Duurzame wijk actie

Omdat ‘samen’ nóg groener, nóg goedkoper en nóg gezelliger is.

Niet alleen uw eigen dak vergroenen, maar het liefst de hele wijk vergroenen? Dat kan! Het is niet alleen groener en leuker, maar ook nog eens goedkoper. 

Wijk actie starten Meer over groene daken

Duurzame wijk actie

Woonwijken zijn nog te vaak plekken met veel versteende en kale oppervlakten. Hierdoor zijn hitte en wateroverlast vaak grote problemen. Middels een duurzame wijk actie kunt u daar, samen met uw buren, verandering in brengen.

Een voorbeeld van een duurzame wijk is een wijk die van het aardgas af is of een wijk met veel groen en voldoende waterbergingscapaciteit. Bij NatureGreen helpen we een duurzame wijk te realiseren door middel van groene daken. Een groendak biedt voordelen, zoals biodiversiteit, wateropslag en isolatie.

Hoe meer mensen er mee doen, hoe groter de impact. NatureGreen kan u helpen om een duurzame wijk actie op te zetten en buurtbewoners te enthousiasmeren. Een leuk voorbeeld is gemeente Velsen, waar nu verschillende duurzame wijken bestaan.

Lees over duurzaam Velsen

Voordelen wijkactie groendaken

Een sedumdak in uw tuin is leuk, maar hoe leuk is het als u ook uitkijkt op het groendak van de buren? Maar dat is niet het enige voordeel. Met een wijkactie voor groene daken komt u, samen met uw buren in de wijk, in aanmerking voor de speciale wijkprijzen van NatureGreen. Deze korting is afhankelijk van het aantal vierkante meter en het aantal bewoners dat meedoet.

Daarnaast zijn er verschillende overheden of waterschappen die subsidie voor collectieven aanbieden. Dit betekent dat u hiervoor alleen in aanmerking kunt komen wanneer u met meer dan een bepaald aantal personen bent (vaak 3). Doordat uw buren meedoen, profiteren jullie allemaal dus van subsidie!

Bekijk subsidiemogelijkheden

Bekijk eerder afgeronde wijkprojecten van NatureGreen

Bekijk alle projecten

Duurzame wijk actie opstarten

Wilt u uw buren ook enthousiasmeren over een groendak en zorgen voor een groene en duurzame wijk? Laat het ons weten! Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden, specifiek voor uw wijk. 

Wanneer we op de hoogte zijn van uw initiatief, gaan we aan de slag. We kunnen samen een wijkbijeenkomst organiseren, waarbij geïnteresseerden langs kunnen komen en vragen kunnen stellen. Daarnaast kunnen we flyers verzorgen, die verspreidt kunnen worden in de wijk. 

Uw buren kunnen zich aanmelden via een online wijkformulier, speciaal voor jullie wijk. Zo verzamelen we de benodigde gegevens van de verschillende daken en bewaren we het overzicht.

Een duurzame wijk actie kan al vanaf 3 deelnemers.

Duurzame wijk actie starten

Hoe verloopt een duurzame wijk actie?

STAP 1. Iedere geïnteresseerde bewoner meldt zich aan via het online wijkformulier. 

STAP 2. Wij nemen contact met elke bewoner op om de mogelijkheden te bespreken. Ook kijken we naar de beschikbaarheid van subsidie. 

STAP 3. Iedere bewoner ontvangt een offerte, specifiek voor het betreffende dak in de betreffende wijk.

STAP 4. Elke bewoner beslist na ontvangst van de offerte of hij/zij meedoet met het de duurzame wijk actie. 

STAP 5. Afhankelijk van de subsidiemogelijkheden, doen bewoners zelf een collectieve of individuele subsidieaanvraag. 

STAP 6. De groene daken worden geleverd en/of aangelegd. Het is mogelijk om gezamenlijk de aanleg zelf te doen, juist door ons te laten verzorgen of iedere bewoner dit zelf te laten kiezen. 

Ik wil een duurzame wijk actie starten!

Wat leuk dat u enthousiast bent en de wijk wilt vergroenen! Wij denken graag met u mee over het opzetten van de actie. Vul daarom hieronder uw gegevens in. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Naam(Vereist)
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over duurzame wijk actie met groene daken

Overweegt u groene daken aan te leggen met de wijk, maar heeft u nog vragen? Mail of bel ons gerust voor de mogelijkheden.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseurs

Raymond & Coby