Voordelen sedumdak

Het plaatsen van een sedumdak is populairder dan ooit. Sedumdaken zien er mooi uit en brengen veel voordelen met zich mee. Het aanleggen van een groendak is een prima manier om uw bijdrage te leveren aan een betere toekomst. Hieronder zetten we de 9 voordelen van een sedumdak voor u op een rij.

Offerte Bekijk de voordelen
Sedumdak voordelen

Bent u op zoek naar één van deze voordelen?

1. Reguleert regenwater

Elk sedumpakket heeft een bepaalde watercapaciteit. Dit staat voor het maximum aantal liter dat een sedumdak kan opvangen per vierkante meter. Wat een sedumdak namelijk doet, is het water absorberen en afgeven aan de planten of afvoeren naar de afvoer. 

Absorberen betekent dat het sedumdak het water als het ware opzuigt. Ongeveer 60% van het water wordt gebruikt door de planten. Het overtollige water wordt langzaam weer afgevoerd naar de afvoer.

Door deze eigenschap wordt de druk op het riool en de waterafvoeren vermindert. Gemeenten stimuleren het aanleggen van een groendak om deze reden ook vaak met subsidies speciaal voor een groendak.

2. Verlengt de levensduur van dakbedekking

Uw huidige dak is waarschijnlijk voorzien van EPDM of bitumen dakbedekking. Dit gaat zo’n 20 jaar lang mee. De korte levensduur wordt veroorzaakt doordat de dakbedekking constant wordt blootgesteld aan UV-straling. Daarnaast zorgen grote temperatuurschommelingen ervoor dat uw dakbedekking steeds uitzet en weer krimpt, waardoor op den duur scheuren en slijtage ontstaan. 

Door een sedumdak op deze dakbedekking aan te brengen, wordt de dakbedekking beschermt tegen UV-straling en temperatuurverschillen. Hierdoor gaat uw dakbedekking wel 40 tot 60 jaar mee! De levensduur wordt dus meer dan verdubbeld.

3. Verkoelt

Een groendak werkt verkoelend. Allereerst om de simpele reden dat groen minder warm wordt dan zwart. Denk maar aan uw zere blote voeten, wanneer u over zwarte tegels loopt in de zomerzon. 

De tweede reden voor verkoeling is het zweten van planten. Planten zweten door water te verdampen via hun bladeren. Hiermee verkoelen ze zichzelf én de omgeving.

Een sedumdak werkt andersom ook verwarmend. Het extra pakket aan lagen dat op uw dak gelegd wordt, zorgt ervoor dat het binnen in uw huis koeler blijft. Andersom blijft het bij lage temperaturen ook warmer. Dit zorgt voor een lagere energierekening!

4. Bevordert biodiversiteit

Groendaken zijn een stuk nieuwe natuur, op het dak. Deze stukken natuur dienen als ‘stapstenen’ of ‘corridors’ voor insecten. Dit zijn verbindingen van groen die insecten nodig hebben om zich van het ene natuurgebied naar het andere te verplaatsen. Groen op verschillende plaatsen in de stad zijn daarom erg belangrijk voor de levenswijze van insecten.

Op een groendak, met name in de bloemen, bevinden zich ook nectar en andere voedselbronnen. Dit trekt verschillende bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, hommels. Deze bestuivers helpen bij het overbrengen van stuifmeel tussen bloemen, wat essentieel is voor de voortplanting van plantensoorten.

Door het toepassen van inheemse kruiden op uw groendak, helpt u ook nog eens mee aan het behoud van de inheemse plantenpopulaties.

