Groendak Woonhuis

Heeft u interesse in een groendak op uw woonhuis? Het plaatsen van een groendak op een woonhuis wordt steeds populairder. Huiseigenaren zijn zich bewust van het veranderende klimaat en het plaatsen van een groendak op uw woning heeft gunstige effecten op het klimaat. De verandering van het klimaat is voor iedereen zichtbaar. Er valt meer neerslag, we hebben steeds vaker last van extreme weersomstandigheden en de minimale en maximale temperatuur verschuift een aantal graden.

Om de klimaatverandering terug te dringen is de mensheid continu op zoek naar slimme en duurzame oplossingen. Eén van deze oplossingen is het plaatsen van een groendak op uw huis.

Wat is een groendak op uw woonhuis?

Een groendak houdt simpelweg in dat u het dak van uw woning voorziet van een groene laag. Er komt begroeiing op uw dak. Hiervoor worden sedummatten gebruikt. Sedum is een plantje dat van nature goed tegen hitte en droogte kan, maar ook om kan gaan met enorme regenval. Deze plant is dus tegen alle weersomstandigheden bestand. Daarnaast heeft de sedumplant weinig onderhoud nodig.

U zult groendaken vaak voornamelijk op platte daken zien liggen. Daardoor denken veel mensen dat het niet mogelijk is om een sedumdak aan te leggen op een woonhuis. Dat is echter niet altijd het geval! Bij NatureGreen bieden we verschillende groendaksystemen aan welke geschikt zijn voor dagen met een helling tot wel 15 graden. Weet u niet zeker wat de helling is van het dak van uw woonhuis? Vaak is deze informatie terug te vinden in de bouwtekeningen. Heeft u deze niet? Geen probleem! Als u bij NatureGreen een dakinspectie aanvraagt kunnen wij kijken of uw dak geschikt is. Kies daarom snel voor een sedumdak op uw woonhuis!

Bekijk onze producten

Stel ons uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden

Vragen over groene daken voor uw woning?

Een hoogwaardig groen dak op uw woning of buitenverblijf? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 004 1774

Groendak Adviseur

Geert