat u kunt vergelijken. U zult zien dat de prijzen niet heel veel van elkaar verschillen. Let dan ook goed, naast de prijs op andere aspecten.

Denk dan aan de persoonlijke service van de leverancier, de kwaliteit van het product, de hulp en ondersteuning die u krijgt en de reviews van de leverancier. Een sedumdak is niet zomaar een investering, des te belangrijker om de juiste leverancier te kiezen.

Bij NatureGreen vinden we het leuk als een klant uiteindelijk ons de opdracht geeft, maar we zijn ook altijd blij als een klant uberhaupt voor een groendak gaat. Want dat is dan weer een dak wat groen wordt.

  captcha
  Is mijn dak geschikt voor sedum?

  Prijzen van dakbedekking met sedum

  Is uw dakbedekking aan vervanging toe en wilt u nieuwe dakbedekking met direct een groendak? Wij bieden de combinatie met onze eigen dakdekker aan!

  Maar hoe duur is nieuwe dakbedekking eigenlijk?
  Als u normale Bitumen heeft is ons advies altijd om dit te overlagen met een nieuwe laag Bitumen mits dit nog kan. Dit kan een paar keer. De kosten hiervan zijn ongeveer €100,- per m2. U heeft dan weer een nieuwe laag bitumen waarna het sedumdak geplaatst kan worden. Het volledig vernieuwen van een dak is veel duurder, die kosten liggen al snel tussen de €150,- en €200,- per m2. Het dak moet dan echt helemaal opnieuw opgebouwd worden. Deze prijzen zijn uiteraard afhankelijk van de precieze aantal m2.

  Wat kost het aanleggen van een sedumdak?

  De kosten van de aanleg kunnen in principe €0 zijn, wanneer u er voor kiest om de aanleg zelf te doen. Gelukkig is dit heel eenvoudig, zeker wanneer u gebruik maakt van handige instructievideo’s. U hoeft geen klusser of tuinman te zijn om zelf een sedumdak te plaatsen. Ook zonder enige ervaring is het zeker mogelijk om zelf het dak op te gaan! Wilt u het uzelf nog gemakkelijk maken, kunt u ervoor kiezen om een kant en klaar groendaksysteem aan te schaffen. Dat is nog makkelijker dan een gewone sedum mat. Wilt u toch de aanleg door een expert laten doen, dan zitten er wel wat meer kosten aan verbonden. Deze kosten bedragen circa 20 euro per vierkante meter. U betaalt dan namelijk ook de werkuren van de professional die het dak komt plaatsen.

  Sedumdak aanleggen

  Kosten dakinspectie/dakbedekking

  Weet u niet zeker of uw huidige dakbedekking geschikt is voor een sedumdak? Dan kan het verstandig zijn om een dakinspectie in te plannen. Tijdens deze inspectie wordt gekeken naar de draagkracht van uw dak, en of deze nog in goede staat is. Zitten er namelijk scheuren in of is de bedekking sterk verouderd, dan is het verstandig om deze eerst te vervangen, voordat er een sedumdak op wordt geplaatst. Met een sedumdak gaat dakbedekking namelijk wel twee keer zo lang mee- het zou zonde zijn als deze zo oud is dat u hier niet van kunt profiteren!

  Kosten levering

  Bij NatureGreen zijn de kosten van de levering van het sedumdak altijd gratis. Wij werken met onze eigen leveranciers, waardoor u niet afhankelijk bent van een derde partij. Dat is fijn, want dat kost minder én zorgt er voor dat u altijd goed op de hoogte bent van wanneer het sedum wordt geleverd. U kunt bij ons namelijk zelf een bezorgdag kiezen die u het beste uitkomt! Wij raden aan om de bezorging ongeveer één dag voordat u het dak wilt gaan leggen in te plannen. Zo is het sedum het verst en kunt u de dag erna gelijk aan de slag.

  Terugverdienen

  Het plaatsen van een sedumdak is een duurzame investering. Hier zijn uiteraard kosten aan verbonden. Maar gelukkig is de kostprijs van een sedumdak gemakkelijk terug te verdienen. U bespaart namelijk op veel verschillende fronten. Zo gaat dankzij een sedumdak de onderliggende dakbedekking langer mee, waardoor u minder kosten heeft in het vervangen van deze dakbedekking. Ook heeft het sedum een isolerende werking, waardoor uw energierekening iets omlaag gaat. U bespaart dus ook energiekosten. Daarnaast gaat de waarde van uw woning omhoog, omdat deze nu duurzamer oogt en beter geisoleerd is. Mocht u uw huis dus weer verkopen, dan verdient u het sedumdak terug dankzij de hogere woningwaarde!

  Kosten met de straat > wijkproject

  Wilt u het sedumdak niet alleen plaatsen, maar samen met de hele straat of wijk? Dat is niet alleen gezellig en goed voor het buurtgevoel, maar kan ook nog eens kosten besparen. In sommige gemeenten krijgen inwoners namelijk subsidie wanneer zij een groendak indienen als straat of wijkproject! Hoe meer buren er mee doen, hoe goedkoper het dak dan wordt. Informeer daarom vooral eens bij de gemeente of dit ook op u van toepassing is! Ook kunt u besparen op de aanlegkosten, door elkaar te helpen bij het plaatsen van het dak. Dat is fijn, zeker wanneer u zelf niet goed weet hoe u dit het beste kunt aanpakken.

  Zijn er mogelijkheden om te besparen op kosten van een sedumdak?

  De grootste besparing maakt u door het sedumdak zelf te plaatsen! Dit scheelt veel kosten en is erg makkelijk om zelf te doen. Alleen de producten op het dak krijgen is wat zwaarder en is een heuse work-out. Verder is het goed om te bekijken welke accessoires echt nodig zijn, wellicht heeft u bijvoorbeeld zelf nog grind en is grind niet nodig. Ook kan er gekeken worden naar een wat voordeliger systeem, zoals het Lichtgewicht Sedumdak. Deze heeft een iets lagere prijs!