Dit zeggen onze klanten

wim schooldermanwim schoolderman
15:39 15 Jul 24
mirjan katermirjan kater
16:10 13 Jul 24
Is heel mooi aangelegd en schoon achtergelaten en goed advies over onderhoud gehad.
Corrine BeugelingCorrine Beugeling
12:39 22 Jun 24
Onze bestelling van lichtgewicht sedum met kruiden ging niet heel soepel. Een storing in het bestelsysteem waardoor er intern bij NatureGreen iets mis ging. Met 1 telefoontje was alles geregeld. Snelle levering, duidelijke instructievideo. Wij hadden 1 sedummat waar relatief veel onkruid in zat. Een aantal keer contact gehad maar naar volle tevredenheid is dit opgelost door NatureGreen. Nu twee maanden later ligt onze mat er prachtig bij en zoemen de bijen er op los. Echt een aanrader.
Frans BergsmaFrans Bergsma
18:19 17 Jun 24
Alles perfect in orde van aankoop tot en met levering. Alle onderdelen goed op elkaar afgestemd en een stevige sediment. Het leggen ging prima en nu afwachten hoe de groei op gang gaat komen
Geoffry WillekensGeoffry Willekens
15:03 05 Jun 24
Via NatureGreen hebben wij een prachtig sedum-dak besteld en zelf aangelegd.Het contact met NatureGreen verliep zeer soepel. Vragen werden dan ook snel en vakkundig beantwoord en er werd goed meegedacht in onze situatie. Op deze manier hebben wij een groen dak kunnen bestellen hoe wij het ook wilde hebben en dat is dan ook erg fijn. De levering verliep ook zeer soepel. Alles werd op 2 pallets bezorgd en op verzoek aan de chauffeur van de vrachtwagen keurig aan de achterkant afgeleverd waar het ook moest zijn. Dit scheelde een hoop gesjouw.De filmpjes en tekstuele uitleg op de website zijn ook zeer duidelijk, waardoor het zelf aanleggen van een sedum-dak een fluitje ven een cent is. Het aanleggen van ons sedum-dak was dan ook in ongeveer 4 uurtjes gedaan. Van de restjes hebben we zelfs een paar andere kleine afdakjes ook nog kunnen voorzien van een mooie groene afwerking. Uiteraard hebben wij binnen onze familie en vriendengroep de naam NatureGreen al een paar keer laten vallen, omdat wij dan ook zeer tevreden zijn over de gehele gang van zaken en kunnen NatureGreen dan ook zeer zeker aanbevelen.Dus mocht je ook van plan zijn om een groen dak aan te leggen, dan kan je absoluut bij NatureGreen terecht.
Martin KeesMartin Kees
09:39 30 May 24
Levering zoals afgesproken op vrijdag. De zelfde avond de sedumcassettes geplaatst met een prachtig resultaat. Contact met NatureGreen gaat zeer vlot daarom zeer tevreden.
Dinah WerfDinah Werf
10:23 05 Apr 24
Wij hebben gekozen voor NatureGreen omdat ze positief, vriendelijk, duidelijk, betaalbaar en ze je met alles helpen om een mooi groen💚dak te realiseren. Zelfs met de aanvraag voor subsidie helpen ze mee. De heren die het dak komen leggen werken snel en netjes. Niets dan lof voor NatureGreen.
Lex de BeijerLex de Beijer
14:03 30 Mar 24
Prettig en efficient en snel kontakt.Goede voorlichting.Mijn besluit was snel gemaakt.Er ligt nu 48 m2 prachtig sedumdak bedekking omzoomd met mooi en CO2 opnemende olivein split.De installatie was supervriendelijk en snel en alles keurig opgeruimd na leggen van het dak.
simone jacobssimone jacobs
09:55 25 Mar 24
Heel mooi werk en voor 15m2 in 2 uur gedaan.Nature Green houdt je via de mail Zeer goed op de hoogte heel prettig ik zal jullie zeker aanbevelen bij anderen en Gemeente Amstelveen.
Frans-jan HommelFrans-jan Hommel
11:13 25 Nov 23
Goede en snelle service, zowel vooraf als achteraf. Kwaliteit materialen zijn goed en makkelijk te verwerken.
J.W. SnoekJ.W. Snoek
22:08 12 Nov 23
Goed advies, korte lijnen via whatsapp, goede afspraken en levering. Aanbevolen.
Tommie HuismanTommie Huisman
11:39 11 Nov 23
Top advies en snelle levering. Mooi eindresultaat.
viabli viabliviabli viabli
23:27 07 Nov 23
Nature Green is een heel leuk, enthousiast en kundig team. Zeer prettige begeleiding van het hele traject, vanaf het 1e contact t/m het leggen van het sedum, met uiteindelijk een heel mooi eindresultaat! (L&F, Voorhout)
Rolf HerinckxRolf Herinckx
11:44 01 Nov 23
Alles volgens afspraak gelevert en aangebracht. Nette mannen die snel en professioneel het werk hebben uitgevoerd. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen.
Wiebe de BoerWiebe de Boer
