Heerlen groendak DEAL

Er loopt nu een collectieve inkoop voor Heerlen. Krijg tot 15% korting op een sedumdak. Samen willen we de straat, buurt of wijk vergroenen.

NatureGreen organiseert een collectieve inkoop voor Heerlen voor een groendak compleet pakket met eigne aanleg.

Schrijf je in via deze pagina en ontvang een voorstel. 

Aanmeldperiode loopt tot 30 november 2022. 

 
 

Meld je aan voor collectieve inkoop Heerlen

Voordelen van een sedumdak

Sedumdak subsidie

Diverse gemeenten geven sinds kort subsidies op groene daken. Hiermee kunt u een aanzienlijk deel van de kosten terugkrijgen, afhankelijk van uw gemeente, wat het nog interessanter maakt om een groen dak aan te schaffen. Laat u gerust informeren door onze adviseurs over de subsidiemogelijkheden die uw gemeente biedt.

Sedumdak op uitbouw

Temperatuur verlagend

Een sedumdak zorgt voor een koeler en prettiger klimaat in de zomer. Een groen dak absorbeert zonlicht en houdt de ruimte koeler, waardoor het klimaat in huis verbetert.

Groendak

Uw woning wordt meer waard

Door de positieve voordelen van een groen dak, zoals een lager energieverbruik, een prettiger klimaat in en rondom het huis en een langere levensduur van de dakbedekking, stijgt de waarde van uw woning.

Sedumdak met zonnepanelen

Vangt regenwater op

Één van de redenen waarom gemeenten subsidie verstrekken is omdat een groen dak veel regenwater kan opvangen. Regenbuien worden steeds heftiger en plaatselijker waar de riolering niet op berekend is. Een groendak vangt regenwater op en slaat het water tijdelijk op het dak op. Het water wordt door de planten in het groen dak opgenomen en later door middel van verdamping teruggegeven aan de lucht. Een groendak draagt op deze manier bij aan een stabiel grondwaterpeil.

Opbouw sedumdak

Geluiddempend

Een groen dak heeft een geluidsisolerende werking. Het dempt het geluid van de straat en zorgt voor een rustigere omgeving. Maar ook geluiden in uw woning of tuin worden verminderd dankzij het groene dak.

Groendak in groene omgeving

Goed voor mens en dier

Mensen die in een groene omgeving wonen, voelen zich beter. Sedumdaken hebben een positief effect op de gezondheid en het humeur van mensen. Bovendien kan wonen in een groene omgeving de kans op diverse ziekten op de lange termijn verminderen. Ook voor dieren is een groen dak prettig! Het is een fijne omgeving voor bijvoorbeeld vogels en vlinders.

Bij op sedumdak

Schonere lucht

De vele sedumplantjes op een groendak werken als filters voor fijnstof en zetten CO2 om in zuurstof. Daarom helpt u met een groendak mee aan een schonere lucht en geniet u van een betere luchtkwaliteit.

Hoeveel goedkoper is een groendakDEAL? 

Kosten van een groendak hangen af van een aantal onderdelen die meespelen. De belangrijkste factor zijn het aantal vierkante meters en verder het soort groendak dat u besteld. Zo hebben we een standaard sedumdak, een lichtgewicht sedumdak en sedumcassettes. 

Bekijk alle producten

Daarnaast kan je te maken krijgen met extra opties: 

  • Uw dakbedekking is oud en moet dus mee vervangen worden. 
  • U heeft meerdere afwateringspunten, dus heeft u meerdere beschermingsmechanismen daarvoor nodig. Dit kost echter een kleine 10 euro extra, dat zijn de kosten niet. 

Aanmelden

Groendak collectief

Schrijf je direct in

Hoe leg je een groendak aan?

Een groendak aanleggen is niet heel moeilijk. Ongeveer 75% van onze klanten legt zelf het groendak aan. 

STAP 1. Goed voorbereiden, maak het dak schoon en zorg dat alle materialen klaarliggen. 

STAP 2. Breng het wortelwerende folie aan, dit zorgt ervoor dat je geen wortels in de dakbedekking krijgt. 

STAP 3. Leg het drainagesysteem op de goede plaats. Het drainagesysteem zorgt voor een goede waterafvoer. Breng ook een bescherming aan voor je waterafvoer. 

STAP 4. Leg de substraat laag neer. De substraat laag zorgt voor een goede voedingsbodem voor de plantjes. 

STAP 5. Breng de planten aan. De planten zijn vaak geleverd in een mat of een cassettesysteem, je hoeft deze dus niet los te poten. 

STAP 6. Aanbreng van de grindrand en bewatering. Als laatste legt u een grindrand neer en geef je het dak één keer water. 

Klaar! U kunt genieten van uw groendak. Een groendak heeft zeer weinig onderhoud nodig. 

Instructie filmpjes

In 5 stappen naar een sedumdak

Offerteaanvraag

Aanmelden voor collectieve inkoop van een groendak in Heerlen in vrijblijvend. Als de aanmelddatum verstreken is, kijken we welke korting we kunnen toepassen n.a.v. het aantal aanmeldingen. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe interessanter het is!

 

 

sedumdak_aanvragen

Subsidie

Aanmelden voor collectieve inkoop van een groendak in Heerlen in vrijblijvend. Als de aanmelddatum verstreken is, kijken we welke korting we kunnen toepassen n.a.v. het aantal aanmeldingen. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe interessanter het is!

 

 

biodiversiteit

Offerte

Je ontvangt van ons een vrijblijvend aanbod voor een groendak in Heerlen. We zorgen dat je de beste prijs van de markt krijgt!

sedumdak_zeist5

Dak inspecteren

Nadat u akkoord gegeven heeft op de offerte wordt er vaak een dakinspectie uitgevoerd. Dit doen we in bijna alle gevallen, behalve als het dak erg nieuw is. Dan is het vaak niet nodig en is het dak geschikt voor een sedumdak. 

biodiversiteit

Bezorging en aanleg

We prikken samen een datum van collectieve levering. U ontvangt alle materialen om uw groendak aan te leggen en daarnaast ontvangt u een instructiefilmpje. Een sedumdak is makkelijk zelf aan te leggen en ruim 75% van onze klanten kiest er dan ook voor om het zelf aan te leggen. 

sedumdak_zeist11

 

Subsidieregeling Heerlen

De gemeente Heerlen heeft subsidie beschikbaar gesteld voor de aanleg van een groendak in 2022.

Subsidie: €40 per m2.

Wanneer: In 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Het aan te leggen dak is minimaal 10 m2.
  • De minimale wateropslag is 25 liter per m2 bij een extensief groendak en 50 liter per m2 bij een intensief groendak.
  • De werkzaamheden moet binnen 6 maanden na aanvraag van de subsidie starten en binnen 1 jaar na aanvraag klaar zijn.
  • Na aanleg moet het dak minimaal 5 jaar in stand worden gehouden.

De groendak DEAL Heerlen loopt tot 30 november 2022. Aanmelden na deze datum kan niet meer. 

Aanmelden voor sedumdak DEAL