Doe de subsidiecheck

Subsidie Groendak Helmond

Laat een sedumdak aanleggen op uw woning of bedrijfspand in de gemeente Helmond en u kiest voor zowel duurzaam, met vele persoonlijke voordelen. Wist u dat u bij de aanleg van een groendak kans maakt op subsidie? Bij NatureGreen adviseren en helpen wij u graag verder bij het aanschaffen van een sedumdak en het ontdekken van de mogelijkheden voor subsidie.

De gemeente Helmond komt met goed nieuws! Er wordt namelijk subsidie gegeven op groene daken. De gemeente vergoedt 50% van de aanlegkosten, tot een maximum van €25,- per vierkante meter. De subsidie van de gemeente Helmond kan daarbij nog worden aangevuld met een bijdrage van waterschap Aa en Maas. Om kans te maken op subsidie dient u echter wel aan enkele voorwaarden te voldoen deze kunt u vinden op onze subsidiepagina.

U zit mogelijk nog met vragen. Vragen over welk groendaksysteem past bij uw situatie of misschien vragen over de subsidie. Hoeveel is er daadwerkelijk nog beschikbaar? En komt u in aanmerking voor subsidie?

Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Een sedumdak voor een duurzaam dak

Kies voor een sedumdak en u bewijst uzelf dienst op een duurzame en milieubewuste manier. Groene daken zijn een uitstekende oplossing voor de steeds extremere weersomstandigheden. Hittegolven wisselen zich af met hevige stortbuien die steeds vaker tot wateroverlast leiden. Een groendak is een enorme hulpbron in het tegen gaan van dergelijk wateroverlast. Het sedumdak vangt namelijk regenwater op, wat vervolgens door verdamping weer terug wordt gegeven aan de lucht. Daarnaast verschoont een groendak ook nog eens de lucht, door fijnstof en CO2 om te zetten in zuurstof. Ook geeft u de biodiversiteit in uw omgeving een boost, omdat kleine beestjes zoals vlinders en bijen er meer leef- en beweegruimte bij hebben.

Persoonlijk gaat u er ook flink op vooruit met een sedumdak. Allereerst biedt een groendak uitstekende bescherming tegen Uv-straling, wat maakt dat de onderliggende dakbedekking jaren langer meegaat en daarmee stijgt de waarde van uw woning. Maar daar blijft het niet bij. Een sedumdak zorgt in de zomer voor extra verkoeling en in de winter voor extra warmte in huis, omdat de isolatie aanmerkelijk is verbeterd. Ook in drukke gebieden is een groendak erg prettig, want het dempt geluiden van buitenaf. En om het af te maken is een sedumdak ook nog eens zeer aantrekkelijk in combinatie met zonnepanelen. Omdat het groendak de temperatuur op uw dak laag houdt, wordt het rendement van uw zonnepanalen met 5 – 20% verhoogt.

Subsidie Gemeente Helmond Groendak

Met een oppervlakte van bijna 55 km2 telt de gemeente Helmond ruim 92.000 inwoners. Deze historische vestingstad maakt deel uit van het stedelijk netwerk Brabant Stad. De gemeente Helmond bestaat naast de stad Helmond uit drie voormalige dorpen, namelijk Stiphout, Mierlo-Hout en Brouwhuis. De gemeente wil bijdragen aan het verduurzamen van Nederland en wil haar inwoners aanmoedigen om zich beter te weren tegen klimaatveranderingen. Het subsidiëren van groene daken is een van de manieren waarop ze dat doen. En ze zijn niet de enige. Omliggende gemeenten zoals Gemert-Bakel, Deurne, Asten en Geldrop-Mierlo bieden ook een dergelijke subsidie. Ook het waterschap geeft vaak subsidie voor een groendak.

Bekijk onze producten Contact

Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Helmond?

Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Helmond? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert