Sedum dakbedekking NatureGreen

Sedum dakbedekking kopen en aanleggen? Vervang grijs, door groen en geniet van de voordelen! Onze adviseurs helpen u graag met een oplossing die bij uw situatie past. Wij hebben een ruim assortiment aan sedumpakketten met scherpe tarieven zonder bezorgkosten.  Onze producten komen direct vanaf de kwekerij met de garantie van minimaal 95% begroeiing. Dit zorgt ervoor dat er een prachtig mooi vol dak met sedum ontstaat. Wij bieden inzicht in actuele subsidieregelingen voor iedere provincie. Een groendak aanleggen is eenvoudig met onze montagevideo’s. Voor alle vragen over aanleg, aanschaf en onderhoud kunt u terecht bij Nature Green op onze website.

Doe de keuzehulp Bekijk de sedumpakketten
Sedumdak

Wat is een sedum dakbedekking?

Met een sedum dakbedekking wordt een dak een mooi groen, bloeiend en kleurrijk dak. Sedum is een sterk vetplantje wat in alle omstandigheden goed groeit en vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Onze sedummatten zijn standaard begroeid met circa 12 verschillende soorten sedum en kruiden, wat een mooie variatie aan kleuren geeft.

Een sedum dakbedekking bestaat uit handige kant-en-klare sedumcassettes, trays of uit sedummatten. Onze sedum pakketten zijn totaalpakketten, waar alle onderdelen al bij in zitten. Een dak met sedum is als volgt opgebouwd:

 • Wortelwerendfolie & beschermdoek
 • Drainagemat met filtervlies
 • Substraatlaag & sedummatten
 • Scheidingsprofielen

Een groendak heeft een levensduur van circa 30 tot 50 jaar. Goed onderhoud is hierbij wel belangrijk is en dat de onderliggende dakbedekking niet eerder aan vervanging toe is.

Sedumpakketten

Bij NatureGreen bestelt u sedum dakbedekking zoals sedumtrays, sedumcassettes, sedummatten en toebehoren met: grind, folie en mest. Met onze keuzehulp ontdekt u direct de prijs voor een groendak!

Twee groendaksystemen zijn onze Lichtgewicht Sedummat en Kruiden groendak. Beide matten zijn gemakkelijk zelf aan te leggen en bestaan uit verschillende opbouwlagen. De lichtgewicht sedummat is geschikt voor daken met een helling tot 15 graden. Het kruiden groendak is zwaarder en daardoor geschikt voor daken met een helling tot 5 graden.

Een ander type groendaksysteem dat we verkopen bij NatureGreen zijn Sedum Cassettes. Deze zijn ideaal voor kleine oppervlaktes, komen als een kant-en-klaar pakket en zijn daardoor zo door u aangelegd!

Twijfelt u over de juiste keuze? Welk type groendak het meest geschikt is voor uw dak bepalen we aan de hand van de volgende zaken: het type dak,  het aantal m², de aanleg en de voorwaarden van subsidies.

Voor kleine daken

Sedum Cassettes

Vanaf €50,- per m2
Voor platte daken, of daken met een helling tot maximaal 15 graden.
Gerecycled plastic trays, van duurzaam materiaal.
Bijna altijd subsidie mogelijk, wateropslag: 30 liter per m2.
Verzadigd gewicht: 75 kg per m2.
Bestellen

Meest gekozen

Lichtgewicht Sedummat

Vanaf €45,- per m2
Voor platte daken of daken met een helling tot maximaal 25 graden.
Meest lichte groendak! Speciale lichte variant.
Subsidie mogelijk, wateropslag: 31 liter per m2.
Verzadigd gewicht: 45 kg per m2.
Bestellen

Ideaal voor zelf-aanleg

Lichtgewicht Groendak Plus

Vanaf €48,- per m2
Voor platte daken, of daken met een helling tot maximaal 25 graden.
Speciale lichte variant met meer wateropslag.
Subsidie mogelijk, wateropslag: 42 liter per m2.
Verzadigd gewicht: 60 kg per m2.
Bestellen

Ideaal voor zelf-aanleg

Kruiden Groendak

Vanaf €42,- per m2
Geschikt voor platte daken tot maximaal 5 graden.
Traditioneel groendak, met los substraat.
Subsidie bijna altijd mogelijk, wateropslag: 35 liter per m2.
Verzadigd gewicht: 75 kg per m2
Bestellen
Hellend sedumdak op schuurtje

Is mijn dak geschikt voor sedum?

