Waarom wordt er subsidie verstrekt op een groen dak? 

Bekijk snel wat de subsidiemogelijkheden zijn in uw gemeente, via het onderstaande actuele overzicht! 

 

Wateropslag

Een sedumdak slaat water op, wat anders in het riool terecht zou komen. Dit water neemt het sedum op en wordt door verdamping weer teruggegeven aan de lucht. 

Filtering van fijnstof

Een groendak filtert fijnstof en zorgt daarmee voor een schonere lucht en omgeving. 

Verhoging biodiversiteit

Een sedumdak vergroot de biodiversiteit. Het zorgt voor een extra stukje leefruimte voor beestjes en een groener stad of dorp!

Selecteer in welke provincie u woont en kies vervolgens uw gemeente om te bekijken wat er mogelijk is. 

Drenthe

Assen

Assen heeft een subsidieregeling voor een sedumdak in 2022.

Subsidie: € 20,00 per m2.

Wanneer? : Regeling is vorig jaar gestart en geldt ook voor aanschaf in 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Minimaal 6 m2 dakoppervlakte om te vergroenen
 • Geen nieuwbouw, alleen bestaand
 • U moet eigenaar zijn van de woning
 • Als u in het beheergebied van Waterschap Hunze en Aa’s woont ontvangt u €5,- per m2 extra.

Aa en Hunze

Minimale oppervlakte: 4 m2

Subsidie per m2: € 25,00

Minimale wateropvangcapaciteit: 20 ltr / m2.

Borger-Odoorn

Op dit moment zijn er voor de gemeente Borger-Odoorn geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Coevorden

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Coevorden. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Emmen

Op dit moment is het niet mogelijk om in de gemeente Emmen subsidie voor een groendak te ontvangen. In sommige gevallen is het echter voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Meppel

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Meppel. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Midden-Drenthe

Op dit moment zijn er voor de gemeente Midden-Drenthe geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Noordenveld

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Noordenveld. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Tynaarlo

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Tynaarlo. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Westerveld

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Westerveld. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

De Wolden

Op dit moment zijn er voor de gemeente De Wolden geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Flevoland

Almere

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Almere. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Dronten

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Dronten. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Lelystad

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Lelystad. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Noordoostpolder

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Noordoostpolder. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Urk

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Urk. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Zeewolde

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Zeewolde. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Friesland

Achtkarspelen

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Achtkarspelen. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Ameland

Op dit moment zijn er voor de gemeente Ameland geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Dantumadiel

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Dantumadiel. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

De Friese Meren

Op dit moment zijn er voor de gemeente De Friese Meren geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Harlingen

De gemeente Harlingen wil de aanleg van meer groen stimuleren in 2022 en stelt daarom subsidie beschikbaar voor de aanleg van een groendak.

Subsidie: €25 per m2.

Wanneer: Gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Er kan maximaal een subsidie van €500 worden uitgekeerd.
 • Er kan maximaal 1 aanvraag per adres worden aangevraagd.
 • Nieuwbouwprojecten worden niet gesubsidieerd.
 • Het subsidiebedrag wordt overgemaakt als de werkzaamheden zijn afgerond en dit met foto’s vooraf en achteraf aangetoond wordt en eventueel aankoopbewijzen van de aangeschafte materialen.

Heerenveen

De gemeente Heerenveen wil via het programma ‘Één voor één groener’ de aanleg van sedumdaken stimlueren door subsidie uit te keren, ook in 2022.

Subsidie: Maximaal 50% van de kosten.

Wanneer: Gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 10 m2, gemeten in het platte vlak.
 • Er kan maximaal een subsidie van €10.000 worden uitgekeerd.
 • Het dak moet stevig genoeg zijn. U bent daar zelf verantwoordelijk voor.

Leeuwarden

Ook in 2022 heeft de gemeente Leeuwarden subsidie beschikbaar gesteld voor het aanleggen van een sedumdak.

Subsidie: €30 – € 10 per m2, afhankelijk van de oppervlakte van het dak.  

Wanneer: In heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Voor daken tussen de 6 en 100 m2 is de maximale subsidie €30 per m2.
 • Voor daken tussen 100 en 250 m2 is de maximale subsidie €20 per m2.
 • Voor daken tussen de 250 en 1000 m2 is de maximale subsidie €10 per m2.
 • Het aan te leggen dak is minimaal 6 m2.
 • Het waterbergend vermogen bedraagt 25 tot 50 liter per m2 voor een extensief groen dak, minimaal 50 liter per m2 voor een intensief groen dak.
 • Het daktuinsubstraat moet voldoen aan de beoordelingsrichtlijn BRL9341 of een vergelijkbaar keurmerk.

Noardeast-Fryslân

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Noardeast-Fryslan. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Ooststellingwerf

Op dit moment zijn er voor de gemeente Ooststellingwerf geen subsidie mogelijkheden bekend, omdat de gemeente geen subsidiebudget heeft. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Opsterland

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Opsterland. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Schiermonnikoog

Op dit moment zijn er voor de gemeente Schiermonnikoog helaas geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Smallingerland

In Smallingerland heeft de gemeente in 2022 subsidie vrijgemaakt voor groen daken.

Subsidie: tussen de €10 en €30 per m2.

Wanneer: U kunt tijdens heel 2022 subsidie aanvragen. Binnen 4 weken ontvangt u reactie.

Wat zijn de voorwaarden?

 • De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de oppervlakte van het dak. Tot 75 m2 ontvangt u €30 per m2, van 75 tot 200 m2 ontvangt u €20 per m2, en van 200 tot 1000 m2 ontvangt u €10 per m2.
 • Voor particulieren bedraagt de subsidie maximaal €3000. Voor bedrijven maximaal €12.000.
 • De aanvraag mag over maximaal één perceel gaan.
 • De helling van het dak mag niet meer dan 65 graden zijn.
 • De substraatlaag moet minimaal 5cm dik zijn.
 • U moet een waterbufferende drainageplaat gebruiken.

Súdwest-Fryslân

De gemeente Sudwest-Fryslan heeft ook in 2022 weer subsidie beschikbaar gesteld voor de aanleg van een groendak.

Subsidie: Maximaal 50% van de subsidiabele kosten.

Wanneer: Heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak heeft een waterbergend vermogen van minimaal 50 liter per m2.
 • Het dak heeft een belasting van maximaal 200 kg per m2.
 • Het dak bestaat tenminste uit een wortelwerende-, drainage-, en substraatlaag.
 • Het aan te leggen dak is minimaal 10 m2.

Terschelling

Op dit moment zijn er voor de gemeente Terschelling helaas geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Tietjerksteradeel

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Tietjerksteradeel. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Vlieland

Op dit moment zijn er voor de gemeente Vlieland helaas geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Waadhoeke

Op dit moment zijn er voor de gemeente Waadhoeke geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Weststellingwerf

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Weststellingwerf. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Gelderland

Aalten

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Aalten. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Apeldoorn

Wilt u een groendak leggen in de gemeente Apeldoorn? Dan is er ook in 2022 subsidie beschikbaar.

Subsidie: €30 per m2

Wanneer: De regeling is geldig in heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Er kan maximaal een bedrag van €2500 worden uitgekeerd aan particulieren.
 • Voor bedrijven is dit maximaal een bedrag  van €25.000.
 • Het pand waarop het dak komt te liggen moet gebouwd zijn vóór 2012.
 • Het groendak is minimaal 30 m2.
 • Per m² kan minimaal 20 liter water worden opgevangen.

Arnhem

De gemeente Arnhem heeft voor 2022 subsidie beschikbaar gesteld voor groendaken.

Subsidie: Hoogte van de subsidie varieert per gebied. In focusgebieden ontvangt u tot 65%, in gevoelige gebieden tot 50% en in alle overige gebieden maximaal 30%.

Wanneer: De subsidieregeling Klimaatadaptie is geldig in 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het gebied waar u woonzaam bent. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente.
 • Voor aanvraag van de subsidie vindt er een gesprek plaats met één van de bestuursadviseurs.
 • De subsidieaanvraag wordt minimaal 13 weken vóór aanleg van het dak ingediend.

Barneveld

De gemeente Barneveld heeft voor 2022 subsidie beschikbaar gesteld voor groendaken.

Subsidie: €25 per m2.

Wanneer: In 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak moet minimaal 20 m2 zijn.
 • De subsidie moet binnen 2 maanden na start van de werkzaamheden worden aangevraagd.

Berg en Dal

In de gemeente Berg en Dal is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Berkelland

Op dit moment zijn er voor de gemeente Berkelland geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Beuningen

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Beuningen. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Bronckhorst

In de gemeente Bronckhorst is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Brummen

Op dit moment zijn er voor de gemeente Brummen geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Buren

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Buren. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Culemborg

In de gemeente Culemborg is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Doesburg

Op dit moment zijn er voor de gemeente Doesburg geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Doetinchem

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Doetinchem. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Druten

In 2022 heeft de gemeente Druten subsidie beschikbaar gesteld voor het aanleggen van een sedumdak.

Subsidie: 35% van de subsidieaanvraag.

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • De subsidie is niet geldig voor nieuwbouwprojecten.
 • Het maximaal uit te keren bedrag is €1000 voor particulieren, €15.000 voor bedrijven.
 • Het dak is uitgevoerd meer drainage en een bescherm/filter laag.

Duiven

In de gemeente Duiven is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Ede

De gemeente Ede heeft ook in 2022 subsidie beschikbaar gesteld voor het aanleggen van een groendak.

Subsidie: €20 per m2.

Wanneer: Gedurende 2022, sinds 1 december 2021.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 5 m2.
 • De substraatlaag is minimaal 50 millimeter dik.
 • Het maximaal uit te keren bedrag is €750.
 • Het dak moet binnen 3 maanden na toekenning van de subsidie worden aangelegd.

Elburg

De gemeente Elburg heeft in 2022 subsidie beschikbaar gesteld voor het aanleggen van een groendak.

Subsidie: €20 per m2.

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 20 m2.
 • Het maximaal uit te keren bedrag is €2500.
 • Het gebouw waarop het dak is gelegd moet gebouwd zijn voor 2015.

Epe

Op dit moment zijn er voor de gemeente Epe geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Ermelo

De gemeente Ermelo heeft in 2022 subsidie beschikbaar gesteld voor het aanleggen van een groendak.

Subsidie: €20 per m2.

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 20 m2.
 • Het maximaal uit te keren bedrag is €2500.
 • Het gebouw waarop het dak is gelegd moet gebouwd zijn voor 2015.

Harderwijk

De gemeente Harderwijk heeft in 2022 subsidie beschikbaar gesteld voor het aanleggen van een sedumdak.

Subsidie: €20 per m2.

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 20 m2.
 • Het maximaal uit te keren bedrag is €2500.
 • Het gebouw waarop het dak is gelegd moet gebouwd zijn voor 2015.

Hattem

De gemeente Hattem heeft in 2022 subsidie beschikbaar gesteld voor het aanleggen van een groendak.

Subsidie: €20 per m2.

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 20 m2.
 • Het maximaal uit te keren bedrag is €2500.
 • Het gebouw waarop het dak is gelegd moet gebouwd zijn voor 2015.

Heerde

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Heerde. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Heumen

In de gemeente Heumen is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. Wel is het mogelijk een lening aan te vragen. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Lingewaard

Op dit moment zijn er voor de gemeente Lingewaard geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Lochem

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Lochem. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Maasdriel

In de gemeente Maasdriel is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Montferland

Op dit moment zijn er voor de gemeente Montferland geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Neder-Betuwe

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Neder-Betuwe. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Nijkerk

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Nijkerk. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Nijmegen

De gemeente Nijmegen heeft subsidie beschikbaar voor de aanleg van groen daken in 2022.

Subsidie: €30 per m2 of 50% van de kosten voor een extensief groen dak, €50 per m2 of 50% van de kosten voor een intensief groendak.

Wanneer: Gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Uw woning heeft een plat dak van beton of hout.
 • De subsidie is niet geldig voor bijgebouwen zoals een schuur.
 • De oppervlakte van het dak is minimaal 10 m2 voor een woning, en 50 m2 voor een gebouw.
 • Een extensief dak moet minimaal 25 liter per m2 kunnen opslaan, een intensief dak minimaal 50 liter per m2.

Nunspeet

De gemeente Nunspeet heeft in 2022 subsidie beschikbaar gesteld voor het aanleggen van een groendak.

Subsidie: €20-€50 per m2, afhankelijk van de waterberging.

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 6 m2.
 • Bij een minimale waterberging van 18 liter per m2 bedraagt de subsidie €20 per m2.
 • Bij een minimale waterberging van 30 liter per m2 bedraagt de subsidie €30 per m2.
 • Bij een minimale waterberging van 50 liter per m2 bedraagt de subsidie €50 per m2.
 • Als het dak meer dan 50% grassen, heesters en/of inheemse soorten gebruikt en minder dan 50% sedum, kan er per m2 een extra €10 worden aangevraagd.
 • Het dak is maximaal 250 m2.  

Oldebroek

De gemeente Oldebroek heeft in 2022 subsidie beschikbaar gesteld voor het aanleggen van een groendak.

Subsidie: €20 per m2.

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 20 m2.
 • Het maximaal uit te keren bedrag is €2500.
 • Het gebouw waarop het dak is gelegd moet gebouwd zijn voor 2015.

Oost Gelre

In de gemeente Oost Gerle is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Oude IJsselstreek

Op dit moment zijn er voor de gemeente Oude IJsselstreek geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Overbetuwe

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Overbetuwe. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Putten

De gemeente Putten heeft in 2022 subsidie beschikbaar gesteld voor het aanleggen van een sedumdak.

Subsidie: €20 per m2.

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 20 m2.
 • Het maximaal uit te keren bedrag is €2500.
 • Het gebouw waarop het dak is gelegd moet gebouwd zijn voor 2015.

Renkum

In de gemeente Renkum is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Rheden

Op dit moment zijn er voor de gemeente Rheden geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Rozendaal

Op dit moment zijn er voor de gemeente Rozendaal geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Scherpenzeel

In de gemeente Scherpenzeel is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Tiel

Om voor meer vergroening en verbeterde leefbaarheid te zorgen, heeft de gemeente Tiel subsidie beschikbaar gesteld voor de aanleg van groen daken in 2022.

Subsidie: Tot 35% van de subsidieaanvraag.

Wanneer: Vanaf januari 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Er wordt maximaal €1000 per project uitgereikt.
 • De subsidie is uitsluitend voor particulieren.

Voorst

Op dit moment zijn er voor de gemeente Voorst geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Wageningen

De gemeente Wageningen heeft subsidie beschikbaar gesteld voor de aanleg van een sedumdak in 2022.

Subsidie: €20 per m2.

Wanneer: Vanaf januari 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 5 m2.
 • U maakt een foto van het eindresultaat en deelt deze met de gemeente.
 • Er wordt maximaal €400 per project uitgereikt.
 • Uw dakbedekking is goed en sterk genoeg voor een groendak.

West Betuwe

De gemeente West Betuwe heeft voor 2022 subsidie beschikbaar gesteld voor groendaken.

Subsidie: €20 per m2. Maximaal €500 per huishouden.

Wanneer: In 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • De aanleg en materiaalkosten van een groen (sedum)dak komen in aanmerking.
 • Het aanpassen van de dakconstructie niet.
 • Minimaal 20l per m2 wateropslagcapaciteit.
 • Het dak is minimaal 5m2.
 • De helling van het groene dak mag niet meer dan 35 graden bedragen.
 • U bent zelf verantwoordelijk voor een dakconstructie met voldoende draagvlak, kosten voor advies kunt u meenemen in de aanvraag subsidie mits deze ook wordt uitgevoerd.
 • Het daktuinsubstraat moet voldoen aan de beoordeling richtlijn BRL9341 voor steenachtige substraten.

West Maas en Waal

In de gemeente West Maas en Waal is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Westervoort

Op dit moment zijn er voor de gemeente Westervoort geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Wijchen

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Wijchen. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Winterswijk

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Winterswijk. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Zaltbommel

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Zaltbommel. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Zevenaar

In de gemeente Zevenaar is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Zutphen

Op dit moment zijn er voor de gemeente Zutphen geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Groningen

Eemsdelta

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Eemsdelta. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Groningen

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Groningen. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Het Hogeland

Op dit moment zijn er voor de gemeente Het Hogeland geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Midden-Groningen

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Midden-Groningen. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Oldambt

Op dit moment zijn er voor de gemeente Oldambt geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Pekela

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Pekela. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Stadskanaal

Op dit moment zijn er voor de gemeente Stadskanaal geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Veendam

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Veendam. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Westerkwartier

Op dit moment zijn er voor de gemeente Westerkwartier geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Westerwolde

Op dit moment is het niet mogelijk om in de gemeente Westerwolde subsidie voor een groendak te ontvangen. In sommige gevallen is het echter voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Limburg

Beek

In Beek heeft de gemeente subsidie beschikbaar gesteld voor de aanleg van groendaken in 2022, middels de stimuleringsregeling afkoppelen Hemelwater.

Subsidie: €10 per m2.

Wanneer: In 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 20 m2.
 • Er kan maximaal een bedrag van €25.000 worden uitgekeerd.
 • Het gebouw waar het dak op ligt is na het jaar 2000 gebouwd.

Beekdaelen

Op dit moment zijn er voor de gemeente Beekdaelen geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Beesel

Op dit moment zijn er voor de gemeente Beesel geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Bergen

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Bergen. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Brunssum

Woont u in de gemeente Brunssum? Dan kunt u in 2022 subsidie aanvragen voor het aanleggen van een sedumdak!

Subsidie: €40 per m2 voor extensieve groendaken, €115 per m2 voor intensieve groendaken.

Wanneer: In 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 10 m2 voor een woning en 50 m2 voor een pand.
 • Het dak heeft een minimale wateropslag van 25 liter per m2 voor een extensief groendak en minimaal 50 liter per m2 voor een intensief groendak.
 • Er kan maximaal een bedrag van €25.000 worden uitgekeerd.
 • Het dak moet na aanleg minstens 5 jaar in goede staat worden behouden.
 • De aanleg van het dak mag pas plaatsvinden na toezegging van de subsidie en moet binnen 6 maanden worden gelegd.
 • Subsidie wordt alleen uitgekeerd aan daken op hoofdgebouwen en alleen voor platte daken.

Echt-Susteren

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Echt-Susteren. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Eijsden-Margraten

Op dit moment zijn er voor de gemeente Eijsden-Margraten geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Gennep

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Gennep. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Gulpen-Wittem

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Gulpen-Wittem. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Heerlen

De gemeente Heerlen heeft subsidie beschikbaar gesteld voor de aanleg van een groendak in 2022.

Subsidie: €40 per m2.

Wanneer: In 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 10 m2.
 • De minimale wateropslag is 25 liter per m2 bij een extensief groendak en 50 liter per m2 bij een intensief groendak.
 • De werkzaamheden moet binnen 6 maanden na aanvraag van de subsidie starten en binnen 1 jaar na aanvraag klaar zijn.
 • Na aanleg moet het dak minimaal 5 jaar in stand worden gehouden.

Horst aan de Maas

De gemeente Horst aan de Maas heeft subsidie beschikbaar gesteld voor de aanleg van groene daken in 2022.

Subsidie: €9 per m2.

Wanneer: In 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak is minimaal 30 m2.
 • U ontvangt alleen subsidie als u al het regenwater dat op het dak valt van de riolering afkoppelt. Dit moet u dus zelf opvangen in uw tuin of regenton.
 • Er kan maximaal een bedrag van €15.000 worden uitgekeerd.
 • Start van de aanleg moet binnen 4 maanden na toekenning van de subsidie beginnen en binnen 6 maanden klaar zijn.

Kerkrade

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Kerkrade. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Landgraaf

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Landgraaf. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Leudal

Op dit moment zijn er voor de gemeente Leudal geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Maasgouw

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Maasgouw. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Maastricht

Op dit moment zijn er voor de gemeente Maastricht geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Meerssen

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Meerssen. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Mook en Middelaar

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Mook en Middelaar. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Nederweert

De gemeente Nederweert heeft subsidie beschikbaar gesteld voor de aanleg van groene daken in 2022.

Subsidie: €25 per m2.

Wanneer: In 2022, vanaf 18 februari.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 15 m2 en maximaal 50 m2 per adres. 

Peel en Maas

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Peel en Maas. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Roerdalen

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Roerdalen In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Roermond

De gemeente Roermond heeft subsidie beschikbaar gesteld voor de aanleg van een groendak in 2022.

Subsidie: €50 per m2 of maximaal 50% van de kosten.

Wanneer: In 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak is minimaal 30 m2. Dit hoeft niet aaneengesloten te zijn.
 • Het dak dient minimaal een waterbergend vermogen van 20 liter per m2 te hebben.
 • Er kan maximaal een bedrag van €50.000 worden uitgekeerd.

Simpelveld

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Simpelveld. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen heeft subsidie beschikbaar gesteld voor de aanleg van een groendak in 2022.

Subsidie: Tot 50% van de gemaakte kosten.

Wanneer: In 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Voor een bestaand gebouw moet voor een groendak het dak plat zijn met een beton- of houtconstructie.
 • Voor een nieuw gebouw kan een groendak ook op hellende daken worden aangelegd, mits dit akkoord is bevonden bij de omgevingsvergunning. Alleen voor de meerkosten voor een groendak wordt een bijdrage gegeven.
 • De oppervlakte van een groendak bedraagt minimaal 10 m2.
 • De wateropslag is minimaal 25 l/m2 bij een extensief groendak en minimaal 50 l/m2 bij een intensief groendak.
 • De oppervlakte van een groengevel bedraagt minimaal 5 m2.
 • Een groengevel moet volledig zichtbaar zijn vanuit de openbare ruimte.
 • Ontwerp, aanleg en onderhoud moeten deugdelijk en zorgvuldig worden uitgevoerd (zie verordening).
 • Een waterkerende constructie moet tegen of zo dicht mogelijk bij het gebouw worden geplaatst. Constructies mogen niet tot wateroverlast op andere locaties leiden.

Stein

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Stein. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Vaals

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Vaals. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Valkenburg aan de Geul

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Valkenburg aan de Geul. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Venlo

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Venlo. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Venray

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Venray. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Voerendaal

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Voerendaal. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Weert

De gemeente Weert heeft subsidie beschikbaar gesteld voor de aanleg van een sedumdak in 2022.

Subsidie: €9 per m2, tot een maximum van 200 m2.

Wanneer: In 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak heeft een minimale oppervlakte van 20 m2.
 • Het dak heeft een minimale waterberging van 30 liter per m2.
 • Het dak moet uit minstens een wortelwerende, drainage, substraat en vegetatielaag bestaan.  
 • Na toezegging van de subsidie moet het groendak binnen 6 maanden worden gelegd.
 • De gemeente heeft toestemming om op afspraak het groendak te komen bezichtigen.

Noord-Brabant

Alphen-Chaam

In de gemeente Alphen-Chaam is het mogelijk subsidie voor de aanleg van een groendak te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 15 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Altena

Woont u in de gemeente Altena? Dan is het mogelijk om subsidie voor de aanleg van groendaken te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 15 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Asten

In 2022 is het mogelijk subsidie voor een groendak te ontvangen in gemeente Asten, beschikbaar gesteld door waterschap Aa en Maas.

Subsidie: €25 per m². 

Wanneer: Vanaf maart 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het project moet plaatsvinden in bebouwd gebied.
 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 bechikbaar.
 • Er dragen minimaal twee partijen financieel bij aan het project.

Baarle-Nassau

In de gemeente Baarle-Nassau is het mogelijk subsidie voor de aanleg van groendaken te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: €20 per m².

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 15 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €1500 worden uitgekeerd.

Bergeijk

In gemeente Bergeijk is het mogelijk subsidie voor de aanleg van een sedumdak te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 15 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Bergen op Zoom

Ook in de gemeente Bergen op Zoom is het mogelijk subsidie voor de aanleg van groendaken te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 15 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Bernheze

In 2022 is het mogelijk subsidie voor een groen dak te ontvangen in gemeente Bernheze, beschikbaar gesteld door waterschap Aa en Maas.

Subsidie: €30 per m².

Wanneer: Vanaf maart 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het project moet plaatsvinden in bebouwd gebied.
 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 beschikbaar.
 • Het groen dak heeft een waterbergend vermogen van minimaal 30 liter per m2.

Best

Op dit moment zijn er voor de gemeente Best geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Bladel

In de gemeente Bladel is het ook mogelijk subsidie voor de aanleg van groendaken te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 15 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Boekel

In 2022 is het mogelijk subsidie voor een groendak te ontvangen in gemeente Boekel, beschikbaar gesteld door waterschap Aa en Maas.

Subsidie: €30 per m².

Wanneer: Vanaf maart 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het project moet plaatsvinden in bebouwd gebied.
 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 beschikbaar.
 • Het groen dak heeft een waterbergend vermogen van minimaal 30 liter per m2.

Boxmeer

In gemeente Boxmeer is het mogelijk subsidie voor de aanleg van een sedumdak te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: €15 per m².

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 15 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.
 • Het groendak heeft een waterbergend vermogen van minimaal 30 liter per m².

Boxtel

Wilt u een groendak aanleggen in de gemeente Boxtel? Dan is het mogelijk om subsidie te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 15 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Breda

Wilt u een groendak aanleggen in Breda? De gemeente heeft subsidiemogelijkheden.

Subsidie: €20 per m2

Wanneer: In 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Aan particulieren wordt een maximaal bedrag van €3000 uitgekeerd.
 • Aan bedrijven wordt maximaal een bedrag van €12.000 uitgekeerd.
 • Minimale wateropvangcapaciteit: meer dan 25 liter per m2.
 • Het dak moet minimaal 8 soorten planten hebben.
 • Het dak moet een substraatlaag van minimaal 40mm hebben.  

Cranendonck

In de gemeente Cranendonck is het mogelijk subsidie voor de aanleg van groen daken te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: €25 per m².

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 15 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Cuijk

In 2022 is het mogelijk subsidie voor een groen dak te ontvangen in gemeente Cuijk, beschikbaar gesteld door waterschap Aa en Maas.

Subsidie: €15 per m²-. 

Wanneer: Vanaf maart 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het project moet plaatsvinden in bebouwd gebied.
 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 beschikbaar.
 • Het groendak heeft een waterbergend vermogen van minimaal 30 liter per m².

Deurne

In 2022 is het mogelijk subsidie voor een groendak te ontvangen in gemeente Deurne, beschikbaar gesteld door waterschap Aa en Maas.

Subsidie: €25 per m². 

Wanneer: Vanaf maart 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het te realiseren groendak ligt binnen de gemeente Deurne.
 • Per aanvraag is er maximaal €3500 beschikbaar.
 • De woning is vóór 1 juni 2015 gebouwd.
 • Er moet minimaal 15 m² aan groendak aangelegd worden.
 • Het groendak heeft een waterbergend vermogen van minimaal 25 liter per m².

Dongen

In de gemeente Dongen is het mogelijk subsidie voor de aanleg van groendaken te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 15 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Drimmelen

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Drimmelen. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Eersel

In gemeente Eersel is het mogelijk subsidie voor de aanleg van een sedumdak te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 15 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Eindhoven

In Eindhoven is het ook mogelijk om in 2022 subsidie te krijgen voor aanleg van een groendak.

Subsidie: €25 per m2.

Wanneer: Subsidie kan gedurende heel 2022 worden aangevraagd.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 10 m2.
 • De werkzaamheden hebben plaatsgevonden vanaf 1-1-2019. Aan werkzaamheden vóór deze periode wordt geen subsidie verstrekt.
 • Je bent eigenaar van de oppervlakte waar je subsidie voor aanvraagt.
 • De oppervlakte betreft een bestaand dak (minimaal vijf jaar). Nieuwbouw komt niet in aanmerking.
 • Je hebt niet eerder subsidie ontvangen voor de werkzaamheden waar je de aanvraag voor doet.
 • Zorg dat je foto’s hebt van de uitgevoerde werkzaamheden.
 • Je houdt het resultaat van de werkzaamheden minimaal tien jaar in stand.
 • De genomen maatregel mag niet zorgen voor (water)overlast bij anderen.
 • Je verleent toegang tot controle van de werkzaamheden.
 • Je voldoet aan de waterbergingsnorm. Dit is 30 liter per m2 voor een groen dak. Zorg ervoor dat je de waterbergingsnorm kunt aantonen.
 • Er kan maximaal een bedrag van €25.000 worden uitgekeerd.

Etten-Leur

Woont u in de gemeente Etten-Leur? Ook daar is het mogelijk om subsidie voor de aanleg van een sedumdak te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 15 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Geertruidenberg

De gemeente Geertruidenberg heeft subsidie beschikbaar gesteld voor de aanleg van een groendak in 2022.

Subsidie: €25 per m2, maximaal 50% van de kosten.

Wanneer: Gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak moet minimaal een oppervlakte hebben van 4 m2.
 • Het dak moet minimaal 5 jaar worden onderhouden.
 • Voor particulieren kan er maximaal een bedrag van €2500 worden uitgekeerd, voor bedrijven maximaal een bedrag van €5000.
 • De aanvraag moet worden ingediend voor de start van de aanleg.

Geldrop-Mierlo

In 2022 is het mogelijk subsidie voor een groen dak te ontvangen in gemeente Geldrop-Mierlo, beschikbaar gesteld door waterschap Aa en Maas.

Subsidie: Maximaal 30% van de kosten. 

Wanneer: Vanaf maart 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het project moet plaatsvinden in bebouwd gebied.
 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 bechikbaar.
 • Er dragen minimaal twee partijen financieel bij aan het project.

Gemert-Bakel

In 2022 is het mogelijk subsidie voor een groendak te ontvangen in gemeente Gemert-Bakel, beschikbaar gesteld door waterschap Aa en Maas.

Subsidie: Maximaal 30% van de kosten. 

Wanneer: Vanaf maart 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het project moet plaatsvinden in bebouwd gebied.
 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 bechikbaar.
 • Er zijn minimaal twee partijen die financieel bijdragen aan het project.

Gilze en Rijen

De gemeente Gilze en Rijen heeft klimaatsubsidie beschikbaar voor de aanleg van groendaken in 2022.

Subsidie: 25% van de kosten.

Wanneer: In heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Er kan maximaal een bedrag van €1000 worden uitgekeerd.
 • Het dak mag nog niet zijn aangelegd ten tijde van de aanvraag.
 • Het dak moet binnen 6 maanden na toekenning worden gelegd.
 • Alleen de uitvoeringskosten komen in aanmerking voor subsidie.

Goirle

In gemeente Goirle is het mogelijk subsidie voor de aanleg van groendaken te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 15 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Grave

In gemeente Grave is het mogelijk subsidie voor de aanleg van een sedumdak te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 15 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Halderberge

De gemeente Halderberge wil een klimaatbestendige gemeente stimuleren, en stelt daarom subsidie beschikbaar voor de aanleg van groendaken.

Subsidie: 35% van de kosten.

Wanneer: Van 2021 tot en met 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak is minimaal 8 m2.
 • De minimale waterberging is 25 liter per m2.
 • Er moeten minimaal 8 verschillende inheemse plantensoort op het dak worden gelegd.
 • Substraatlaag van het dak is groter of gelijk aan 40 mm.
 • De werkzaamheden worden pas uitgevoerd na toekenning van de subsidie.
 • Er kan maximaal een bedrag van €2500 worden toegekend.

Heeze-Leende

In gemeente Heeze-Leende is het mogelijk subsidie voor de aanleg van groendaken te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 1 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Helmond

In 2022 is het mogelijk subsidie voor een groen dak te ontvangen in gemeente Helmond, beschikbaar gesteld door waterschap Aa en Maas.

Subsidie: Maximaal 30% van de kosten. 

Wanneer: Vanaf maart 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het project moet plaatsvinden in bebouwd gebied.
 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 beschikbaar.
 • Er zijn minimaal twee partijen die financieel bijdragen aan het project.
 • Het groene dak is minimaal 10 m² groot.
 • De gemeente Helmond vergoedt 50% van de aanlegkosten, tot een maximum van €25,- per vierkante meter groen dak. Een eventuele bouwkundige inspectie wordt vergoed tot €250,-. 

‘s-Hertogenbosch

De gemeente Den Bosch stimuleert de aanleg van een sedumdak met subsidie.

Subsidie: €15 per m2

Wanneer: Subsidie kan gedurende heel 2022 worden aangevraagd.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 20 m2.
 • Het pand waarop het dak komt te liggen is vóór 2014 gebouwd.
 • Het dak is in bezit van een particulier of Vereniging van Eigenaren (VvE).
 • Er kan maximaal een bedrag van €3000 worden uitgekeerd aan particulieren, VvE’s ontvangen maximaal €15.000.
 • Minimale waterbergende capaciteit: 30 liter per m2.

Heusden

In 2022 is het mogelijk subsidie voor een groendak te ontvangen in gemeente Heusden, beschikbaar gesteld door waterschap Aa en Maas.

Subsidie: Maximaal 30% van de kosten. 

Wanneer: Vanaf maart 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het project moet plaatsvinden in bebouwd gebied.
 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 beschikbaar.
 • De maximale subsidie per project is 45% van de projectkosten, met een maximum bijdrage van €7500.
 • Het groendak heeft een waterbergend vermogen van minimaal 30 liter per m².

Hilvarenbeek

In gemeente Hilvarenbeek is het mogelijk subsidie voor de aanleg van een sedumdak te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 1 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Laarbeek

In 2022 is het mogelijk subsidie voor een groendak te ontvangen in gemeente Laarbeek, beschikbaar gesteld door waterschap Aa en Maas.

Subsidie: Maximaal 30% van de kosten. 

Wanneer: Vanaf maart 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het project moet plaatsvinden in bebouwd gebied.
 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 bechikbaar.
 • Er dragen minimaal twee partijen financieel bij aan het project.

Landerd

In 2022 is het mogelijk subsidie voor een groendak te ontvangen in gemeente Landerd, beschikbaar gesteld door waterschap Aa en Maas.

Subsidie: Maximaal 30% van de kosten. 

Wanneer: Vanaf maart 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het project moet plaatsvinden in bebouwd gebied.
 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 bechikbaar.
 • De maximale subsidie per project is 45% van de projectkosten, met een maximum bijdrage van €7500.

Loon op Zand

De gemeente Loon op Zand heeft subsidie beschikbaar voor klimaatbestendige maatregelen, zoals het leggen van een groen dak in 2022.

Subsidie: 25% – 35% van de kosten.

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak is minimaal 5 m2.
 • Er kan maximaal een bedrag van €1000 worden uitgekeerd voor particulieren, of maximaal €5000 voor groepen inwoners.

Meierijstad

In 2022 is het mogelijk subsidie voor een groen dak te ontvangen in gemeente Meijerijstad, beschikbaar gesteld door waterschap Aa en Maas.

Subsidie: €30 per m².

Wanneer: Vanaf mei 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het project moet plaatsvinden in bebouwd gebied.
 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 beschikbaar.
 • Het groen dak heeft een waterbergend vermogen van minimaal 30 liter per m2.

Mill en Sint Hubert

In gemeente Mill en Sint Hubert is het mogelijk subsidie voor de aanleg van een sedumdak te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 1 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Moerdijk

De gemeente Moerdijk werkt aan een subsidie voor het leggen van groendaken in 2022.

Subsidie: 25 tot 30% van de gemaakte kosten

Wanneer: Tot eind 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • De werkzaamheden waarvoor u subsidie aanvraagt, mogen niet eerder worden uitgevoerd dan na het verlenen van de subsidie.
 • De werkzaamheden waarvoor u subsidie aanvraagt moeten worden uitgevoerd binnen 8 weken na het verlenen van de subsidie.
 • Substraatlaag tot 40 mm.
 • Met een minimum van 25 liter per m2.
 • Er kan maximaal een bedrag van € 1500 tot €2500 uitgekeerd worden.

Nuenen c.a.

Op dit moment is het niet bekend dat er subsidie mogelijkheden zijn in de gemeente Nuenen. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Oirschot

In gemeente Oirschot is het mogelijk subsidie voor de aanleg van groen daken te ontvangen vanuit de gemeente Oirschot en Waterschap De Dommel.

Subsidie: €20 tot €25 per vierkante meter. 

Wanneer: Vanaf 1 mei gedurende het jaar 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • U kunt subsidie aanvragen voor de aanleg van een groen dak op een bestaand dak van minimaal 5 m2 tot maximaal 40 m2.
 • Bij aanmelding zijn de aanlegwerkzaamheden voor een groen dak nog niet gestart.
 • Het waterbergend vermogen dient minimaal 20 liter per vierkante meter dakoppervlak te zijn.

Oisterwijk

Woont u in de gemeente Oisterwijk? Dan is het mogelijk om subsidie voor de aanleg van een sedumdak te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 1 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Oosterhout

De gemeente Oosterhout stelt in 2022 via de regeling klimaatvriendelijke tuinen subsidie beschikbaar voor de aanleg van groen daken.

Subsidie: €20 per m2.

Wanneer: In 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak bestaat uit minimaal een wortelwerende, drainage, substraat en vegetatielaag.
 • Er kan maximaal een bedrag van €750 worden uitgekeerd.

Oss

In 2022 is het mogelijk subsidie voor een groen dak te ontvangen in gemeente Oss, beschikbaar gesteld door waterschap Aa en Maas.

Subsidie: €30 per m².

Wanneer: Vanaf mei 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het project moet plaatsvinden in bebouwd gebied.
 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 beschikbaar.
 • Het groen dak heeft een waterbergend vermogen van minimaal 30 liter per m2.

Reusel-De Mierden

In gemeente Reusel-De Mierden is het mogelijk subsidie voor de aanleg van groen daken te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 15 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Roosendaal

Woont u in Roosendaal? Dan is het mogelijk om subsidie voor de aanleg van een sedumdak te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 25 tot 30% van de kosten.

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • De vergoeding is 25% van de kosten bij een substraatlaag tot 40 mm.
 • De vergoeding is 35% van de kosten bij een substraatlaag groter of gelijk aan 40 mm.
 • Waterberging ≥ 25 liter per m2. 
 • Minimaal 8 soorten planten. 
 • Minimaal 40 mm substraat laag. 
 • Maximaal € 2.500 voor particulieren. 
 • Maximaal € 5.000 voor VVE’s en bedrijven.

Rucphen

Wilt u een groen dak aanleggen in de gemeente Rucphen? Dan is het mogelijk subsidie voor de aanleg van groen daken te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 1 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Sint Anthonis

Ook in de gemeente Sint Anthonis is het mogelijk subsidie voor de aanleg van groen daken te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 1 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Sint-Michielsgestel

In 2022 is het mogelijk subsidie voor een groen dak te ontvangen in gemeente Sint-Michielgestel, beschikbaar gesteld door waterschap Aa en Maas.

Subsidie: Maximaal 30% van de kosten. 

Wanneer: Vanaf maart 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het project moet plaatsvinden in bebouwd gebied.
 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 bechikbaar.
 • Er dragen minimaal twee partijen financieel bij aan het project.

Someren

In 2022 is het mogelijk subsidie voor een groen dak te ontvangen in gemeente Someren, beschikbaar gesteld door waterschap Aan en Maas.

Subsidie: Maximaal 30% van de kosten. 

Wanneer: Vanaf maart 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het project moet plaatsvinden in bebouwd gebied.
 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 beschikbaar.
 • Er dragen minimaal twee partijen financieel bij aan het project.

Son en Breugel

In de gemeente Son en Breugel is het mogelijk subsidie voor de aanleg van groen daken te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 1 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Steenbergen

Wilt u een groen dak aanleggen in de gemeente Steenbergen? Dan is het mogelijk om subsidie te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 1 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Tilburg

De gemeente Tilburg stimuleert de aanleg van biodiverse groendaken middels subsidieregelingen in 2022.

Subsidie: €25 per m2.

Wanneer: Vanaf 1 januari 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak is minimaal 6 m2.
 • Aan particulieren wordt maximaal een bedrag van €2500 uitgereikt, aan bedrijven maximaal €25.000.
 • De aanvrager van de subsidie is eigenaar van de locatie waar het dak wordt gelegd, of heeft schriftelijke toestemming van de eigenaar.
 • De aanleg van het dak vindt pas plaats na aanvragen van de subsidie.

Uden

In 2022 is het mogelijk subsidie voor een groen dak te ontvangen in gemeente Uden, beschikbaar gesteld door waterschap Aan en Maas.

Subsidie: Maximaal 30% van de kosten. 

Wanneer: Vanaf maart 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het project moet plaatsvinden in bebouwd gebied.
 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 beschikbaar.
 • De maximale subsidie per project is 45% van de projectkosten, met een maximum bijdrage van €7500.

Valkenswaard

In de gemeente Valkenswaard is het mogelijk subsidie voor de aanleg van een sedumdak te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 1 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Veldhoven

Woont u in de gemeente Veldhoven? Dan is het mogelijk om subsidie voor de aanleg van groen daken te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 1 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Vught

Wilt u een groen dak aanleggen in de gemeente Vught? Dan is het mogelijk om subsidie te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 1 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Waalre

In gemeente Waalre is het mogelijk subsidie voor de aanleg van groen daken te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 1 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Waalwijk

In 2022 is het mogelijk subsidie voor een groen dak te ontvangen in gemeente Waalwijk, beschikbaar gesteld door waterschap Aa en Maas.

Subsidie: Maximaal 30% van de kosten. 

Wanneer: Vanaf maart 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het project moet plaatsvinden in bebouwd gebied.
 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 bechikbaar.
 • Er dragen minimaal twee partijen financieel bij aan het project.

Woensdrecht

Woonachtig in gemeente Woensdrecht? Dan is het mogelijk subsidie voor de aanleg van een sedumdak te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 1 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Zundert

In gemeente Zunderen is het mogelijk subsidie voor de aanleg van een daktuin te ontvangen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Subsidie: 60% van de subsidiale kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2020 tot 1 november 2023.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Stimuleert burgerinitiatieven, kan niet worden aangevraagd door particulieren maar alleen door bijvoorbeeld verenigingen, stichtingen of buurtbewoners.
 • Alleen voor gezamenlijke aanleg van groen daken.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

Noord-Holland

Aalsmeer

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Aalsmeer. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Alkmaar

De gemeente Alkmaar heeft in 2022 subsidie beschikbaar gesteld voor de aanleg van een sedumdak!

Subsidie: €25 per m2, maximaal 50% van de kosten.

Wanneer: De regeling is geldig voor 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak moet minimaal 4 m2 zijn.
 • De minimale waterberging van het dak is 20 liter per m2.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.
 • Als het dak aantoonbaar voor meer dan 50% bestaat uit andere planten dan sedum, zoals kruiden en grassen, dan ontvangt u €35 per m2.

Amstelveen

In Amstelveen is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor een groendak in 2022.

Subsidie: €50 tot €60 per m2.

Wanneer: De regeling is geldig voor 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • De subsidie is maximaal 50% van de totale groendak kosten, inclusief eventuele aanlegkosten.
 • Het dak moet minimaal 15 m2 zijn.
 • De minimale waterberging van het dak is 20 liter per m2, en heeft een substraatlaag van 5 cm.
 • Er kan maximaal een bedrag van €25.000 worden uitgekeerd. Dit geldt voor zowel particulieren als bedrijven.

Amsterdam

In Amsterdam is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor een groendak in 2022.

Subsidie: €20 per m2.

Wanneer: De regeling is geldig voor 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

Beemster

In de gemeente Bergen is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Bergen

In de gemeente Bergen is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Beverwijk

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Beverwijk. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Blaricum

Op dit moment zijn er voor de gemeente Blaricum geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Bloemendaal

In de gemeente Bloemendaal is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Castricum

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Castricum. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Den Helder

Op dit moment zijn er voor de gemeente Den Helder geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Diemen

In de gemeente Diemen is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. Wel is het mogeijk een lening aan te vragen. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Drechterland

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Drechterland. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Edam-Volendam

In Edam-Volendam is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor een groendak in 2022 vanuit Stichting Duurzaam Waterland.

Subsidie: 50% van de kosten.

Wanneer: De regeling is geldig tot 30 juni 2022. 

Wat zijn de voorwaarden?

 • Er kan maximaal een bedrag van €250 worden uitgekeerd.
 • Het aanleggen van het sedumdak kan worden gecombineerd met andere groene maatregelen waarvoor ook subsidie kan worden aangevraagd.
 • Er is in totaal €25.000 begroot.  

Enkhuizen

Op dit moment zijn er voor de gemeente Enkhuizen geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Gooise Meren

In de gemeente Gooise Meren is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. Wel is het mogeijk een lening aan te vragen. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Haarlem

In Haarlem is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor een groendak in 2022 vanuit de gemeente Haarlem.

Subsidie: 50% van de kosten.

Wanneer: De regeling is geldig gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak is minimaal 20 m².
 • Het dak kan minimaal 30 liter water dragen.
 • € 25 tot € 35 per m² wordt vergoedt, afhankelijk aan wat voor het dak is.
 • Er kan maximaal een bedrag van €1000 euro vergoed worden.

Haarlemmermeer

Op dit moment zijn er voor de gemeente Haarlemmermeer geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Heemskerk

In de gemeente Heemskerk is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Heemstede

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Heemstede. Wel is het mogelijk een duurzaamheidslening aan te vragen. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Heerhugowaard

Op dit moment zijn er voor de gemeente Heerhugowaard geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Heiloo

Op dit moment zijn er voor de gemeente Heiloo geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Hilversum

In de gemeente Hilversum is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Hollands Kroon

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Hollands Kroon. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Hoorn

In de gemeente Hoorn is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor een groendak in 2022.

Subsidie: Maximaal 10% van de kosten.

Wanneer: Vanaf 15 januari 2022.   

Wat zijn de voorwaarden?

 • Er kan maximaal een bedrag van €500 worden uitgekeerd.

Huizen

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Huizen. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Koggenland

In de gemeente Koggenland is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Landsmeer

Op dit moment zijn er voor de gemeente Landsmeer geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Langedijk

In de gemeente Langedijk is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Laren

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Laren. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Medemblik

In de gemeente Medemblik is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Oostzaan

Op dit moment zijn er voor de gemeente Oostzaan geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Opmeer

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Opmeer. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Ouder-Amstel

In de gemeente Ouder-Amstel is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Purmerend

In de gemeente Purmerend is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor een groendak in 2022.

Subsidie: €20 per m2.

Wanneer: Gedurende 2022.  

Wat zijn de voorwaarden?

 • Aanleg van het dak mag pas beginnen na toekenning van de subsidie.
 • De subsidie kan slechts één keer worden aangevraagd.
 • Er kan maximaal een bedrag van €2500 per adres worden uitgekeerd.

Schagen

Op dit moment zijn er voor de gemeente Schagen geen subsidie mogelijkheden bekend. Wel is het mogelijk een duurzaamheidslening aan te vragen. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Stede Broec

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Stede Broec. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Texel

In de gemeente Texel is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Uitgeest

Op dit moment zijn er voor de gemeente Uitgeest geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Uithoorn

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Uithoorn. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Velsen

In de gemeente Velsen is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Waterland

In de gemeente Waterland is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor een groendak in 2022 vanuit Stichting Duurzaam Waterland.

Subsidie: 50% van de kosten.

Wanneer: Gestart op 1 juli. 2022

Wat zijn de voorwaarden?

 • Er kan maximaal een bedrag van €250 worden uitgekeerd.
 • Het aanleggen van het sedumdak kan worden gecombineerd met andere groene maatregelen waarvoor ook subsidie kan worden aangevraagd.
 • Er is in totaal €25.000 begroot. 

Weesp

Op dit moment zijn er voor de gemeente Weesp geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Wijdemeren

Woont u in de gemeente Wijdemeren? Dan is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor een groendak in 2022!

Subsidie: €25 per m2.

Wanneer: De regeling is geldig tot in 2023.   

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 6 m2.
 • Er kan maximaal een bedrag van €1000 worden uitgekeerd per adres.
 • Na toekenning van de subsidie moet het dak minstens 5 jaar in goede staat worden onderhouden.
 • Het dak moet binnen 6 maanden na toekenning van de subsidie zijn aangelegd.

Wormerland

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Wormerland. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Zaanstad

In de gemeente Zaanstad is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Zandvoort

Op dit moment zijn er voor de gemeente Zandvoort geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Overijssel

Almelo

De gemeente Almelo heeft ook in 2022 weer subsidie beschikbaar gesteld voor het aanleggen van een groen dak.

Subsidie: €21,73 per m2.

Wanneer: De regeling geldt tussen 1 januari 2021 en 31 december 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak is minimaal 20 m2, de minimale waterberging is 15 liter per m2.
 • Het moet een groen dak zijn met planten die goed tegen droogte kunnen.
 • Het dak moet binnen 6 maanden na toekenning van de subsidie worden gelegd.
 • Het is ook mogelijk subsidie te ontvangen voor een sedumdak op een carport, garage of schuur.

Borne

Op dit moment zijn er voor de gemeente Borne geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Dalfsen

Op dit moment zijn er voor de gemeente Dalfsen geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Deventer

In de gemeente Deventer is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor een groendak via het programma Klimaat Actief! van waterschap Drents Overijsselse Delta. Op dit moment is het budget voor 2022 op, maar er volgt mogelijk later in het jaar nog een aanvulling. Laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er weer subsidie beschikbaar komt!

Subsidie: €6-8 per m2.   

Wanneer: Mogelijk later in 2022.  

Wat zijn de voorwaarden?

 • De subsidie is alleen voor gezamenlijke initiatieven (3 à 4 huishoudens), niet voor individuen.

Dinkelland

Op dit moment zijn er voor de gemeente Dinkelland geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Enschede

De gemeente Enschede heeft in 2022 subsidie beschikbaar gesteld voor het aanleggen van een groen dak.

Subsidie: €20 tot €30 vergoeding per m², tot maximaal 50% van het totaalbedrag vergoed.

Wanneer: Geldig gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden:

 • Het groen dak is minimaal 20 m².
 • Het groen dak moet minimaal 20 liter water kunnen opvangen.
 • Er kan maximaal €3000 vergoed worden.

Haaksbergen

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Haaksbergen. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Hardenberg

Op dit moment zijn er voor de gemeente Haaksbergen geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Hellendoorn

Woont u in de gemeente Hellendoorn? Dan is het ook in 2022 weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor het leggen van een sedumdak!

Subsidie: €20 per m2.

Wanneer: Gedurende heel 2022, tot 2025.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak is minimaal 10 m2.
 • Het dak heeft een minimale waterberging van 20 liter per m2.
 • Er kan maximaal een bedrag van €2500 worden uitgekeerd.

Hengelo

Op dit moment zijn er voor de gemeente Hengelo geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Hof van Twente

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Hof van Twente. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Kampen

Op dit moment zijn er voor de gemeente Kampen geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Losser

In de gemeente Losser is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Oldenzaal

Op dit moment zijn er voor de gemeente Oldenzaal geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Olst-Wijhe

Op dit moment zijn er voor de gemeente Olst-Wijhe geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Ommen

In de gemeente Ommen is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Raalte

De gemeente Raalte heeft in 2022 subsidie beschikbaar gesteld voor het aanleggen van een groen dak.

Subsidie: €15 per m2.

Wanneer: De regeling geldt tussen 1 januari 2021 en 31 december 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak is minimaal 20 m2.
 • Er kan maximaal een bedrag van €2000 per gebouw of perceel worden uitgekeerd.
 • Het gebouw staat binnen de bebouwde kom.

Rijssen-Holten

In de gemeente Rijssen-Holten is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Staphorst

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Staphorst. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Steenwijkerland

In de gemeente Steenwijkerland is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Tubbergen

Op dit moment zijn er voor de gemeente Tubbergen geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Twenterand

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Twenterand. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Wierden

Op dit moment zijn er voor de gemeente Wierden geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Zwartewaterland

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Zwartewaterland. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Zwolle

In de gemeente Zwolle is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor een groendak via het programma Klimaat Actief! van waterschap Drents Overijsselse Delta. Op dit moment is het budget voor 2022 op, maar er volgt mogelijk later in het jaar nog een aanvulling. Laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er weer subsidie beschikbaar komt!

Subsidie: €16 per m2.  

Wanneer: Mogelijk later in 2022. 

Wat zijn de voorwaarden?

 • De subsidie is alleen voor gezamenlijke initiatieven (3 à 4 huishoudens), niet voor individuen.

Utrecht

Amersfoort

Op dit moment zijn er voor de gemeente Amersfoort geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Baarn

De gemeente Baarn stimuleert de aanleg van een groendak middels een subsidieregeling, ook in 2022.

Subsidie: €30 per m2, of 1/3e van de kosten.

Wanneer: De regeling is gelding gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen groendak is minimaal 6 m2.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.

De Bilt

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente De Bilt. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Bunnik

In de gemeente Bunnik stimuleert het waterschap de Stichtse Rijnlanden de aanleg van een groendak middels een subsidieregeling, ook in 2022.

Subsidie: Maximaal 30% van de kosten. 

Wanneer: De regeling is gelding gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Er kan maximaal een bedrag van €5000 worden uitgekeerd.

Bunschoten

In de gemeente Bunschoten stimuleert het waterschap de Stichtse Rijnlanden de aanleg van een groendak middels een subsidieregeling, ook in 2022.

Subsidie: Maximaal 30% van de kosten. 

Wanneer: De regeling is gelding gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Er kan maximaal een bedrag van €5000 worden uitgekeerd.

Eemnes

In de gemeente Eemnes is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Houten

Woont u in de gemeente Houten? Dan is er subsidie voor groendaken in 2022 beschikbaar!

Subsidie: €25 per m2.   

Wanneer: Vanaf 1 januari 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak is minimaal 6 m2.
 • Het dak heeft een minimale waterbergende capaciteit van 15 liter per m2.
 • De start van de aanleg moet binnen 6 maanden na toekenning van de subsidie beginnen.
 • Er wordt maximaal een bedrag van €750 uitgekeerd.

IJsselstein

In de gemeente IJsselstein is subsidie voor groen daken in 2022 beschikbaar gesteld vanuit Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden.

Subsidie: Maximaal 30% van de kosten. 

Wanneer: Vanaf 1 januari 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 bechikbaar.
 • Subsidie kan worden aangevraagd door een vereniging, stichting of een particulier namens een grotere groep mensen.

Leusden

Op dit moment zijn er voor de gemeente Leusden geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Lopik

In de gemeente Lopik is subsidie voor groen daken in 2022 beschikbaar gesteld vanuit Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden.

Subsidie: Maximaal 30% van de kosten.  

Wanneer: Vanaf 1 januari 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 bechikbaar.
 • Subsidie kan worden aangevraagd door een vereniging, stichting of een particulier namens een grotere groep mensen.

Montfoort

In de gemeente Montfoort is subsidie voor groen daken in 2022 beschikbaar gesteld vanuit Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden.

Subsidie: Maximaal 30% van de kosten. 

Wanneer: Vanaf 1 januari 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 bechikbaar.
 • Subsidie kan worden aangevraagd door een vereniging, stichting of een particulier namens een grotere groep mensen.

Nieuwegein

Op dit moment zijn er voor de gemeente Nieuwegein geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Oudewater

In de gemeente Oudewater is subsidie voor groen daken in 2022 beschikbaar gesteld vanuit Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden.

Subsidie: Maximaal €10 tot €25 van de kosten. 

Wanneer: Vanaf 1 januari 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 beschikbaar.
 • Subsidie kan worden aangevraagd door een vereniging, stichting of een particulier namens een grotere groep mensen.
 • Het dak is minimaal 6m2.
 • Het groene dak heeft een waterbergend vermogen van minimaal 20 liter per m².

Renswoude

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Renswoude. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Rhenen

In de gemeente Rhenen is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

De Ronde Venen

Op dit moment zijn er voor de gemeente De Ronde Venen geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Soest

In de gemeente Soest is er subsidie beschikbaar voor een groendak in 2022 voor particulieren, VvE’s, woningcorporaties en bedrijven.

Subsidie: €30 per m2 of 33% van de aanlegkosten.

Wanneer: In 2022, tot het subsidieplafond is bereikt.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak is minimaal 6 m2.
 • Het dak mag pas worden aangelegd na aanvraag van de subsidie.
 • Het groendak moet minstens 10 jaar in stand gehouden worden.
 • Het dak moet uitsluitend voor onderhoud toegankelijk zijn.
 • Het gebouw waarop het dak ligt moet voor mensen toegankelijk zijn.
 • Er wordt maximaal €20.000 per gebouw uitgereikt.

Stichtse Vecht

In de gemeente Stichtse Vecht is er subsidie beschikbaar voor aanleg van een sedumdak in 2022.

Subsidie: €10 – €25 per m2, afhankelijk van het oppervlakte.

Wanneer: In 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak is minimaal 6 m2.
 • Voor daken van 6 m2 – 100 m2 is er €25 subsidie per m2.
 • Voor daken van 101 m2 – 250 m2 is er €20 subsidie per m2, met een minimum van €2500.
 • Voor daken van meer dan 250 m2 is er €10 subsidie per m2, met een minimum van €5000 en een maximum van €10.000.
 • Het dak moet binnen 4 maanden na toekenning van de subsidie worden aangelegd.

Utrecht

In de gemeente Utrecht is er ook in 2022 subsidie beschikbaar voor aanleg van een groendak.

Subsidie:  €25 per m2, maximaal 50%.

Wanneer: Vanaf 1 januari 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak is minimaal 10m2. Het is toegestaan om de aanvraag samen met de buren te doen.
 • Er wordt maximaal een bedrag van €20.000 uitgereikt.
 • Het is mogelijk om zowel vooraf als achteraf subsidie aan te vragen mits het niet meer dan 3 maanden na aanleg is en in 2022.

Utrechtse Heuvelrug

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Veenendaal

In de gemeente Veenendaal is er ook in 2022 subsidie beschikbaar voor aanleg van een groendak.

Subsidie:  €10 per m2. 

Wanneer: Vanaf 1 januari 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak is minimaal 5 m2.

