Home >> Sedumdak >> Onderhoud sedumdak

Stel ons uw vraag

  captcha

  Sedumdak onderhoud

  We krijgen veel vragen over hoe je een sedumdak onderhoudt. Het onderhoud van een sedumdak is minimaal, omdat het juist de bedoeling is dat je er weinig omkijken naar hebt. Een sedumdak is echter niet geheel onderhoudsvrij. Als je zelf geen tijd hebt, kan je eventueel ook een abonnement bij ons afsluiten op het gebied van onderhoud. 

  Jaarlijks onderhoud aan uw sedumdak

  Doordat het dak bijna onderhoudsvrij is kan je dit makkelijk zelf doen. Om uw sedumdak goed te kunnen verzorgen en mooi te houden is er ongeveer twee keer per jaar onderhoud nodig. Er zijn drie vormen van onderhoud: Het verwijderen van onkruid, bemesten en water geven. Water geven is in principe nooit nodig, alleen in perioden van extreme droogte kan dit nodig zijn. Onkruid weghalen is wel nodig, en afhankelijk van de omgeving hoe vaak dit moet. Het advies is twee keer per jaar, maar ga je het dak leggen in een omgeving met heel veel bomen kan dit drie keer per jaar worden. Dit onderhoud houdt in dat je weghaalt wat niet op het sedumdak hoort. Verder adviseren we om twee keer per jaar mest te strooien op het sedumdak, zowel in het voorjaar als in het najaar. 

  Tijdens het onderhoud is het belangrijk onkruid en zaaiingen van bomen te verwijderen. Graspollen kunt u gemakkelijk met de hand verwijderen. Indien de sedum ook gedeeltelijk loslaat tijdens het verwijderen van onkruid kunt u deze zonder problemen terugduwen. Wanneer er lege plekken ontstaan zullen deze vanzelf weer dichtgroeien. 

  Bekijk onze producten

  Werkzaamheden rondom een sedumdak

  Er zijn dus een aantal belangrijke werkzaamheden:

  • Er kan onkruid groeien, verwijder dit twee keer per jaar. Let hierbij op dat u niet te diep doorsteekt. Dit om schade aan de drainagelaag en de dakbedekking te voorkomen. Ons advies is om geen onkruidbestrijdingsmiddelen te gebruiken op het dak. Verwijder tijdens de onderhoudsbeurten ook het onkruid in de grindlaag!
  • Het sedum kan aan de rand van het dak niet netjes meer zijn, daarvoor is het belangrijk om de randen te controleren en te knippen. Als je scheidingsprofielen hebt, zal dit echter minder zijn. Informeer naar de mogelijkheden.
  • Het schoonmaken van de hemelwaterafvoer is belangrijk zodat het dak niet te zwaar gaat worden. Zorg dat er geen stukjes substraat of korrels in de afvoer komen, en kijk of deze nog werkt.
  • Bemest het dak in het voorjaar en het najaar met speciale sedum mest. Spoel uw groendak een aantal dagen na de bemesting nog even af. Mest kan namelijk schade veroorzaken aan onder andere tegels, lichtstraten en aluminium dakkappen. De mest krijgt u er meteen bij als u een sedumdak besteld. 

  Vragen over het onderhoud van een sedumdak?

  Vragen over het onderhoud van een groen dak? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

  Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

  Verkoopadviseur

  Geert