Kan op elk dak sedum? En is mijn dak geschikt voor sedum dakbedekking? Dat zijn de meest voorkomende vragen die wij krijgen! Bijna alle platte daken of licht hellende daken tot 25 graden zijn geschikt voor een groendak.

Enkele toepassingen van een groendak zijn een: schuur, uitbouw, veranda, tuinhuis, overkapping, garage, carport, dakkapel, aanbouw of het woonhuis.

Twee belangrijke elementen zijn de dakbedekking en draagkracht.

Dakbedekking
De meest geschikte dakbedekking zijn EPDM, Bitumen, PVC en Betondaken. Doorgaans zijn daken jonger dan 15 jaar nog in heel goede staat. Is de dakbedekking in slechte staat, of is de dakbedekking bijna aan vervanging toe?

Dan adviseren we om eerst de dakbedekking te overlagen of te vernieuwen. Daarnaast speelt het een grote rol hoe schuin uw dak is. Tot een hoek van 45 graden kan er een groendak op uw schuine dak gelegd worden.

Draagkracht
Bijna alle daken in Nederland kunnen een dak met sedum dragen. Er zijn diverse soorten met ieder een andere hoeveelheid KG verzadigd gewicht: 45 KG per m2, 60 KG per m2, 75 KG per m2, 115 KG per m2 en 200 KG per m2.

Voordelen van sedum

Bent u benieuwd naar de voordelen en de nadelen van een sedum dakbedekking? Hieronder hebben we er een paar op een rijtje gezet voor u.

Voordelen

 • De ruimte wordt minder warm.
 • Het is mooi en fijn gezicht in plaats van een een grijs dak.
 • Een groen dak vangt regenwater op en dempt geluiden.
 • Het beschermt uw dakbedekking.
 • Goed voor het milieu, voor beestjes en zorgt voor een schonere omgeving.

Aandachtspunten:

 • Investering, een dak met sedum kost geld. Dit geld wordt gemakkelijk terugverdiend.
 • Onderhoudsarm, maar niet volledig onderhoudsvrij.
 • Vogels vinden sedum erg interessant. Voornamelijk kraaien kunnen zorgen voor kale plekken in het groendak.
 • De combinatie van wateropslag en meer insecten kan zorgen voor muggen.
sedumdak

Wat kost sedum dakbedekking?

De kosten van een groendak zijn tussen de 40 en de 75 euro per vierkante meter. Dit is inclusief de sedummatten, sedumcassettes of trays en alle materialen zoals: grind, folie en mest.

Indicatie prijzen per m2:

 • 12m2 – vanaf 740 euro incl. btw
 • 22m2 – vanaf 1376 euro incl. btw
 • 40m2 – vanaf 2473 euro incl. btw

U betaal geen transportkosten. Wilt u de sedum dakbedekking laten leggen? De aanleg laten doen kost ongeveer 20 – 30 euro per m2.

Subsidie groendak

Voor het aanleggen van een sedum dakbedekking kunt u subsidie aanvragen. Wij beschikken dagelijks over de actuele informatie van gemeenten die subsidies verstrekken. Iedere gemeente stelt eigen voorwaarden en ieder gemeente geeft een ander subsidiebedrag. Bekijk ons subsidie register per plaats of doe de online subsidiecheck en ontvang van ons een antwoord waar u wat aan heeft!

Complete service van NatureGreen

Ik houd er van als alles op rolletjes loopt en onze klanten tijdens het gehele proces blij met ons zijn. Naast het adviseren van onze klanten zorg ik ervoor dat u geniet van onze service. Ook op de leverdag, tijdens de aanleg en nadien!

Coby – Groendak Adviseur & Planner

Offerte aanvragen
Coby groendak adviseur

Groendak zelf aanleggen

Zelf een sedum dakbedekking aanleggen is helemaal niet zo moeilijk, sinds er doe-het-zelf pakketten beschikbaar zijn. Sterker nog, ruim 70% van onze klanten legt het zelf aan! Enkele tips die u kunnen helpen met het maken van de beslissing:

 • NatureGreen heeft duidelijke instructie filmpjes.
 • Is het dak erg hoog? Dan is het gevaarlijker om het zelf aan te leggen. Als u bijvoorbeeld de aanleg doet op uw garage, schuur of veranda is het vrij makkelijk om het zelf te doen.
 • Zijn er veel obstakels op uw dak of is het een duidelijk oppervlak. Bij veel obstakels kunt u de sedum dakbedekking daar omheen leggen, maar dat vereist wat meer werk.