Vijfheerenlanden

In de gemeente Vijfheerenlanden is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Wijk bij Duurstede

In de gemeente Wijk bij Duurstede is subsidie voor groen daken in 2022 beschikbaar gesteld vanuit Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden.

Subsidie: Maximaal 30% van de aanlegkosten. 

Wanneer: Vanaf 1 januari 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak moet zich binnen de grenzen van het waterschap bevinden.
 • Per aanvraag is er maximaal €5000 bechikbaar.
 • Subsidie kan worden aangevraagd door een vereniging, stichting of een particulier namens een grotere groep mensen.

Woerden

De gemeente Woerden heeft per 1 januari 2022 weer subsidie beschikbaar voor de aanleg van groen daken.

Subsidie: Tussen de €25 en €10 per m2, afhankelijk van de oppervlakte.

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 6 m2.
 • Het groene dak heeft een minimale wateropslag van 20 liter per m².
 • Er wordt maximaal een bedrag van €10.000 uitgereikt.
 • Voor daken tussen 6 en 100 m2 geldt een subsidie van €25 per m2.
 • Voor daken tussen de 101 en 250 m2 een subsidie van €20 per m2.
 • Voor daken tussen de 251 en 1000 m2 een subsidie van €10 per m2.
 • Het groene dak bestaat minimaal uit een wortelwerende laag, drainagelaag, substraatlaag en een vegetatielaag.

Woudenberg

Op dit moment zijn er voor de gemeente Woudenberg geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Zeist

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Zeist. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Zeeland

Borsele

In de gemeente Borsele is subsidie voor groen daken in 2022 beschikbaar gesteld vanuit de provincie.

Subsidie: €25 per m2, max 50% van de kosten inclusief aanlegkosten.

Wanneer: Gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak heeft een minimale oppervlakte van 10 m2.
 • Het dak heeft een waterbergingscapaciteit van 20 liter per m2.
 • Het dak bestaat uit minstens een wortelwerende, drainage, substraat en vegetatielaag.
 • Het dak heeft een helling van maximaal 35 graden.
 • De aanvrager is ook de eigenaar van het pand of woning waar het dak op komt.
 • Het groen dak is aangelegd door een gecertificeerd bedrijf, dat wil zeggen een bedrijf wat het keurmerk GroenKeur heeft, of een werknemer in dienst heeft die is het bezit is van een persoonscertificaat Dak & Gevelgroen.
 • De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet gestart zijn. Er kan maximaal een bedrag van €5000 uitgekeerd worden.

Goes

In de gemeente Goes is subsidie voor groen daken in 2022 beschikbaar gesteld vanuit de provincie.

Subsidie: €25 per m2, max 50% van de kosten inclusief aanlegkosten.

Wanneer: Gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak heeft een minimale oppervlakte van 10 m2.
 • Het dak heeft een waterbergingscapaciteit van 20 liter per m2.
 • Het dak bestaat uit minstens een wortelwerende, drainage, substraat en vegetatielaag.
 • Het dak heeft een helling van maximaal 35 graden.
 • De aanvrager is ook de eigenaar van het pand of woning waar het dak op komt.
 • Het groen dak is aangelegd door een gecertificeerd bedrijf, dat wil zeggen een bedrijf wat het keurmerk GroenKeur heeft, of een werknemer in dienst heeft die is het bezit is van een persoonscertificaat Dak & Gevelgroen.
 • De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet gestart zijn.

Hulst

In de gemeente Hulst is subsidie voor groen daken in 2022 beschikbaar gesteld vanuit de provincie.

Subsidie: €25 per m2, max 50% van de kosten inclusief aanlegkosten.

Wanneer: Gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak heeft een minimale oppervlakte van 10 m2.
 • Het dak heeft een waterbergingscapaciteit van 20 liter per m2.
 • Het dak bestaat uit minstens een wortelwerende, drainage, substraat en vegetatielaag.
 • Het dak heeft een helling van maximaal 35 graden.
 • De aanvrager is ook de eigenaar van het pand of woning waar het dak op komt.
 • Het groen dak is aangelegd door een gecertificeerd bedrijf, dat wil zeggen een bedrijf wat het keurmerk GroenKeur heeft, of een werknemer in dienst heeft die is het bezit is van een persoonscertificaat Dak & Gevelgroen.
 • De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet gestart zijn.
 • Er kan maximaal een bedrag van €5000 uitgekeerd worden.

Kapelle

In de gemeente Kapelle is subsidie voor groen daken in 2022 beschikbaar gesteld vanuit de provincie.

Subsidie: €25 per m2, max 50% van de kosten inclusief aanlegkosten.

Wanneer: Gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak heeft een minimale oppervlakte van 10 m2.
 • Het dak heeft een waterbergingscapaciteit van 20 liter per m2.
 • Het dak bestaat uit minstens een wortelwerende, drainage, substraat en vegetatielaag.
 • Het dak heeft een helling van maximaal 35 graden.
 • De aanvrager is ook de eigenaar van het pand of woning waar het dak op komt.
 • Het groen dak is aangelegd door een gecertificeerd bedrijf, dat wil zeggen een bedrijf wat het keurmerk GroenKeur heeft, of een werknemer in dienst heeft die is het bezit is van een persoonscertificaat Dak & Gevelgroen.
 • De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet gestart zijn.
 • Er kan maximaal een bedrag van €5000 uitgekeerd worden.

Middelburg

In de gemeente Middelburg is subsidie voor groen daken in 2022 beschikbaar gesteld vanuit de provincie.

Subsidie: €25 per m2, max 50% van de kosten inclusief aanlegkosten.

Wanneer: Gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak heeft een minimale oppervlakte van 10 m2.
 • Het dak heeft een waterbergingscapaciteit van 20 liter per m2.
 • Het dak bestaat uit minstens een wortelwerende, drainage, substraat en vegetatielaag.
 • Het dak heeft een helling van maximaal 35 graden.
 • De aanvrager is ook de eigenaar van het pand of woning waar het dak op komt.
 • Het groen dak is aangelegd door een gecertificeerd bedrijf, dat wil zeggen een bedrijf wat het keurmerk GroenKeur heeft, of een werknemer in dienst heeft die is het bezit is van een persoonscertificaat Dak & Gevelgroen.
 • De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet gestart zijn.
 • Er kan maximaal een bedrag van €5000 uitgekeerd worden.

Noord-Beveland

In de gemeente Noord-Beveland is subsidie voor groen daken in 2022 beschikbaar gesteld vanuit de provincie.

Subsidie: €25 per m2, max 50% van de kosten inclusief aanlegkosten.

Wanneer: Gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak heeft een minimale oppervlakte van 10 m2.
 • Het dak heeft een waterbergingscapaciteit van 20 liter per m2.
 • Het dak bestaat uit minstens een wortelwerende, drainage, substraat en vegetatielaag.
 • Het dak heeft een helling van maximaal 35 graden.
 • De aanvrager is ook de eigenaar van het pand of woning waar het dak op komt.
 • Het groen dak is aangelegd door een gecertificeerd bedrijf, dat wil zeggen een bedrijf wat het keurmerk GroenKeur heeft, of een werknemer in dienst heeft die is het bezit is van een persoonscertificaat Dak & Gevelgroen.
 • De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet gestart zijn.
 • Er kan maximaal een bedrag van €5000 uitgekeerd worden.

Reimerswaal

In de gemeente Reimerswaal is subsidie voor groen daken in 2022 beschikbaar gesteld vanuit de provincie.

Subsidie: €25 per m2, max 50% van de kosten inclusief aanlegkosten.

Wanneer: Gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak heeft een minimale oppervlakte van 10 m2.
 • Het dak heeft een waterbergingscapaciteit van 20 liter per m2.
 • Het dak bestaat uit minstens een wortelwerende, drainage, substraat en vegetatielaag.
 • Het dak heeft een helling van maximaal 35 graden.
 • De aanvrager is ook de eigenaar van het pand of woning waar het dak op komt.
 • Het groen dak is aangelegd door een gecertificeerd bedrijf, dat wil zeggen een bedrijf wat het keurmerk GroenKeur heeft, of een werknemer in dienst heeft die is het bezit is van een persoonscertificaat Dak & Gevelgroen.
 • De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet gestart zijn.
 • Er kan maximaal een bedrag van €5000 uitgekeerd worden.

Schouwen-Duiveland

In de gemeente Schouwen-Duiveland is subsidie voor groen daken in 2022 beschikbaar gesteld vanuit de provincie.

Subsidie: €25 per m2, max 50% van de kosten inclusief aanlegkosten.

Wanneer: Gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak heeft een minimale oppervlakte van 10 m2.
 • Het dak heeft een waterbergingscapaciteit van 20 liter per m2.
 • Het dak bestaat uit minstens een wortelwerende, drainage, substraat en vegetatielaag.
 • Het dak heeft een helling van maximaal 35 graden.
 • De aanvrager is ook de eigenaar van het pand of woning waar het dak op komt.
 • Het groen dak is aangelegd door een gecertificeerd bedrijf, dat wil zeggen een bedrijf wat het keurmerk GroenKeur heeft, of een werknemer in dienst heeft die is het bezit is van een persoonscertificaat Dak & Gevelgroen.
 • De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet gestart zijn.
 • Er kan maximaal een bedrag van €5000 uitgekeerd worden.

Sluis

In de gemeente Sluis is subsidie voor groen daken in 2022 beschikbaar gesteld vanuit de provincie.

Subsidie: €25 per m2, max 50% van de kosten inclusief aanlegkosten.

Wanneer: Gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak heeft een minimale oppervlakte van 10 m2.
 • Het dak heeft een waterbergingscapaciteit van 20 liter per m2.
 • Het dak bestaat uit minstens een wortelwerende, drainage, substraat en vegetatielaag.
 • Het dak heeft een helling van maximaal 35 graden.
 • De aanvrager is ook de eigenaar van het pand of woning waar het dak op komt.
 • Het groen dak is aangelegd door een gecertificeerd bedrijf, dat wil zeggen een bedrijf wat het keurmerk GroenKeur heeft, of een werknemer in dienst heeft die is het bezit is van een persoonscertificaat Dak & Gevelgroen.
 • De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet gestart zijn.
 • Er kan maximaal een bedrag van €5000 uitgekeerd worden.

Terneuzen

In de gemeente Terneuzen is subsidie voor groen daken in 2022 beschikbaar gesteld vanuit de provincie.

Subsidie: €25 per m2, max 50% van de kosten inclusief aanlegkosten.

Wanneer: Gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak heeft een minimale oppervlakte van 10 m2.
 • Het dak heeft een waterbergingscapaciteit van 20 liter per m2.
 • Het dak bestaat uit minstens een wortelwerende, drainage, substraat en vegetatielaag.
 • Het dak heeft een helling van maximaal 35 graden.
 • De aanvrager is ook de eigenaar van het pand of woning waar het dak op komt.
 • Het groen dak is aangelegd door een gecertificeerd bedrijf, dat wil zeggen een bedrijf wat het keurmerk GroenKeur heeft, of een werknemer in dienst heeft die is het bezit is van een persoonscertificaat Dak & Gevelgroen.
 • De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet gestart zijn.
 • Er kan maximaal een bedrag van €5000 uitgekeerd worden.

Tholen

In de gemeente Tholen is subsidie voor groen daken in 2022 beschikbaar gesteld vanuit de provincie.

Subsidie: €25 per m2, max 50% van de kosten inclusief aanlegkosten.

Wanneer: Gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak heeft een minimale oppervlakte van 10 m2.
 • Het dak heeft een waterbergingscapaciteit van 20 liter per m2.
 • Het dak bestaat uit minstens een wortelwerende, drainage, substraat en vegetatielaag.
 • Het dak heeft een helling van maximaal 35 graden.
 • De aanvrager is ook de eigenaar van het pand of woning waar het dak op komt.
 • Het groen dak is aangelegd door een gecertificeerd bedrijf, dat wil zeggen een bedrijf wat het keurmerk GroenKeur heeft, of een werknemer in dienst heeft die is het bezit is van een persoonscertificaat Dak & Gevelgroen.
 • De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet gestart zijn.
 • Er kan maximaal een bedrag van €5000 uitgekeerd worden.

