Subsidie sedumdak in Langeweg

Wilt u weten wat de subsidiemogelijkheden zijn voor het aanleggen van een groendak in Langeweg? Aarzel niet om een subsidiecheck aan te vragen. Team NatureGreen is beschikbaar om u te helpen!

Subsidiecheck aanvragen
Grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten zijn betrokken bij verschillende projecten van NatureGreen.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Langeweg

Er is subsidie beschikbaar voor het aanschaffen van uw groendak in Langeweg. De subsidie wordt verstrekt door de gemeente Moerdijk.

Het is al mogelijk om subsidie aan te vragen; dus bekijk welke voorwaarden van kracht zijn of vraag onze subsidiecheck aan! Het is nog niet bekend wanneer de gemeente Moerdijk stopt met het verstrekken van deze subsidie.

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Denk bijvoorbeeld aan of er nog subsidie beschikbaar is en of u met uw groendakpakket ook aan de voorwaarden voor subsidie in Langeweg kunt voldoen?

Doe onze subsidiecheck en een van onze groendakadviseurs zal spoedig contact met u opnemen om uw behoeften te bespreken en de opties te bespreken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

1500 of 2500, afhankelijk van de dikte van de substraatlaag

De gemeente Moerdijk dekt maximaal 35 tot 45% van uw totale uitgaven voor het groene dakproject. Dit betekent dat u met een gerust hart kunt investeren in een duurzame en groene toekomst.

Er is geen vastgesteld maximumbedrag aan subsidie per m², wat betekent dat u de mogelijkheid hebt om te profiteren van alle beschikbare ondersteuning op basis van de specifieke kenmerken van jouw groendak.

Projecten regio Langeweg

Hieronder ziet u een greep uit onze projecten die we recentelijk hebben uitgevoerd in uw provincie Noord-Brabant.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Langeweg

Minimaal aantal vierkante meters

De gemeente Moerdijk zet zich in om in Langeweg de vergroening te bevorderen en de levensomstandigheden te verbeteren. Hierom hebben ze een minimale eis voor de oppervlakte van 8 m² voor subsidieprogramma’s van sedumdaken.

Minimale wateropslagcapaciteit

Een groen dak moet minimaal 25 liter water per m² kunnen opslaan in Langeweg om in aanmerking te komen voor subsidie. Het water dat opgeslagen kan worden door een groendak komt niet direct in het riool terrecht, waardoor de druk op het rioleringsstelsel verminderd wordt bij hevige regenbuien. Daarom wordt dit belangrijk geacht door gemeenten. Het draagt ook bij aan duurzaam waterbeheer en de bevordering van groene omgevingen.

Tijdig aanvragen van de subsidie

. Deze deadline helpt de gemeente Moerdijkom het verwerkingsproces van de subsidieaanvragen op een efficiënte en ordelijke wijze vorm te geven. Bovendien draagt dit bij aan het plannen van financiële middelen en budgetten voor de toekenning van subsidies. Als laatste zorgt de aanvraagtermijn voor eerlijke en gelijke kansen voor alle aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Moerdijk.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken brengen verschillende voordelen met zich mee. Het eerste voordeel is dat groene daken regenwater vasthouden, wat zowel overstromingen voorkomt als het rioolstelsel ontlast. Daarnaast helpen sedumdaken bij het handhaven van een aangename temperatuur, waardoor het in de zomer koeler en in de winter warmer blijft.

Groene daken beschermen ook de dakbedekking, waardoor de levensduur van de dakbedekking verdubbelt! Het vierde voordeel is dat groene daken de leefomgeving verfraaien met extra groen.

Ten slotte funceren groene daken als voedselbron voor insecten, waaronder vlinders en bijen. Al met al, biedt een sedumdak u dus veel goeds!

Over Langeweg

Langeweg is een prachtige plek en heeft ongeveer 901 inwoners. Langeweg is onderdeel van de gemeente Moerdijk (Noord-Brabant). Langeweg heeft de wens om te vergroenen, wat beter haalbaar wordt door de subsidie van de gemeente Moerdijk.

Naast Langeweg zijn ook Fijnaart, Maassluis onderdeel van de gemeente Moerdijk.

Wilt u meer informatie over onze groene daken of over onze lever- en aanleg service in Langeweg? We doen ons uiterste best om u spoedig van de juiste informatie te voorzien.

Informatie opvragen

Subsidiecheck aanvragen

Bent u benieuwd naar het resterende subsidiebudget of wilt u informatie over het aanvragen van een subsidie? Vul dan hieronder de subsidiecheck in! We helpen u graag door u van de juiste informatie te voorzien!

Vragen over het aanvragen van subside in Langeweg?

Heeft u interesse in het aanschaffen van een sedumdak in Langeweg? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of per telefoon.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond