Stel ons uw vraag

Sedumdak Intratuin

Sedummatten, nu ook bij de Intratuin!
Sedummatten worden steeds populairder in Nederland. Ze worden zelfs zo populair, dat grotere bedrijven en tuincentra ze ook gaan verkopen! Bijvoorbeeld de Intratuin. Tegenwoordig bieden zij, in samenwerking met Sempergreen, diverse soorten groen daken aan. Zo kunt u bij ze terecht voor kant-en-klaar sedumtrays maar ook voor sedummatten. Hoewel het fijn is dat de sedumdaken zo veel toegankelijker worden voor een groter publiek, zitten er ook voordelen aan het afnemen bij een specialist, zoals bijvoorbeeld NatureGreen. Hieronder leggen we dat voor u uit!

Intratuin of liever een groendakspecialist?

Hoewel het natuurlijk mooi is dat u een sedummat kunt meenemen tijdens een uitstapje naar het tuincentrum, zitten er toch wel wat nadelen aan. Ten eerste heeft een groendakspecialist veel meer kennis en ervaring in huis over sedummatten dan een tuincentrum. Voor specifieke vragen kunt u dus beter bij een specialist terecht! Zij kunnen u beter helpen met bepalen of uw dak geschikt is en welk groendaksysteem het beste bij u past. Ook kunt u via een specialist er vaak voor kiezen het dak aan te laten leggen, terwijl u het via een tuincentrum altijd zelf moet doen.

Een ander nadeel van groen daken bij de Intratuin is dat ze worden aangeleverd in standaard maten: de sedumtrays alleen in 50cm bij 50cm, de sedummatten alleen in 200cm bij 60cm. Dat is natuurlijk handig wanneer het dak waarop u het sedum wilt plaatsen dezelfde afmetingen heeft, maar wordt een stuk lastiger wanneer het dak bestaat uit hoekjes, obstakels of andere afwijkende vormen. Door een sedummat af te nemen bij een groendakspecialist kunt u precies aangeven hoeveel sedum u nodig heeft en bent u niet afhankelijk van deze standaardmaten.

Meer bekendheid voor sedummatten!

Bij NatureGreen zijn we blij dat grote bedrijven zoals Intratuin ook sedummatten verkopen. Zo krijgen groene daken namelijk steeds meer bekendheid en worden ze voor meer mensen toegankelijk. Dat is natuurlijk goed nieuws voor het milieu, vanwege de vele voordelen die sedumdaken met zich mee brengen! Zo versterken ze de lokale biodiversiteit, filteren ze de lucht en verlagen ze de omgevingstemperatuur. Ook kunnen de daken veel water opvangen, waardoor ze erg nuttig zijn om wateroverlast te beperken tijdens zware regenbuien. Hoe meer sedummatten er dus zijn in Nederland, hoe beter! Dat past goed bij de missie van NatureGreen om de grijze daken van Nederland om te toveren tot duurzame groene daken. Dat Intratuin ons daar bij helpt is mooi mee genomen, want elke sedummat telt!

Kies een groendak van NatureGreen!

Wilt u toch liever een sedummat afnemen van een groendakspecialist, kies dan voor NatureGreen! Wij zijn een jong en innovatief bedrijf wat zich volledig focust op groendaken. Klanttevredenheid is voor ons erg belangrijk en we streven er dan ook naar onze klanten altijd de beste, persoonlijke service aan te bieden. Daarmee onderscheiden we ons van grotere bedrijven zoals Intratuin.

Wanneer u bij ons een bestelling plaatst, verwerken we deze zo snel mogelijk. De bezorgdag van uw sedumdak kunt u daarnaast zelf uitkiezen, zodat u altijd zeker weet dat het dak op tijd is! We werken daarnaast met een eigen bezorgdienst, zodat we onafhankelijk zijn van externe bezorgpartijen. Daardoor kunnen we u garanderen dat het sedumdak netjes en op tijd bij u voor de deur wordt afgeleverd. Zulke service vindt u alleen bij NatureGreen!

Bekijk onze producten CONTACT

Vragen over een groen dak?

Zelf een sedumdak plaatsen of laten plaatsen? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 004 1774

Groen dak adviseur

Geert