Ontdek het stappenplan voor het zelf aanleggen van een groendak met diverse soorten sedummatten.

Obstakel op sedumdak
Sedumdak laten aanleggen

Sedum dakbedekking laten leggen

Wilt u een sedum dakbedekking laten leggen? Wij werken hiervoor samen met een onafhankelijk bedrijf, volledig gespecialiseerd in het leggen van groene daken.

Van kleine daken op schuren, garages en overkappingen tot grote bedrijfspanden. Alle sedum dakbedekking kunnen worden gelegd door deze samenwerkende partij. Geef naar ons aan welke datum uw voorkeur heeft en welke wensen u heeft en we maken een afspraak met u voor het plaatsen van een sedum dak.

Natuurlijk zorgen we ervoor dat het groendak vakkundig en snel geplaatst wordt. We hebben niet meer dan één dag nodig om het dak aan te leggen en kunnen al binnen 6 weken leveren. De kosten voor het laten aanleggen zijn circa 20 euro per m2.

Lichtgewicht Sedummat

Opbouw groendak

De opbouw van een groendak bestaat uit verschillende lagen. Het is niet mogelijk om de sedum dakbedekking direct op uw dak te plaatsen. Wanneer u dit wel doet is er kans op schade aan de dakconstructie, kans op lekkages en de sedumplanten kunnen op die manier niet gezond en groen blijven. 

Wortelwerend doek
Dit doek beschermt uw dak. Het zorgt ervoor dat de wortels van de planten zich niet vastzetten in uw dak. Het wortelwerende doek voorkomt hiermee lekkages. Sommige daken zijn al wortelwerend. 

Beschermend doek
Dit beschermende doek is alleen noodzakelijk wanneer u gebruik maakt van onze plastic trays. Het beschermende doek beschermt uw dak tegen eventuele schade, veroorzaakt door de plastic bakken.

Drainagelaag
Deze laag neemt water op en houdt deze vast tot het kan worden afgevoerd via de hemelwaterafvoer of tot het wordt opgenomen door de wortels van de sedumplanten. De drainagelaag voorkomt dus dat er grote plassen op uw onderdak komen te liggen en verdeelt het gewicht van het groene dak. 

Substraatlaag
Deze laag is de voedingsbodem voor de sedumplanten en is nodig om hun wortels te laten groeien. Na plaatsing van de substraatlaag kunnen de vegetatierollen geplaatst worden. Kiest u voor sedumtrays of sedummatten, dan zijn de meeste lagen al verwerkt in uw keus. Alleen het wortelwerende doek, en bij de keuze voor onze sedum cassettes ook de beschermende doek, moet door u zelf geplaatst worden.

Scheidingsprofielen
Een scheidingsprofiel zorgt dat de randen van uw dak mooi blijven en niet gaan afbrokkelen, op die manier is er een mooie natuurlijke scheiding tussen het sedum en het grind.

Hoe onderhoud ik een groendak?

We krijgen veel vragen over hoe een groendak onderhouden moet worden. Het onderhoud is minimaal alleen niet geheel onderhoudsvrij.

Om uw sedum dakbedekking goed te kunnen verzorgen en mooi te houden is er ongeveer twee keer per jaar onderhoud nodig. Denk hierbij aan onkruid verwijderen, bijknippen van de randen, schoonmaken en bemesten.

 • Er kan onkruid groeien, verwijder dit twee keer per jaar.
 • Het sedum kan aan de rand van het dak niet netjes meer zijn, daarvoor is het belangrijk om de randen te controleren en te knippen.
 • Het schoonmaken van de hemelwaterafvoer is belangrijk zodat het dak niet te zwaar gaat worden.
 • Bemest het dak in het voorjaar en het najaar met speciale sedum mest.

Dakbedekking vervangen

De gemiddelde dakbedekking van een dak (Bitumen, EPDM, PVC, Beton etc.) gaat circa 20 tot 25 jaar mee. Is de dakbedekking in slechte staat, zijn er al scheurtjes zichtbaar? Dan adviseren we om eerst de dakbedekking te overlagen of vernieuwen.

Wilt u eerst uw huidige dakbedekking laten vervangen of renoveren voordat u een sedum dakbedekking aanschaft? Dat kan bij NatureGreen! Regelmatig krijgen wij van klanten de vraag of wij ook dakbedekking kunnen vervangen of repareren. Het is immers beter voor het dak als het sedum op een goede ondergrond wordt gelegd. Om onze klanten hier in te ondersteunen, zijn wij een samenwerking aangegaan met een hoog aangeschreven dakdekkersbedrijf.

Sedum in uw tuin

Sedum is ook een veelgevraagde plant voor in de tuin. Sedumplanten zijn lage vetplanten en ze kunnen in de tuin prima gebruikt worden als bodembedekking. Dit neemt niet weg dat onze sedummatten en constructies in de eerste plaats bedoeld zijn voor het aanleggen van groene daken.

Veel van de grote voordelen die sedum dakbedekking biedt, gelden niet op een dakterras of in de tuin. Zo werkt de sedum in de tuin niet geluiddempend of isolerend. De voordelen voor uw dakconstructie gelden dus niet. Sedumplanten zijn echter altijd goed voor de kwaliteit van de lucht en ze dragen op iedere locatie bij aan de opname van regenwater.

Het plaatsen van groen op het dakterras en in de tuin is dus zeker een optie. Laat u hierover goed informeren door onze medewerkers. Zij kunnen u ook bijstaan in de keuze van beschermende materialen en het kiezen van een methode voor het plaatsen van uw sedumgroen.

Sedum in combinatie met zonnepanelen

Zowel een sedum dakbedekking als zonnepanelen zijn duurzame investeringen. Keuzes die een goede invloed hebben op de klimaatverandering én uw portemonnee.

Regelmatig ontvangen wij vragen van klanten over de keuze tussen deze twee duurzame investeringen. De meest gestelde vraag is waarschijnlijk: ‘ Wat is de beste keuze, zonnepanelen of een groendak?

Het antwoord is misschien verrassend; combineren is de beste oplossing! Ontdek alles over een groendak en zonnepanelen.

Veel gestelde vragen

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen u graag!

Een sedumdak mag niet zwaarder zijn dan de draagkracht. Het is heel verschillend wat het gewicht is van een sedumdak: gemiddeld is dit tussen de circa 30 kg/m² tot 80 kg/m². Hierbij zit er ook een verschil tussen het gewicht van het dak wanneer het verzadigd is met water en wanneer niet.

Een sedumdak heeft een levensduur van 30 tot 50 jaar. Hoe lang een sedumdak mee gaat, hangt deels van af de leeftijd van de onderliggende dakbedekking.

Hierbij geldt wel dat goed onderhoud belangrijk is en de onderliggende dakbedekking niet eerder aan vervanging toe is. Is uw dak dus al een dagje ouder en overweegt u een sedumdak aan te schaffen, dan is het aan te raden om eerst de dakbedekking te laten vervangen. Zo kunt u zo lang mogelijk van uw groendak genieten!

Ja, sedum is een sterk vetplantje die in veel omstandigheden het prima doet. Zo groeit het ook op de rotsen in Zuid Europa.

Er zijn veel verschillende toepassingen voor een sedumdak. Dat maakt de daken dan ook zo populair- ze zijn immers op veel verschillende daken te leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het dak van een schuur, uitbouw, veranda, tuinhuis, overkapping, garage, carport, dakkapel of het dak van uw woonhuis. Over het algemeen zijn daken vrij plat, en hebben ze een dakbedekking van bitumen, PVC of beton.

Sedumdaken kunnen het beste worden gelegd op platte daken of daken met een lichte helling. Meestal zijn dit soort daken gemaakt van EPDM, PVC of bitumen. Dit zijn dan ook de meest gebruikte soorten dakbedekking voor onder een sedumdak! Daken met dakpannen, metalen platen of rieten daken zijn minder geschikt. De materialen EPDM, PVC en bitumen zijn allemaal licht van gewicht en duurzaam. Ideaal dus om te combineren met sedum!

Bij de geschiktheid van het dak kijken we naar de hellingshoek en naar de soort dakbedekking. EPDM, Bitumen en Betondaken zijn het meest geschikt voor een sedumdak. Daarbij is EPDM al wortelwerend van zichzelf en raden we op bitumen en betondaken wortelwerend folie aan. Het voordeel van een betondak is dat het erg veel gewicht kan dragen!

Daarnaast zijn platte daken het meest geschikt, maar kan sedum ook op schuine daken tot een hellingshoek van 45 graden.

Verder is de draagkracht van groot belang voor het plaatsen van een groendak. De meeste normale daken kunnen een groendak dragen, en zeker ons lichtgewicht pakket (zie bovenstaande producten). Het dak moet ongeveer 80 kg per vierkante meter kunnen dragen en waterdicht zijn. De dakranden moeten daarnaast hoog genoeg zijn (minimaal 12 cm), anders is het verstandig een grindstrook te plaatsen. Verder is het belangrijk dat er een goede afvoer aanwezig is.