18:43 27 Oct 23
Erg vriendelijke service en goed advies. Blij met het resultaat.
Ilse ZuijdwijkIlse Zuijdwijk
14:16 26 Oct 23
Onze groene daken zijn erg mooi geworden. De service en vakmanschap is erg goed. Er werd ons eerlijk verteld dat het sedum op één van de daken niet zou gaan overleven in verband met tekort aan licht en veel rommel uit een boom. Ter plekke is toen geregeld dat het bestelde sedum niet afgenomen hoefde te worden.Heldere communicatie en goede afhandeling. Fijn bedrijf om mee te werken.
Albertus JansenAlbertus Jansen
17:39 25 Oct 23
De afwerking en voorafgaande informatieverwerking van ons sedum “ schuurdak” verliep vlekkeloos. We werden goed op de hoogte gehouden van levering en plaatsing. Het resultaat, zie foto’s, was zeer naar tevredenheid. We raden iedereen de diensten van Nature Green aan. Wij waren er helaas boj het leggen niet bij maar begrepen van onze buren dat de leggers heel vriendelijk en behulpzaam waren. Chapeau. Bert Jansen en Lisbeth Liebermann
Marissa ZuurendonkMarissa Zuurendonk
06:30 20 Oct 23
Waarom 5 sterren? Ze zijn vlot, niet al te duur, open en duidelijke communicatie. Klant gericht. Meedenken! En ik heb het zelf gelegd, (zij zeiden dat ik dat kon:-))en echt , dat was goed te doen!. 12m2 op een plat dak. En dan achteraf, is dat ook heel leuk!. 4-5 uur mee bezig geweest.....mega blij met resultaat. Een aanrader dit bedrijf! Wat ik ook fijn vond is dat ze de aangeleverde spullen op mijn verzoek in de achtertuin hebben gelegd, dat scheelde mij wat gesjouw
Marc MartensMarc Martens
09:30 18 Oct 23
Via naturegreen 95m2 groen dak besteld en samen met de buren gelegd op onze zolder en schuurdaken. Afhandeling en levering volledig volgens afspraak verlopen.Fijn ook dat het mogelijk was om de offerte pas definitief te maken na de toekenning van onze subsidie voor het dak vanuit de gemeente.
Tim van NuijsTim van Nuijs
10:20 11 Oct 23
Allemaal heel soepel verlopen. Op de dag van levering krijg je informatie over wanneer ze komen, en de kwaliteit van de cassettes is heel goed. Weinig tot geen lege plekken en gevarieerd in soorten planten.
Michel BoersMichel Boers
08:02 04 Oct 23
Prima levering en mooie volle matten.Eenvoudig aan te leggen en leuk om zelf te doenLigt er mooi bij.
Peter KrijnenPeter Krijnen
07:56 04 Oct 23
Uitzoeken van het gewenste type groen dak, bestellen en levering van de materialen liep allemaal erg eenvoudig, soepel en prettig. Ik heb m'n groen dak zelf gelegd en dat moet iedereen (met een ladder) makkelijk zelf kunnen doen. Voor deze 15 m2 had ik twee uur nodig en dat was inclusief het op maat maken van het wortelwerend folie, de drainagematten en de sedumbedekking.
Rik Van AalstRik Van Aalst
07:01 04 Oct 23
Goede service. En snel geregeld allemaal. Makkelijk zelf aan te leggen. En ook after sales 👍
Ilona KovacsIlona Kovacs
14:32 27 Sep 23
Perfect werk afgeleverd, alles schoon opgeleverd, erg tevreden!
Patrick van BezooijenPatrick van Bezooijen
09:38 27 Sep 23
Super geholpen in het voortraject en goed advies gekregen wat het beste zou passen bij mijn wensen. Zeker een aanrader mocht je een sedumdak willen aanschaffen. Met behulp van de instructievideo is het ook makkelijk en goed te doen om het zelf aan te leggen.
Nancy RisaNancy Risa
15:16 26 Sep 23
Goede service, prettig contact
Z MZ M
13:28 21 Sep 23
Snel, vriendelijk en persoonlijke service! Zeker aan te raden!
A GA G
12:55 21 Sep 23
Ik heb 12m2 sedum gekocht, vlotte en nette offerte. Na ontvangst van subsidie van de gemeente heb ik akkoord gegeven en is het binnen 2 weken geleverd.Ik miste een gedeelte maar dat was erg snel opgelost. Zeker aan te bevelen!
antoon vinkantoon vink
08:21 21 Sep 23
Heel netjes geleverd..goede service.
kapjt de Rooverkapjt de Roover
19:41 20 Sep 23
Wat een prachtig mooie sedum op ons dak! Een lang gekoesterde wens is eindelijk in vervulling gegaan.
Ernst GroentemanErnst Groenteman
12:33 20 Sep 23
Prima bedrijf dat ons goed geholpen heeft met advies over een Sedum dak, het aanvragen van de subsidie en het mooi plaatsen van het Sedum. Alles conform afspraak en met deskundige mensen !
Fred SmolenaarsFred Smolenaars
11:04 20 Sep 23
