Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen u graag! 

Wat is een groen dak?
Een groen dak is een dak voorzien van een groene bedekking. Deze groene laag, bestaande uit diverse sedumplanten wordt door middel van vegetatiematten of trays op een dak geplaatst.
Groene daken worden steeds populairder vanwege de vele (financiële) voordelen die het biedt aan de eigenaar en de waardevolle toevoeging voor natuur en milieu.

Kan ik een groen dak zelf plaatsen?
Jazeker, het plaatsen van een groendak is door gebruik van onze slimme systemen zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. De daken zijn binnen een dag zelf te plaatsen. Liever laten plaatsen door ons? Neem dan even contact met ons op. 

Kan ik een groen dak het gehele jaar aanleggen?
Een sedumdak kan het gehele jaar aangelegd worden. Alleen bij periodes van vorst raden wij af om uw nieuwe groen dak te plaatsen.

Heeft een groen dak onderhoud nodig?
Ja, alle groene daken hebben onderhoud nodig. Ongeveer twee keer per jaar moet er het nodige onderhoud uitgevoerd worden. Lees er alles over op onze pagina onderhoud.

Wat is sedum?
Sedum is een samenstelling van verschillende vetplanten. Voor groene daken wordt er bewust gekozen voor sedum. Sedumplanten zijn bestand tegen extreme temperaturen en kunnen goed omgaan met zowel veel als weinig neerslag. Daarnaast filteren sedumplanten de lucht en houden zij gifstoffen vast.

Waarom moet ik een grindlaag plaatsen rondom mijn groene dak?
Het plaatsen van een grindlaag rondom het groen is essentieel. Deze rand zorgt ervoor dat het water goed afgevoerd kan worden en het geeft het sedum de ruimte om uit te zetten bij temperaturen onder het vriespunt. Wanneer er geen grindlaag wordt geplaatst loopt u het risico dat uw dakbedekking schade oploopt.

Hoeveel weegt een groendak?
Dit is afhankelijk van het groene dak van uw keuze. Een gemiddeld groendak weegt rond de 80 kg/m2. Dit gewicht wordt alleen bereikt wanneer het groene dak volledig verzadigd is met hemelwater. Ons lichtgewicht dak is de lichtste optie, deze weegt -volledig verzadigd-   ongeveer 40 kg/m2.

Heb ik recht op subsidie?
Jazeker, in principe heeft iedere consument bij het plaatsen van een groendak recht op subsidie. Groene daken worden vermeldt op de milieu lijst en hierdoor wordt er subsidie verstrekt op dit initiatief. Helaas doen nog niet alle gemeenten in Nederland actief mee met het uitgeven van de subsidie. Om erachter te komen of u subsidie ontvangt en hoe hoog deze subsidie is, raden wij u aan contact op te nemen met uw eigen gemeente.

Wat zijn de voordelen van een groendak?
Het hebben van een groendak kent vele voordelen. Deze voordelen richten zich op het milieu, de biodiversiteit en duurzaamheid. Lees alles over de voordelen van een groendak op de pagina voordelen 

Is een groendak winterhard?
Ja, de sedumplanten op een groendak zijn goed bestand tegen lage temperaturen. De planten kleuren in de winter rood.

Welke transportdienst wordt er gebruikt voor het afleveren van mijn groene dak?
NatureGreen werkt met een eigen transportdienst. Op deze manier kunnen wij garanderen dat het sedum zo snel mogelijk op de plaats van bestemming aankomt.