Doe de subsidiecheck 

  captcha

  Subsidie Groendak Utrecht

  De provincie Utrecht heeft per oktober 2021 een zeer interessante subsidieregeling gelanceerd voor een sedumdak! Die houdt in dat er tot 100% subsidie te krijgen is op een sedumdak! Alles is subsidiabel, van aanschaf tot en met aanleg indien gewenst. Alleen regulier onderhoud bijvoorbeeld is niet subsidiabel. Dat betekent dat u echt tot 100% kunt terugkrijgen op uw sedumdak. U kunt tot 1 december 2021 voor de eerste periode aanvragen. 

  Wie kan subsidie aanvragen?

  Bedrijven, verenigingen en particulieren. Maar let wel: als particulier is er wel een belangrijke voorwaarde. 

  Wat zijn dan die voorwaarden? 

   Als particulier kunt u alleen subsidie aanvragen als u met 4 medebewoners (dus 5 bewoners in totaal) subsidie aanvraagt. Voorwaarde is hierbij dat jullie in dezelfde postcode wonen of een aangrenzende postcode. Kortom: subsidie kan, maar wel alleen als groep van 5. Wij faciliteren dit en hebben ook lijsten van inwoners die hebben aangegeven: laat het mij weten als er meer gegadigden zijn uit mijn postcode. Informeer dus even bij ons naar die mogelijkheden! Verder begeleiden we bij de subsidieaanvraag en leveren we alles aan wat nodig is. 

  Verdere voorwaarden: 

  • Eerst subsidie aanvragen en pas na goedkeuring aanleggen. Voor aanleg heeft u 24 maanden de tijd. 
  • Het groendak moet minimaal 5 jaar blijven liggen. 

  Verder zijn er geen voorwaarden om rekening te houden, neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

  Sedumdak in Utrecht

  De aanleg van een sedumdak in de provincie Utrecht is een uitstekende keuze als u wilt verduurzamen en een bijdrage wilt leveren aan de zorg voor het milieu. Dit groendak kan gelegd worden op uw schuur, woning, overkapping, veranda, bedrijfspand en nog veel meer. Het is daarnaast mogelijk om subsidie hiervoor te krijgen. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een sedumdak voor u en of u in aanmerking komt voor subsidie? Wij helpen u graag bij deze vragen.

  De provincie Utrecht heeft besloten subsidie te geven op groene daken. Dat is goed nieuws, want hoe groener de daken in Nederland, hoe duurzamer we wonen. Het subsidiebedrag dat de provincie Utrecht beschikbaar heeft gesteld is maar liefst 1,8 miljoen euro. En niet alleen particulieren kunnen hier aanspraak op maken, ook scholen, zorginstellingen en bedrijven kunnen een subsidie aanvraag indienen. Er dient wel aan voorwaarden te worden voldaan. Deze zijn op de subsidiepagina van de provincie Utrecht te vinden.

  Ongetwijfeld heeft u vragen of er momenteel daadwerkelijk nog subsidie beschikbaar is en welk groendaksysteem passend is voor uw dak in Utrecht. En of u daarmee ook aan de voorwaarden voor subsidie kunt voldoen?

  Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

  Een sedumdak voor een schonere wereld

  Om een schonere wereld te krijgen moeten we allemaal ons steentje bijdragen. Het is nodig en wij dragen graag bij aan deze goede zaak. Het is onze missie om de Nederlandse daken groen te krijgen. Maar wat maakt een groen dak nu zo duurzaam? Allereerst de wateropslag. Een groendak voorkomt wateroverlast en verminderd de belasting van het riool, doordat het water opslaat. Het water dat uw sedumdak opneemt wordt vervolgens door verdamping weer aan de lucht teruggegeven. Daarnaast draagt het bij aan de biodiversiteit in de stad. Vooral kleine beestjes als bijen en vlinders worden erg gelukkig van uw groene daken. En dat is fijn, want diverse soorten worden bedreigd en zijn wel hard nodig voor de biodiversiteit. Een groendak neemt ook fijnstof op, wat de lucht schoner maakt.

  Een sedumdak levert ook persoonlijke voordelen op. Het verhoogt namelijk de waarde van uw woning. In drukke gebieden dempt het geluiden en het werkt temperatuur verlagend in de warme zomermaanden. Dat scheelt enorm in de energiekosten, de airconditioning hoeft namelijk minder hard te draaien Tenslotte is de combinatie met zonnepanelen interessant. Een groendak zorgt voor een koelere omgeving rondom de panelen, waardoor het rendement kan stijgen tot wel 20%!

  Subsidie provincie Utrecht Groendak

  De provincie Utrecht telt ongeveer 1,5 miljoen inwoners. De provincie bestaat uit de gemeente Amersfoort, Baarn, De Bilt, Bunnik, Bunschoten, Eemnes, Houten, Leusden, Lopik, Montfoort, Renswoude, Rhenen, Soest, Utrecht, Veenendaal, Woudenberg, Wijk bij Duurstede, IJsselstein, Zeist, Nieuwegein, Oudewater, Woerden, De Ronde Venen, Utrechtse Heuvelrug, Stichtse Vecht en Vijfheerenlanden. Een aanvraag indienen voor subsidie die de provincie Utrecht beschikbaar stelt voor een sedumdak, kan al bij veel van deze gemeenten. Daarnaast zijn er subsidies verkrijgbaar in elke provincie, ook in Gelderland, Zeeland of Friesland bijvoorbeeld. Daarnaast geeft het waterschap ook subsidie. Neem gerust contact met ons op en wij helpen u dan graag verder.

  Bekijk onze producten Contact

  Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groendak in de Utrecht? 

  Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in de provincie Utrecht? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

  Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

  Groendak Adviseur

  Geert