Stel ons uw vraag

  captcha

  Sedumdak overkapping

  Heeft u ook zo’n saaie, grijze overkapping waar u niks mee doet? Wilt u uw huis eenvoudig vergroenen? Wij begrijpen u helemaal! Kies daarom voor een gemakkelijke, duurzame en natuurvriendelijke oplossing met een sedumdak van NatureGreen! Een sedumdak bestaat uit een variatie mix van vetplantjes die weinig onderhoud nodig hebben. Het dak van uw overkapping is daardoor het gehele jaar groen, draagt bij aan de afvoer van regenwater en versterkt de lokale biodiversiteit.

  Opbouw sedumdak overkapping

  Bij NatureGreen bieden we vier verschillende groendaksystemen aan. Zo hebben we bijvoorbeeld twee kant-en-klare pakketten met sedumtrays en zijn er twee sedummat oplossingen. Overkappingen zijn vaak niet zulke grote oppervlaktes: daarvoor zijn onze sedumtrays uitermate geschikt! Deze zijn beschikbaar in Sedum Cassettes en Lichtgewicht variant. Twijfelt u welke het meest geschikt is voor uw overkapping? Neem dan contact met ons op voor advies welk systeem het beste bij uw situatie past. Dit is namelijk niet alleen afhankelijk van de oppervlakte, maar ook van of u het groendak zelf gaat aanleggen en de draagkracht van de overkapping. 

  Een groendak op uw overkapping bestaat niet enkel uit een laag plantjes, maar uit meerdere essentiële lagen waardoor de plantjes goed kunnen groeien en de overkapping niet wordt beschadigd. Zo is er een substraatlaag die de planten voorziet van voeding en er is een laag gecreëerd om het regenwater op te vangen. Deze laag noemen wij de drainagelaag. Hoe hoog deze laag is en hoeveel water er opgevangen kan worden, is afhankelijk van het groendaksysteem wat u kiest.

  Lichtgewicht sedumdak overkapping

  Speciaal voor een groene overkapping en andere daken is er een Lichtgewicht Sedumdak mogelijk. Dit sedumdak is bij uitstek geschikt voor minder stevige daken. De opbouw hiervan is wat minder dik, maar nog wel steeds geschikt voor een groendak. Dit wordt met name bepaald door de voedingsbodem, de substraatlaag. Deze leveren we in los, extensief substraat in zakjes of op rol. 

  Sedumdak met overkapping? 

  Een sedumdak op een overkapping is een win-win situatie. Naast alle voordelen wat het met zich meebrengt ziet het er ook nog is fris en gezond uit. In combinatie met zonnepanelen wordt het rendement nog eens met 15 tot 20 procent verhoogd van zonnepanelen. Tevens beschermt een sedumdak de dakbedekking en gaat deze daardoor langer mee en door de wateropslag van een groen dak ontlast het de riolering en bent u beter beschermd tegen extreem weer. 

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een sedumdak op een Schuur, Uitbouw, Veranda, Woonhuis, Dakkapel, Garage, Carport of Bedrijf?

  Heeft u vragen over uw persoonlijke situatie? Wilt u graag advies van onze medewerkers? Stel ons uw vragen. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het kiezen van uw sedumdak voor uw overkapping. 

  Bekijk onze producten
  Kan er een groen dak op mijn overkapping?

  Jazeker, een sedumdak aanleggen op een overkapping is een makkelijke manier om een duurzamere woning te creëren en gebruik te maken van de loze ruimte.

  Waarom een overkapping met sedumdak?

  Een sedumdak biedt vele voordelen. Zo is het goed voor klimaat en natuur, wordt er door diverse gemeenten subsidie verstrekt op een groen dak. Werkt het temperatuur verlagend in de zomer en dempt het omgevingsgeluiden. En natuurlijk is het een veel mooier, groener gezicht dan een zwart dak.

  Vragen over een sedumdak voor uw overkapping?

  Een sedumdak op uw woning of buitenverblijf? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

  Stuur een e-mail 085 - 004 1774

  Groendak adviseur

  Geert