Home >> Sedummatten

Stel ons uw vraag

  captcha
  wageningen

  Sedummatten

  Voor de beste sedummatten ga je naar NatureGreen!
  Wilt u meer weten over sedummatten? Dan gaat u natuurlijk naar NatureGreen! Als innovatieve groendakspecialist bieden wij onze klanten sedummatten aan van topkwaliteit. Daarnaast hebben wij een enthousiast team van adviseurs klaar staan die graag uw vragen beantwoorden. Sedumdaken worden steeds populairder. Deze vorm van groene dakbedekking staat ook wel bekend als groendaken, sedummatten of groendaksystemen. Alle termen komen er op neer dat er een extra laag op het dak van uw woning is geplaatst waarop sedumplantjes groeien.

  Deze groene daken brengen veel voordelen met zich mee. Zo kunnen sedumdaken veel water bergen, versterken ze de lokale biodiversiteit en verlagen ze de omgevingstemperatuur. Daarnaast verhogen ze de isolatiewaarde van uw woning, creeëren ze een extra brandwerende laag en zien ze er ook nog eens mooi uit! Niet gek dus dat steeds meer mensen sedummatten op hun huis willen.

  Wat zijn sedummatten precies?

  Sedumdaken zijn verkrijgbaar in twee varianten: kant-en-klaar trays of cassettes en de zogeheten sedummatten. Deze sedummatten zijn de meest gekozen variant, omdat ze meer water kunnen opslaan en beter op maat te maken zijn dan de kant-en-klare daken. Waar deze vaak uit pakketten bestaan die u direct op het dak kunt schuiven, hebben sedummatten iets meer werk nodig. De matten zijn opgebouwd uit verschillende lagen, zoals een wortelwerend folie en een beschermdoek, om het onderliggen dak te beschermen. Daarop bevinden zich een drainagelaag voor een betere waterafvoer, en een substraatlaag welke als voeding voor de plantjes dient. Het sedum is te vinden op de bovenste en zichtbare laag. Wanneer u sedummatten aanschaft moet u deze dus nog zelf in elkaar zetten. Dat is gelukkig erg makkelijk om te doen! Omdat de matten gemakkelijk zijn aan te passen aan de vorm van het dak kunt u goed rekening houden met schoorstenen, ramen of andere obstakels die op de dakbedekking liggen.

  Wat voor plantjes liggen er op uw sedummat?

  De plantjes die er voor zorgen dat de sedummatten zo goed zijn in water opslaan, noemen we ook wel sedums. Dit zijn kleine vetplantjes met blaadjes die veel water vast kunnen houden. Daardoor kunnen de sedums goed overleven in drogere periodes. Er zijn wereldwijd wel meer dan 250 soorten sedum te vinden, die op verschillende tijden van het jaar in bloei staan. Sedums hebben weinig onderhoud nodig en zijn daardoor erg geschikt voor verwerking in sedummatten. U hoeft ze namelijk bijna nooit zelf water te geven. Ook zijn de plantjes goed voor de lokale biodiversiteit en trekken ze insecten, waaronder bijen en vlinders aan. Bent u bang dat het groendak voor overlast door middel van muggen zorgt? Lees dan onze pagina over muggen. Alle sedummatten van NatureGreen bevatten een mix van sedumplantjes, zodat u gedurende het hele jaar kunt genieten van een mooi bloeiend dak!

  Meer weten over sedummatten? Neem contact op!

  Wilt u graag sedummatten uw woning plaatsen? Kies dan voor een sedummat van NatureGreen! Wij verkopen deze in twee varianten, de standaard en de lichtgewicht sedummat. Beiden bestaan uit de hierboven genoemde opbouwlagen en een mix van ongeveer 10 à 12 verschillende soorten sedumplantjes. De standaard sedummatten worden het meest verkocht, en de lichtgewicht varianten zijn uitstekend voor daken met een lagere draagkracht. Weet u niet zeker welke mat het beste bij u past? Neem dan contact op met onze klantenservice! Zij helpen u graag met het maken van keuze. Tot gauw bij NatureGreen!

  Bekijk onze producten

  Vragen over een dak met sedummatten?

  Sedummatten op uw dak? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

  Stuur een e-mail 085 - 004 1774

  Groen dak adviseur

  Geert