Nature Green is correct en vakkundig.Het sedum is geplaatst met alle materialen.Ook wordt er genoeg info verstrekt over het onderhoud.Een aanrader voor iedereen.
D.A.D.A.
09:57 20 Sep 23
Bas WolversBas Wolvers
20:37 14 Sep 23
Betrokken medewerkers die erg hun best doen om mee te denken. Ook heel fijn dat erg meegedacht werd met het ingewikkelde susidietraject en de vertragingen die daardoor ontstonden,
Martijn CobussenMartijn Cobussen
18:57 11 Sep 23
Netje geregeld, duidelijke communicatie. WeHebben met een aantal buren collectief een aanvraag gedaan bij NatureGreen. Dat werkte prima. Wel zelf de subsidie terugvragen.
Rodney B.Rodney B.
18:00 11 Sep 23
Tevreden met het resultaat en open communicatie.
KathyKathy
17:57 09 Sep 23
Erg tevreden over deze organisatie. Goed geregeld en mooi werk geleverd!
Hans BlankenvoortHans Blankenvoort
22:10 07 Sep 23
friedrichpiotrfriedrichpiotr
12:15 02 Sep 23
Ik ben echt tevreden met sedum dak. Echt snel gedaan. Het eindresultaat was de kosten waard. Dankjewel.Nog een foto 5 weken later 😁😚
Jochem MiddendorpJochem Middendorp
10:34 01 Sep 23
Goede communicatie en een mooi product. Zelf de aanleg gedaan.
Dylan Van Der SmanDylan Van Der Sman
08:47 01 Sep 23
Dik tevreden met ons sedumdak . En ook de communicatie met Naturegreen verliep uitermate goed.
Ad SchlappiAd Schlappi
15:04 27 Aug 23
Prima geleverd en goed advies en hulp van Patrick.
j mj m
07:39 27 Aug 23
Goed en duidelijk contact met bedrijf. Heb gekozen voor de lichtste variant van het sedum daksysteem en laten aanleggen. Mooi systeem. Bedrijf laat de aanleg doen door een hoveniersbedrijf. Die deden het prima, zorgvuldig, netjes, communiceerde prima. Goede ervaring dus. Direct na de aanleg vanwege de droogte 2x langdurig met de tuinslang bewaterd. Nu kijken hoe het zich houdt de komende jaren. Goede ervaring. Qua prijs niet de goedkoopste, maar wel erg goed.
yvonne de koningyvonne de koning
10:53 25 Aug 23
Erg blij met ons groene dak. Super snel gelegd en ziet er top uit. Blij ook dat we dit niet zelf zijn gaan doen. Voorheen keken we op een zwart vlak, voelt nu als een warme deken. Mooi uitzicht ook vanaf ons dakterras op de andere groene daken. Prettig contact met Naturegreen.In n later stadium het dak van de vlonderschuur laten doen. Hadden hier lekkage. Moesten lang wachten op de dakdekker. Uiteindelijk heel snel opgelost door de man van NatureGreen, waardoor we heel snel toch hier een groen dakje konden laten aanleggen.
Jaco KortekaasJaco Kortekaas
14:28 16 Aug 23
Ik heb 7 m2 sedum-kruidendak besteld. Keurig compleet pakket werd op 2 pallets snel geleverd. Het was even sjouwen en puzzelen maar het resultaat is top. En erg leuk dat er een weekje later via whatsapp contact werd opgenomen om te informeren of alles goed was gegaan. En met de restjes een fijn hondenbedje kunnen maken 😉
Paul StalPaul Stal
13:57 16 Aug 23
Prachtige sedum daken verkregen door Nature Green. Het mooie resultaat is voor ons direct zichtbaar op de overkapping en dak garage / bijkeuken. Ze werken hard en netjes. Bijna 40 m2 vergroening gerealiseerd! Doet u mee ?
wilco haanstrawilco haanstra
15:25 28 Jun 23
Super geholpen door het team van naturegreen.Ze nemen de tijd voor je vragen en antwoorden snel.Ook op ieder mailtje krijg je een antwoord zodat je weet dat ze het gelezen hebben echt geweldig.De levering was netjes geregeld, hoe hun zelf installeren kan ik niets over zeggen omdat ik het zelf heb gedaan.Het leggen was super eenvoudig en de matten waren mooi dicht gegroeid hier en daar wel een klein kaal plekje maar na 2 dagen zie je het al dicht groeien.Ons dak bestaat nu uit de sedem plus met olivijn helaas hadden ze bij naturegreen geen zwarte profielen deze heb ik bij een andere partij gekocht.Bij dit bedrijf zit je goed voor je sedum dak!Team naturegreen ga zo door!
Wilco MelenbergWilco Melenberg
09:26 27 Apr 23
Heel goede ervaringen met NatureGreen, vriendelijke mensen die goed adviseren en ervoor zorgen dat afspraken goed worden nagekomen. Heb de sedummatten zelf gelegd op een schuin dak van mijn schuurtje bij de caravan in Zeeland. Was zwaar werk om die sedummatten op het dak te krijgen maar met met hulp van mijn lieve vrouw was het karwei betrekkelijk snel gepiept.
js_loader