Veere

In de gemeente Veere is subsidie voor groen daken in 2022 beschikbaar gesteld vanuit de provincie.

Subsidie: €25 per m2, max 50% van de kosten inclusief aanlegkosten.

Wanneer: Gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak heeft een minimale oppervlakte van 10 m2.
 • Het dak heeft een waterbergingscapaciteit van 20 liter per m2.
 • Het dak bestaat uit minstens een wortelwerende, drainage, substraat en vegetatielaag.
 • Het dak heeft een helling van maximaal 35 graden.
 • De aanvrager is ook de eigenaar van het pand of woning waar het dak op komt.
 • Het groen dak is aangelegd door een gecertificeerd bedrijf, dat wil zeggen een bedrijf wat het keurmerk GroenKeur heeft, of een werknemer in dienst heeft die is het bezit is van een persoonscertificaat Dak & Gevelgroen.
 • De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet gestart zijn.
 • Er kan maximaal een bedrag van €5000 uitgekeerd worden.

Vlissingen

In de gemeente Vlissingen is subsidie voor groen daken in 2022 beschikbaar gesteld vanuit de provincie.

Subsidie: €25 per m2, max 50% van de kosten inclusief aanlegkosten.

Wanneer: Gedurende heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak heeft een minimale oppervlakte van 10 m2.
 • Het dak heeft een waterbergingscapaciteit van 20 liter per m2.
 • Het dak bestaat uit minstens een wortelwerende, drainage, substraat en vegetatielaag.
 • Het dak heeft een helling van maximaal 35 graden.
 • De aanvrager is ook de eigenaar van het pand of woning waar het dak op komt.
 • Het groen dak is aangelegd door een gecertificeerd bedrijf, dat wil zeggen een bedrijf wat het keurmerk GroenKeur heeft, of een werknemer in dienst heeft die is het bezit is van een persoonscertificaat Dak & Gevelgroen.
 • De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet gestart zijn.
 • Er kan maximaal een bedrag van €5000 uitgekeerd worden.

Zuid-Holland

Alblasserdam

Op dit moment zijn er voor de gemeente Alblasserdam geen subsidie mogelijkheden meer. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er weer subsidie beschikbaar komt!

Albrandswaard

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Albrandswaard. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Alphen aan den Rijn

Wilt u een groendak aanleggen in Alphen aan den Rijn? De gemeente heeft ook in 2022 subsidie beschikbaar gesteld.

Subsidie: €30 per m2 tot 50% van de subsidiabele kosten..

Wanneer: De regeling is gelding in 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Er kan maximaal een bedrag van €2000 worden uitgekeerd per project.
 • Het groendak moet minimaal 5 m2 zijn.
 • Het groendak heeft een waterbergend vermogen van 25 liter per m².

Barendrecht

In de gemeente Barendrecht is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Bodegraven-Reeuwijk

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft subsidie beschikbaar voor de aanleg van een groendak in 2022.

Subsidie: €20 per m2. 

Wanneer: In heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 5 m2 en maximaal 20 m2.
 • De minimale waterberging is 25 liter per m2.
 • Er kan maximaal een bedrag van €125 voor advieskosten en draagkrachtberekeningen worden toegekend.

Brielle

Op dit moment zijn er voor de gemeente Brielle geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt.

Capelle aan den IJssel

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft subsidie beschikbaar voor de aanleg van een groendak in 2022.

Subsidie: €25 per m2, maximaal 50% van de totale kosten.

Wanneer: In heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 4 m2.
 • Het dak dient na aanleg minstens 4 jaar in goede staat te worden onderhouden.
 • De aanleg moet binnen 13 weken na toekenning van de subsidie starten.

Delft

Ook de gemeente Delft heeft subsidie beschikbaar voor aanleg van een sedumdak in 2022.

Subsidie: 25% van de totale materiaal en aanlegkosten.

Wanneer: In heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • De subsidie wordt uitgekeerd via de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie van het Hoogheemraadschap Delfland.
 • Het aan te leggen dak is minimaal 10 m2.
 • Voor particulieren wordt er maximaal een bedrag van €10.000 uitgekeerd, voor bedrijven maximaal €15.000.

Den Haag (‘s-Gravenhage)

In 2022 heeft de gemeente Den Haag een bedrag van €200.000 beschikbaar gesteld voor groendaken.

Subsidie: €25 per m2 tot een maximum van 50% van de kosten.

Wanneer: U kunt tot en met 31 december 2022 subsidie aanvragen, of tot wanneer het beschikbare bedrag op is.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 6 m2.
 • Het dak moet worden aangelegd volgens de bouwregels.
 • De minimale waterbergende capaciteit is 18 liter per m2.
 • De helling van het dak is niet meer dan 35 graden.
 • Het groen dak moet minimaal 1 laag op de bestaande dakbedekking hebben die ervoor zorgt dat de wortels van de beplanting niet door de bedekking heen groeien.
 • Er kan maximaal een bedrag van €20.000 worden uitgekeerd.

Dordrecht

In de gemeente Dordrecht is het in 2022 mogelijk om subsidie te ontvangen voor aanleg van een groendak vanuit het waterschap Hollandse Delta.

Subsidie: 20% van de kosten. 

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak kost minimaal €250.
 • Het dak valt binnen het werkgebied van het waterschap.
 • Er wordt maximaal een bedrag van €5000 uitgereikt aan particulieren en maximaal €10.000 aan rechtspersonen.
 • De subsidie kan uiterlijk tot 3 maanden na afronding van de werkzaamheden worden aangevraagd.

Goeree-Overflakkee

In de gemeente Goeree-Overflakkee is het in 2022 mogelijk om subsidie te ontvangen voor aanleg van een groendak vanuit het waterschap Hollandse Delta.

Subsidie: 20% van de kosten. 

Wanneer: Tot en met 1 November 2022..

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak kost minimaal €250.
 • Het dak valt binnen het werkgebied van het waterschap.
 • Er wordt maximaal een bedrag van €5000 uitgereikt aan particulieren en maximaal €10.000 aan rechtspersonen.
 • De subsidie kan uiterlijk tot 3 maanden na afronding van de werkzaamheden worden aangevraagd.
 • Je levert de rekening aan van de gemaakte kosten en foto’s van de situatie vóór en na de uitvoering van de werkzaamheden.

Gorinchem

In de gemeente Gorinchem is het in 2022 mogelijk om subsidie te ontvangen voor aanleg van een groendak.

Subsidie: €25 per m2.  

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 10 m2.
 • Na aanleg moet het dak minstens 5 jaar in goede staat blijven.
 • Er wordt maximaal een bedrag van €15.000 uitgekeerd.
 • Het dak moet voldoende draagkracht hebben en een hellingshoek van maximaal 35 graden.
 • Het dak moet binnen 6 maanden na toekenning van de subsidie worden aangelegd.
 • Zijn de werkzaamheden klaar, dan geeft u dit door aan de gemeente.

Gouda

Woont u in de gemeente Gouda? Dan is het in 2022 mogelijk om subsidie te ontvangen voor aanleg van een groendak.

Subsidie: €20 per m2 voor extensieve groendaken, €25 per m2 voor intensieve groendaken.

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 10 m2.
 • Er wordt maximaal een bedrag van €7500 uitgekeerd.

Hardinxveld-Giessendam

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Hellevoetsluis

In de gemeente Hellevoetsluis is het in 2022 mogelijk om subsidie te ontvangen voor aanleg van een groendak vanuit het waterschap Hollandse Delta.

Subsidie: 20% van de kosten. 

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak kost minimaal €250.
 • Het dak valt binnen het werkgebied van het waterschap.
 • Er wordt maximaal een bedrag van €5000 uitgereikt aan particulieren en maximaal €10.000 aan rechtspersonen.
 • De subsidie kan uiterlijk tot 3 maanden na afronding van de werkzaamheden worden aangevraagd.

Hendrik-Ido-Ambacht

In de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is het in 2022 mogelijk om subsidie te ontvangen voor aanleg van een groendak vanuit het waterschap Hollandse Delta.

Subsidie: 20% van de kosten. 

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak kost minimaal €250.
 • Het dak valt binnen het werkgebied van het waterschap.
 • Er wordt maximaal een bedrag van €5000 uitgereikt aan particulieren en maximaal €10.000 aan rechtspersonen.
 • De subsidie kan uiterlijk tot 3 maanden na afronding van de werkzaamheden worden aangevraagd.

Hillegom

In de gemeente Hillegom is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Hoeksche Waard

In 2022 is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor een groen dak van de gemeente Hoeksche Waard.

Subsidie: 20% van de gemaakte kosten.

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak kost minimaal €250.
 • Het dak valt binnen het werkgebied van het waterschap.
 • Er wordt maximaal een bedrag van €5000 uitgereikt aan particulieren en maximaal €10.000 aan rechtspersonen.
 • De subsidie kan uiterlijk tot 3 maanden na afronding van de werkzaamheden worden aangevraagd.
 • Je levert de rekening aan van de gemaakte kosten en foto’s van de situatie vóór en na de uitvoering van de werkzaamheden.

Kaag en Braassem

Op dit moment zijn er voor de gemeente Kaag en Braassem geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt.

Katwijk

In 2022 is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor een sedumdak in de gemeente Katwijk.

Subsidie: €25 per m2.

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 5 m2.
 • Het dak moet na aanleg minstens 5 jaar in goede staat worden onderhouden.
 • Er wordt maximaal €500 uitgekeerd.

Krimpen aan den IJssel

In 2022 is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor een groendak van de gemeente Krimpen aan den IJssel.

Subsidie: €25 per m2.

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 6 m2.
 • Er wordt een bedrag van maximaal €5000 uitgekeerd.
 • Het dak dient na aanleg voor in ieder geval 4 jaar in goede staat te blijven.
 • Ontwerp, aanleg en onderhoud van het groen dak moeten door een erkend bedrijf worden uitgevoerd.
 • De start van de aanleg moet plaatsvinden binnen 13 weken na toezegging van de subsidie.

Krimpenerwaard

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Krimpenerwaard. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Lansingerland

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Krimpenerwaard. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Leiden

De gemeente Leiden stimuleert de aanleg van sedumdaken middels een subsidieregeling in 2022.

Subsidie: €12 tot €20 per m2

Wanneer: Vanaf 1 januari 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 15 m2.
 • Er kan maximaal een bedrag van €10.000 worden uitgekeerd.
 • Het dak blijft tot minstens 5 jaar na aanleg in goede staat.
 • Na toezegging van de subsidie moet het dak binnen 6 maanden worden gelegd.
 • U ontvangt het subsidiebedrag na het aanleggen van uw groene dak.

Leiderdorp

In de gemeente Leiderdorp is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. Wel kan er een lening worden aangevraagd. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Leidschendam-Voorburg

In 2022 kunt u ook bij de gemeente Leidschendam-Voorburg subsidie aanvragen voor een groen dak.

Subsidie: Maximaal 25% van de kosten.

Wanneer: Vanaf 1 januari 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 5 m2.
 • Offerte voor een groen dak is minimaal €250.
 • Aan particulieren wordt maximaal een bedrag van €5000 uitgekeerd, aan bedrijven een bedrag van maximaal €25.000.
 • De helling van het dak is niet meer dan 45 graden.
 • Het dak is opgebouwd uit verschillende lagen: gifstoffenvrije laag dakbedekking, wortelwerende laag, drainagelaag, filtervlies, substraatlaag en vegetatielaag (grassen in combinatie met vetplanten, mossen en kruiden).

