Stel ons uw vraag

  captcha

  Groendak op uw woning

  Heeft u interesse in een groendak op uw woonhuis? Het plaatsen van een groendak op een woonhuis wordt steeds populairder. Huiseigenaren zijn zich bewust van het veranderende klimaat en het plaatsen van een groendak op uw woning heeft gunstige effecten op het klimaat.

  De verandering van het klimaat is voor iedereen zichtbaar. Er valt meer neerslag, we hebben steeds vaker last van extreme weersomstandigheden en de minimale en maximale temperatuur verschuift een aantal graden.

  Om de klimaatverandering terug te dringen is de mensheid continu op zoek naar slimme en duurzame oplossingen. Eén van deze oplossingen is het plaatsen van een groendak op uw huis. 

  Wat is een groendak op uw woonhuis?

  Een groendak houdt simpelweg in dat u het dak van uw woning voorziet van een groene laag. Er komt begroeiing op uw dak. Hiervoor worden sedummatten gebruikt. Sedum is een plantje dat van nature goed tegen hitte en droogte kan, maar ook om kan gaan met enorme regenval. Deze plant is dus tegen alle weersomstandigheden bestand. Daarnaast heeft de sedumplant weinig onderhoud nodig.

  U zult groendaken vaak voornamelijk op platte daken zien liggen. Daardoor denken veel mensen dat het niet mogelijk is om een sedumdak aan te leggen op een woonhuis. Dat is echter niet altijd het geval! Bij NatureGreen bieden we verschillende groendaksystemen aan welke geschikt zijn voor dagen met een helling tot wel 15 graden. Weet u niet zeker wat de helling is van het dak van uw woonhuis? Vaak is deze informatie terug te vinden in de bouwtekeningen. Heeft u deze niet? Geen probleem! Als u bij NatureGreen een dakinspectie aanvraagt kunnen wij kijken of uw dak geschikt is. Kies daarom snel voor een sedumdak op uw woonhuis! 

  Bekijk onze producten

  Vragen over groene daken voor uw woning?

  Een hoogwaardig groen dak op uw woning of buitenverblijf? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

  Stuur een e-mail 085 - 004 1774

  Groendak Adviseur

  Geert 

  Wat zijn de voordelen van een sedumdak op uw woning? 

  Deze unieke plantensoort kan veel water opnemen en helpt wateroverlast te voorkomen bij hevige regenval. Daarnaast wordt de lucht gefilterd en zorgt een sedumdak voor extra biodiversiteit. Dit zijn enkel de voordelen voor de natuur, maar ook voor iedere huiseigenaar is een sedumdak erg interessant.

  Uw persoonlijke voordelen van een sedumdak op uw woonhuis

  Het aanleggen van een sedumdak is een goed voorbeeld van duurzaam wonen. Dit is ook de reden dat dit door veel gemeenten gesubsidieerd wordt en dat verschillende verzekeraars sedumdaken promoten.

  Een sedumdak zorgt er namelijk voor dat uw dak minder snel beschadigd raakt en de levensduur van uw dak verdubbeld wordt. Ook drukt een sedumdak de stookkosten door zijn isolerende werking. Daarnaast is de sedumlaag brandwerend en geluiddempend.

  Heeft u een schuin dak op uw woning? Geen enkel probleem! Neem contact met ons op en onze adviseurs zullen u inlichten over de mogelijkheden in uw persoonlijke situatie.

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een sedumdak op een Schuur, Uitbouw, VerandaOverkapping, Dakkapel, Garage, Carport of Bedrijf?

  Heeft u vragen over uw persoonlijke situatie? Wilt u graag advies van onze medewerkers? Stel ons uw vragen. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!