Een sedumdak kost tussen de 40 en de 75 euro per vierkante meter. Dit is inclusief de sedummatten, sedumcassettes of trays en alle materialen zoals: grind, folie en mest.

Het verzadigd gewicht, met maximale regen varieert per systeem. Het lichtste systeem weegt 45 KG per m2 en de zwaardere systemen gaan tot 200 KG per m2. De Sedumcassettes wegen verzadigd 80 KG per m2.

Ja, u kunt op een groendak lopen. Bijvoorbeeld als u jaarlijks onderhoud gaat uitvoeren. Verder kan lopen op een sedumdak om bijvoorbeeld de ramen te wassen of om onderhoud uit te voeren, ook lekker zonnen kan geen kwaad. Echter is het niet handig om te lang handdoeken, planken of andere materialen te laten liggen. Ook verbouwingen op en over het groene dak is niet verstandig. Het dak heeft uiteindelijk vooral veel licht nodig! Ook raden we af om op het sedumdak te lopen als het vriest dan vertrapt u de planten namelijk snel.

De aanleg laten doen kost ongeveer 20 – 30 euro per vierkante meter, naast de kosten voor het sedumdak. Veel van onze klanten kiezen ervoor om zelf het sedumdak aan te leggen. Opzich is het relatief eenvoudig om het dak aan te leggen. U maakt het dak schoon, plaatst indien nodig wortelwerend folie en daarna volgt de aanleg van de drainagemat. Daarna wordt er een bescherming over de afvoer geplaatst. Daarna wordt de grindlaag, de substraatlaag en uiteindelijk het sedum geplaatst. Er zijn echter ook redenen om de aanleg uit te besteden, bijvoorbeeld als uw dak erg hoog is, u het niet ziet zitten of dat het een voorwaarde is aan de subsidie.

Het waterschap zoekt naar oplossingen voor waterproblemen in Nederland, met name in de steden. Groene daken kunnen helpen tot vermindering van deze problematiek, omdat ze water vasthouden en dit maar langzaam afvoeren. Tijdens zware regen kunnen groene daken veel water vasthouden. Groene daken absorberen water en kunnen wel 15-100 liter water vasthouden! Hoe meer de daken begroeid zijn, hoe meer water ze vast kunnen houden. Bij NatureGreen geven we garantie op 95% begroeiing vanaf de aanleg. Dit is niet alleen mooi, maar ook belangrijk voor de wateropslag. Naast het belang van wateropslag voor de stad is het ook belangrijk voor de dieren. Hoe meer water, hoe meer soorten planten er kunnen groeien en hoe meer soorten dieren op het dak afkomen. Zo genieten bijen, vlinders, vogels en insecten van het groene dak!

Een groendak kan 30 tot 45 jaar meegaan. Echter is het natuurlijk lastig om dit precies te zeggen omdat het afhankelijk is van de staat van de dakbedekking en van de plaats die het groendak heeft.

Zo heeft een sedum dakbedekking veel licht nodig en is het belangrijk eens in de zoveel tijd mest op het dak te strooien. In hele droge perioden kan het goed zijn het dak wat water te geven, echter alleen als het echt meerdere dagen achter elkaar niet geregend heeft. Het goede onderhoud kan ervoor zorgen dat het dak langer meegaat.

Daarnaast is het goed voor de dakbedekking om een groendak te nemen. Doordat de dakbedekking wordt afgesloten van UV licht en verschillende temperaturen kan de dakbedekking tot zo’n 10 jaar langer meegaan dan normaal. Een normaal dak zal ongeveer eens in de 20 jaar vervangen moeten worden, met een groendak kan het dak 2 tot 3 keer langer meegaan. Dit zorgt ervoor dat het groene dak snel is terugverdient.

 

De levertijd is één week wanneer u het groendak zelf legt en 6 weken wanneer het sedumdak door ons gelegd wordt. Ruim 75% van onze klanten kiest ervoor om het groendak zelf te leggen. Met onze instructiefilmpjes is dat goed te doen.

Over het algemeen kan een sedumdak het hele jaar door aangelegd worden, maar toch kiezen veel mensen voor het voorjaar of het najaar. Het is een periode om lekker voor te bereiden op de zomer, of juist op de winter. In perioden met veel regen maakt het groendak ook een hele goede start en blijft het mooi groen.