Lisse

Op dit moment zijn er voor de gemeente Lisse geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt.

Maassluis

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Maassluis. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Midden-Delfland

Ook de gemeente Midden-Delfland heeft subsidie beschikbaar voor een sedumdak in 2022.

Subsidie: 25% van de totale materiaal en aanlegkosten.

Wanneer: In heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • De subsidie wordt uitgekeerd via de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie van het Hoogheemraadschap Delfland.
 • Het aan te leggen dak is minimaal 10 m2.
 • Voor particulieren wordt er maximaal een bedrag van €10.000 uitgekeerd, voor bedrijven maximaal €15.000.

Molenlanden

Woont u in de gemeente Molenlanden? Dan is er subsidie beschikbaar voor de aanleg van een groendak in 2022.

Subsidie: Maximaal €25 per m2. 

Wanneer: Aanvragen kunnen ingediend worden tot 31 December 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 5 m2.
 • Het dak heeft een maximale hellingshoek van 35 graden.
 • Na aanleg moet het dak minstens 5 jaar in goede staat worden onderhouden.
 • Er wordt maximaal een bedrag van €15.00 uitgekeerd.
 • De aanvraag dient vóór het treffen van de werkzaamheden te worden ingediend.
 • Het dak moet binnen 6 maanden na toekenning worden aangelegd.

Nieuwkoop

In de gemeente Nieuwkoop is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. Wel kan er een lening worden aangevraagd. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Nissewaard

De gemeente Nissewaard stelt subsidie voor groendaken beschikbaar in 2022.

Subsidie: €25 per m2.

Wanneer: Gedurende heel 2022. 

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is plat.  
 • Er wordt maximaal een bedrag van €5000 per project uitgereikt.
 • Als u het groendak zelf aanlegt ontvangt u €15 per m2.

Noordwijk

Om inwoners te stimuleren duurzaamheidsmaatregelen te nemen, stelt de gemeente Noordwijk subsidie voor groen daken beschikbaar in 2022.

Subsidie: €25 per m2.

Wanneer: Gedurende het jaar 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 6 m2.
 • Er wordt maximaal een bedrag van €1000 per project uitgereikt.
 • U bent zelf eigenaar van de woning.

Oegstgeest

Op dit moment zijn er voor de gemeente Oegstgeest geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt.

Papendrecht

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Papendrecht. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Pijnacker-Nootdorp

Ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft subsidie beschikbaar voor groen daken in 2022.

Subsidie: 25% van de totale materiaal en aanlegkosten.

Wanneer: In heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • De subsidie wordt uitgekeerd via de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie van het Hoogheemraadschap Delfland.
 • Het aan te leggen dak is minimaal 10 m2.
 • Voor particulieren wordt er maximaal een bedrag van €10.000 uitgekeerd, voor bedrijven maximaal €15.000.

Ridderkerk

De gemeente Ridderkerk heeft subsidie beschikbaar gesteld voor de aanleg van een sedumdak in 2022.

Subsidie: Maximaal 50% van de aanlegkosten. 

Wanneer: In heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Er wordt maximaal een bedrag van €350 uitgekeerd.
 • Het dak bestaat uit ten minste een wortelwerende, drainage-, substraat- en vegetatielaag.

Rijswijk

Ook de gemeente Rijswijk heeft subsidie beschikbaar voor groendaken in 2022.

Subsidie: 25% van de totale materiaal en aanlegkosten.

Wanneer: In heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • De subsidie wordt uitgekeerd via de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie van het Hoogheemraadschap Delfland.
 • Het aan te leggen dak is minimaal 10 m2.
 • Voor particulieren wordt er maximaal een bedrag van €10.000 uitgekeerd, voor bedrijven maximaal €15.000.

Rotterdam

Gemeente Rotterdam stimuleert de aanleg van groendaken door middel van subsidieregelingen.

Subsidie: €10 per m2.

Wanneer: In 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 20m2.
 • Er kan maximaal een bedrag van €50.000 worden uitgereikt.
 • Het groene dak heeft een waterbergend vermogen van minimaal 25 liter per m².

Schiedam

De gemeente Schiedam stelt subsidie beschikbaar voor groendaken in 2022 middels de Subsidie Waterklaar.

Subsidie: €20 per m2.

Wanneer: In 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 10 m2.
 • Er kan max een bedrag van €15.000 worden uitgekeerd.

Sliedrecht

In de gemeente Sliedrecht is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Teylingen

Op dit moment zijn er voor de gemeente Teylingen geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt.

Vlaardingen

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Vlaardingen. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Voorschoten

In de gemeente Voorschoten is het helaas niet mogelijk subsidie aan te vragen voor aanleg van een sedumdak. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Waddinxveen

Op dit moment zijn er voor de gemeente Waddinxveen geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt.

Wassenaar

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Wassenaar. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Westland

Ook de gemeente Westland heeft subsidie beschikbaar voor groendaken in 2022.

Subsidie: 25% van de totale materiaal en aanlegkosten.

Wanneer: In heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • De subsidie wordt uitgekeerd via de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie van het Hoogheemraadschap Delfland.
 • Het aan te leggen dak is minimaal 10 m2.
 • Voor particulieren wordt er maximaal een bedrag van €10.000 uitgekeerd, voor bedrijven maximaal €15.000.

Westvoorne

Helaas zijn er op dit moment geen subsidie mogelijkheden in de gemeente Westvoorne. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt!

Zoetermeer

Op dit moment zijn er voor de gemeente Zoetermeer geen subsidie mogelijkheden bekend. In sommige gevallen is het voordeliger om geen subsidie aan te vragen, vanwege voorwaarden aan de subsidies die het plaatsen van een groendak duurder maken. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden of laat uw emailadres achter zodat wij u op de hoogte kunnen stellen zodra er subsidie beschikbaar komt.

Zoeterwoude

Ook de gemeente Zoeterwoude heeft subsidie beschikbaar voor groen daken in 2022.

Subsidie: €25 per m2 of maximaal 25% van de kosten. 

Wanneer: In heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Er wordt maximaal een bedrag van €1000 uitgekeerd.
 • Het groene dak heeft een waterbergend vermogen van minimaal 40 liter per m².

Zuidplas

Woont u in Zuidplas? Dan heeft de gemeente subsidie beschikbaar gesteld voor de aanleg van groendaken in 2022.

Subsidie: €15 per m2. 

Wanneer: In heel 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het aan te leggen dak is minimaal 25 m2.
 • Het dak heeft een minimale waterberging van 25 liter per m2.
 • Er wordt maximaal een bedrag van €1500 uitgekeerd.

Zwijndrecht

In de gemeente Zwijndrecht is het in 2022 mogelijk om subsidie te ontvangen voor aanleg van een groendak vanuit het waterschap Hollandse Delta.

Subsidie: 20% van de kosten. 

Wanneer: Gedurende 2022.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het dak kost minimaal €250.
 • Het dak valt binnen het werkgebied van het waterschap.
 • Er wordt maximaal een bedrag van €5000 uitgereikt aan particulieren en maximaal €10.000 aan rechtspersonen.
 • De subsidie kan uiterlijk tot 3 maanden na afronding van de werkzaamheden worden aangevraagd.

Doe de online subsidiecheck

U ontvangt een persoonlijke reactie hoeveel subsidie u kunt krijgen in uw situatie.   captcha

  Subsidie op een groen dak

  Voor het aanleggen van een groendak kunt u subsidie aanvragen. Dit komt doordat het aanleggen van een groendak vele aantoonbare voordelen biedt. Deze voordelen zijn er niet alleen voor uzelf, maar ook voor het milieu. Diverse gemeenten willen de aanleg van sedumdaken stimuleren door deze te subsidiëren. 

  Waarom subsidie op een sedumdak? 

  Opslag van regenwater, filtering van fijnstof en daarmee een schonere lucht en een fijnere omgeving voor beestjes. Dat zijn de drie belangrijkste redenen waarom subsidie wordt verstrekt op groene daken.

  Een van de voordelen voor het milieu is bijvoorbeeld het feit dat een groendak veel regenwater op kan nemen, zodat het overige regenwater door het groene dak geleidelijk wordt afgevoerd. Op deze manier helpt u mee om de wateroverlast terug te dringen en kan het riool het regenwater beter verwerken. 

  Doet uw gemeente mee met subsidie? 

  Wij weten het! Wij beschikken dagelijks over de actuele informatie van gemeenten die subsidies verstrekken of gaan verstrekken alsook de precieze voorwaarden die de gemeente heeft gesteld. Iedere gemeente stelt eigen voorwaarden en ieder gemeente geeft een ander subsidiebedrag. Doe de online subsidiecheck en ontvang van ons een antwoord waar u wat aan heeft!

  Vragen over subsidie in uw situatie? Of wilt u hulp bij uw subsidie aanvraag? 

  Wij denken graag met u mee en kunnen assisteren bij uw subsidie aanvraag. Vraagt een gemeente om bepaalde documenten? Vraag ze bij ons op!  Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

  Stuur een e-mail 085 - 004 1774

  Groendak Adviseur

  Geert 

  Subsidie sedumdak

  Met het aanleggen van een groendak op uw uitbouw, carport of garage vergroot u tevens de leefwereld van vlinders en vogels, maar ook van bijen en andere insecten. De leefruimte van deze dieren komt steeds meer in het gedrang en groene daken hebben een positief effect op dit probleem. Daarnaast draagt ieder groendak bij aan een schonere lucht, doordat de begroeiing de lucht filtert.

  Regels subsidie groen dak

  De regels met betrekking tot het aanvragen en de verstrekking van subsidies voor groene daken zijn per gemeente en provincie verschillend. Het is daarom altijd verstandig een aanvraag te doen, ook wanneer het onduidelijk is of de betreffende gemeente wel subsidies verstrekt. De gemeenten Alphen a/d Rijn, Amsterdam, Leiden, Zoeterwoude, Soest, Tilburg, Breda en Groningen zijn een aantal van de vooruitstrevende gemeenten die al langere tijd subsidies verstrekken. 

  Er zijn inmiddels tientallen gemeenten die subsidie geven of bezig zijn met het opzetten van een subsidie voor groene daken. Er zitten echter wel verschillen in de regels die gehanteerd worden en de subsidiebedragen. Sommige gemeenten subsidiëren alleen de materialen, andere gemeenten geven zelfs buurtsubsidies af. Meer informatie hierover is te vinden op de website van uw eigen gemeente.

  Daarnaast geven enkele provincies subsidies op groene daken. Voorbeelden hiervan zijn de provincie Noord-Brabant, Flevoland en Zeeland. 

  Subsidie voorbereiden

  Zorg ervoor dat u bij het aanvragen van een subsidie goed voorbereid bent. Lees vooraf over groene daken, beslis welk groendak bij uw situatie past en neem eventueel contact op met een van onze adviseurs. Deze kunnen de verschillende opties toelichten en u begeleiden bij het maken van de juiste keuzes. Natuurlijk stellen onze adviseurs een vrijblijvende offerte voor u op!

  Neem de offerte en de productinformatie, die u tevens van ons ontvangt bij een aanvraag, mee bij de subsidieaanvraag. Vraagt uw gemeente nog meer informatie en heeft u onze hulp nodig? Neem dan contact met ons op, wij helpen graag!

  Hoeveel subsidie krijg ik voor een groendak?

  Hoeveel subsidie je voor een groendak krijgt, verschilt per gemeente of waterschap. Dit kan oplopen tot wel %50 van de gemaakte kosten. Bekijk ons subsidieregister en zie hoeveel subsidie jij krijgt in jou gemeente.

  Krijg je altijd subsidie voor een groendak?

  In de meeste gemeentes worden subsidies voor een groendak verstrekt, het is slim om dit te checken voordat je een groendak aanschaft. Met een subsidie kun je namelijk veel geld terugkrijgen.

  Bekijk onze producten