Genieten van de voordelen?

Een sedumdak heeft veel handige voordelen, dat weet u nu ook! Wilt u weten wat ons advies is voor uw situatie? Laat het ons weten. We denken graag met u mee.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

5. Dempt geluiden

De substraatlaag en vegetatielaag zorgen er, samen met de lucht tussen planten, voor dat geluidsgolven geabsorbeerd of afgebogen worden. Hoge frequenties, zoals stemgeluid en verkeersgeluid wordt daarmee gedempt. 

Ook de extra massa van een sedumdak op uw dak, zorgt ervoor dat geluid gedempt wordt en minder goed hoorbaar is in huis.

6. Geeft rendement op zonnepanelen

Een zwart dak wordt op warme dagen ongeveer 40 tot 60 graden. Zonnepanelen hebben het meeste rendement bij een omgevingstemperatuur van 25 graden. U begrijpt dat het rendement dus niet maximaal is, wanneer de omliggende dakbedekking op warme dagen 40 graden of zelfs warmer is. Groen wordt minder warm dan zwart, tot 20 graden. Een groendak rondom en eventueel onder uw zonnepanelen zorgt dus voor meer rendement op uw zonnepanelen! Leuk ook voor de energierekening.

Lees meer

7. Bevordert mentale gezondheid

Een sedumdak voordeel is ook dat het goed is voor de mensen zelf. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat meer groen in bebouwd gebied, zorgt voor een betere mentale en fysieke gezondheid. Hoe meer groen er is, hoe liever mensen naar buiten gaan, om bijvoorbeeld te wandelen of te recreëren. Dat zorgt voor meer beweging, en dus een betere gezondheid! Maar mensen zijn ook gelukkig in een groenere omgeving. Ze ervaren minder stress en slapen beter. Hoe meer sedumdaken er dus in een buurt worden geplaatst, hoe groter het positieve effect.

8. Vermeerdert woningwaarde

Duurzamere woningen leveren meer op, omdat ze er aantrekkelijker uit zien en beter zijn voorbereid op de toekomst. Bovendien dragen verschillende voordelen bij aan een lagere energierekening en meer woongenot. Daarom zorgt een sedumdak met haar voordelen er dus voor dat de waarde van uw woning stijgt! 

9. Maakt de lucht schoner

Planten staan erom bekend dat ze CO2 absorberen tijdens het fotosyntheseproces. In dit proces leggen planten koolstof vast en geven ze zuurstof vrij. Zo ook de sedums uit onze groendaken. Een sedumdak zorgt dus voor een betere luchtkwaliteit.