Home >> Sedumdak >> Nadelen van een sedumdak

Stel ons uw vraag

  captcha

  Aandachtpunten van een sedumdak

  Het is belangrijk om rekening te houden met de volgende punten wanneer u van plan bent een sedumdak te leggen:

  1. Een groendak kost geld. Met een prijs vanaf €30,00 per vierkante meter kost het aanleggen van een sedumdak al snel een paar honderd euro. Dit geld wordt gemakkelijk terugverdiend, maar het moet wel eerst geïnvesteerd worden. Door het aanvragen van een subsidie kunnen de kosten voor een groendak een stuk lager uitpakken en is het sedumdak nog eerder terugverdiend. Maar de subsidie moet wel worden aangevraagd.

  2. Een sedumdak is onderhoudsarm, maar niet volledig onderhoudsvrij. Er moet dus wel onderhoud uitgevoerd worden. Houd hier rekening mee. Wanneer dit onderhoud niet uitgevoerd wordt, zullen de sedumplanten er niet zo mooi bij staan en kunnen onkruid en mos de overhand nemen.

  3. Vogels vinden een sedumdak erg interessant en zoeken er naar voedsel. Voornamelijk kraaien kunnen dan zorgen voor kale plekken in het groendak. Kale plekken groeien vrijwel altijd vanzelf weer dicht.

  Meer weten over de kosten van een groendak? Of wilt u de exacte tarieven weten? Deze staan vermeld op onze producten pagina!

  contact
  Heeft een sedumdak naast voordelen ook nadelen?

  Iedere situatie kent keerzijden, dit zijn echter geen sedumdak nadelen. Bij een groendak zijn er geen echte minpunten te benoemen. U komt in geen enkele situatie nadelig uit. Er zijn echter wel aandachtspunten bij het plaatsen van een sedumdak.

  Heeft u last van vogels op uw sedumdak?

  Dan is het aan te raden om een net te spannen over het sedumdak. Kies voor een fijnmazig net, dan blijven de planten bereikbaar voor insecten en wordt uw groene uitzicht nauwelijks verstoord.

  Meer weten over de voor- en nadelen van een sedum dak? 

  Een groen dak heeft heel veel voordelen, maar we zijn ook graag open over de nadelen! Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

  Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

  Verkoopadviseur

  Geert