Sedumdak Uitbouw

Heeft u een uitbouw en wilt u deze graag voorzien van een groen dak? Kijkt u vanaf uw bovenverdieping nu uit op een standaard zwart dak? Overweeg dan om een groendak te plaatsen op uw uitbouw! Het is in de meeste gevallen zeker mogelijk om een sedumdak te plaatsen op een aan- of uitbouw. Veel mensen kiezen juist voor dit soort oppervlaktes, naast bijvoorbeeld een sedumdak op de schuur, garage of overkapping. Vaak zijn de daken van deze objecten vrij plat en niet zo groot, wat ze zeer geschikt maakt voor het plaatsen van een sedumdak. Wel is het belangrijk om rekening te houden met eventuele obstakels op de uitbouw en de draagkracht.

Niet alle daken zijn even sterk: dit heeft met name te maken met zaken als het materiaal waarvan het dak is gemaakt, de dikte van de muur, de grootte van en afstand tussen de steunbalken, het contructietype en bouwjaar van het dak, en of het dak in goede staat verkeerd. Een sedumdak lijkt misschien licht, maar wordt zwaarder wanneer het verzadigd is met regenwater. Daarom is het belangrijk om van tevoren de draagkracht van de uitbouw uit te rekenen of op te zoeken in de bouwtekeningen, zodat u zeker weet dat deze het groen dak kan houden.

Bekijk onze producten

Stel ons uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordelen van een groendak uitbouw

Een groen dak op de uitbouw biedt vele voordelen in de woning. De extra laag op het dak werkt geluiddempend en zorgt er tevens voor dat warmte in de zomer wordt tegengehouden. De temperatuur in uw woning blijft hierdoor een stuk aangenamer. Ook in de winter is een groendak gunstig voor de temperatuur in de woning. De stevige, dichtbegroeide sedumlaag zorgt voor minder warmteverlies en dus lagere energiekosten. Een extra bijkomend voordeel is als u een sedumdak combineert met zonnepanelen. Een groendak verhoogt het rendement van zonnepanalen namelijk fors. Alleen deze voordelen zorgen er al voor dat de waarde van een huis met groendak hoger uitvalt dan de waarde van een huis zonder sedumdak.

Mogelijkheden van een sedumdak op uw uitbouw

Een groendak is niet moeilijk om te leggen. U kunt er voor kiezen om het zelf te leggen, of om het te laten leggen door ons. Wij hebben 4 verschillende groendaksystemen. Alle 4 zijn ze gemakkelijk zelf te plaatsen. Welk groen dak voor uw aanbouw of uitbouw het meest geschikt is hangt vooral af van de oppervlakte, het gewenste gewicht en het type groendak wat u graag wilt. Laat u door ons gerust adviseren welk groendak het meest passend is in uw situatie.

Vragen over een groen dak voor uw uitbouw of aanbouw?

Een hoogwaardig sedumdak op uw uitbouw of aanbouw? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 004 1774

Groendak adviseur

Geert