Doe de subsidiecheck 

  captcha

  Subsidie Groendak gemeente Amstelveen

  Bent u dat grijs op uw dak zat? Wilt u iets nieuws, iets fris op uw gevel? En wilt u dat het milieuvriendelijk en het liefst ook nog duurzaam is? Dan is een sedumdak iets voor u. En wist u dat u in de gemeente Amstelveen in aanmerking kunt komen voor subsidie? Wij staan voor u klaar om u te adviseren en verder te helpen bij de aanschaf van een groendak en de mogelijkheden voor subsidie.

  Het feit dat de gemeente Amstelveen subsidie geeft op groene daken is goed nieuws! De gemeente vergoed van de gemaakte kosten maximaal 50% tot een maximumbedrag van €25.000,-. Ook u kunt kans maken op deze subsidie. U dient daarvoor wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden zijn, tezamen met meer informatie en een leuk filmpje, te vinden op de subsidiepagina van de gemeente Amstelveen.

  De kans is groot dat u met allerlei vragen zit. Is er daadwerkelijk nog subsidie beschikbaar? Waar moet ik aandenken bij het plaatsen van een groendak? Wat past in mijn situatie?

  Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

  Ga voor groen met een sedumdak

  De gemeente Amstelveen is groot voorstander van groene daken. En terecht, het biedt namelijk tal van voordelen. Een groendak biedt voordelen voor uzelf en voor het klimaat. Laten we beginnen bij het feit dat een sedumdak de levensduur van uw dak vergroot. Het houdt namelijk warmte, licht en Uv-straling tegen. Drie factoren die normaliter de veroudering van uw dak bespoedigen. Daarnaast blijft het met een groendak koeler in huis, waardoor de airconditioning minder hard hoeft te draaien. Dat is goed voor uw energierekening. Ook werkt een sedumdak geluiddempend en zorgt het voor een hoger rendement van uw zonnepanelen. De temperatuur op uw dak is een heel stuk lager, waardoor het rendement stijgt met 5 tot 20%!

  De voordelen voor het klimaat zijn ook nadrukkelijk aanwezig. Allereerst functioneert een sedumdak als een soort buffer voor regenwater. Het voorkomt wateroverlast, omdat regenwater dat normaal in de riolering terecht zou komen, nu op het dak zelf wordt opgevangen. Dit wordt vervolgens door verdamping weer aan de lucht teruggegeven. Daarbij schonen groene daken de lucht, ze filteren namelijk fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof. Ook draagt het bij de biodiversiteit en een prettig leefklimaat in de stad.

  Meer weten over een sedumdak in uw situatie? Stel ons uw vragen.

  Subsidie Gemeente Amstelveen Groendak

  De gemeente Amstelveen telt ruim 90.000 inwoners die zich verdelen over ongeveer 44 km2. Het grootste gedeelte daarvan is land en dat betekent dat de gemeente Amstelveen veel huizen en gebouwen kent. De ideale gemeente om groene daken te promoten. Dat doet de gemeente dan ook. Een lijst aan voordelen maakt de lezer duidelijk dat de gemeente Amstelveen voorstander van het laten plaatsen van een sedumdak. U kunt bijvoorbeeld een aanvraag indienen samen met uw buren om zo aan de vereiste oppervlaktemaat te komen. De daken hoeven daarvoor niet aaneengesloten te zijn. Is dat niet makkelijk? En de gemeente Amstelveen is niet de enige. Nabijgelegen gemeenten als de gemeente Amsterdam en de gemeente Alkmaar bieden ook subsidie voor een groendak.

  Bekijk onze producten Contact

  Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Amstelveen? 

  Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Amstelveen? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

  Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

  Groendak Adviseur

  Geert