 

Het is belangrijk om de sedumplanten zo snel mogelijk op uw groene dak te plaatsen. U kunt de producten na levering beter niet op de rol bewaren. Wij raden aan om de dag van de levering of de dag erna direct aan de slag te gaan met uw  groene dak.

De sedummatten worden tijdens het verzenden goed beschermd. Nadat de sedummatten op plaats van bestemming zijn aangekomen is het wel belangrijk om de planten snel te voorzien van ruimte, licht en voldoende water. Op deze manier blijven de planten mooi en gezond.

Een sedum dak bestaat uit verschillende soorten vegetatie, maar het grootste gedeelte is sedum. De keuze voor sedumplanten is gebaseerd op het feit dat deze planten goed kunnen vertoeven in zeer uiteenlopende weersomstandigheden.

Daarnaast zijn de sedumplanten belangrijk voor het omzetten van CO₂ in zuurstof. CO₂ is een schadelijke stof die vrijkomt bij het gebruik van motorvoertuigen en bij verbranding van koolstofhoudende stoffen en heeft een grote bijdrage in de klimaatverandering.

Groene daken vormen door deze en vele andere voordelen, ook voor de woning en de bewoner zelf, een steeds bekender straatbeeld.

NatureGreen staat bekend om persoonlijk contact. Belt u ons, dan krijgt u ook echt advies! Wij bieden inzicht in actuele subsidieregelingen en houden dat constant in de gaten. U weet zeker dat u geen subsidie mist. Klanten geven ons via Google Reviews gemiddeld een 9,8 op basis van meer dan 60 reacties. Daar zijn wij ontzettend blij mee. Daarnaast hebben wij verstand van biodiversiteit en bieden wij extra opties om uw dak aantrekkelijk te maken voor bepaalde insecten en vogels. Ook bieden wij garantie op 95% begroeiing bij aanleg, of te wel, uw dak is direct mooi groen en u hoeft niet een hele tijd te wachten voordat het volgroeid is. En als klap op de vuurpijl kunt u uw eigen leverdag kiezen! NatureGreen streeft ernaar de meest scherpe tarieven van de markt te hebben, heeft u een goedkopere offerte, stuur deze gerust door, dan kijken wij of we meer met de prijs kunnen doen. Verder hebben wij gratis verzending.

De groene stad van de toekomst

We willen in Nederland meer bouwen, maar tegelijkertijd willen we werken aan het klimaat. Daarom worden groene daken en ander soortige groene oplossingen in steden steeds belangrijker, om steden ook leefbaar te houden. Dit is ook één van de redenen waarom er subsidie zit op groene daken.

sedum dakbedekking is de oplossing voor het steeds groter wordende ruimtegebrek in Nederland. De ruimte voor groen wordt in ons kleine land namelijk steeds beperkter. Zeker in stedelijke gebieden is er nauwelijks ruimte voor begroeiing en planten. Hier worden echter wel creatieve oplossingen voor bedacht. Eén van deze oplossingen is het plaatsen van groene daken.

Op daken van schuren, woningen, garages en bedrijven worden sedumplanten geplaatst. Zo ontstaan er daken vol vegetatie. Deze daken staan bekend als groene daken. 

Een groene omgeving heeft veel voordelen voor zowel de mensen als de dieren. Zo is er recentelijk onderzocht door de WUR dat groene daken een positief effect hebben op de gezondheid. Het draagt bij aan de biodiversiteit en de leefbaarheid van de wijk, het vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluid en werkt verkoelend in warme periodes van het jaar. Het heeft een positief effect op de psychische en sociale gezondheid van de mens in de omgeving waar mensen wonen, werken en hun vrije tijd besteden.

Sedum dakbedekking met NatureGreen

Een groendak kan een lastige en ingewikkelde investering zijn. Daar hoort een passend advies bij, wat past bij de situatie van onze klant. Hier help ik graag bij. Samen werken we richting een groener en duurzamer daklandschap! Hoe mooi is dat!

Raymond – Groendak adviseur

Offerte aanvragen
Raymond sedumdak adviseur

Contactgegevens

Kantooradres:

Boylestraat 22
6718 XM Ede (Wij werken in heel Nederland, België en Duitsland)

Openingstijden

Maandag – vrijdag: 08:30 – 17:00
Zaterdag & zondag: gesloten

Advies door onze specialisten

Hulp nodig bij de juiste keuze? Wij staan graag voor u klaar.
Telefonisch contact
E-mail ons
© Copyright 2023 Nature Green