Een bijenhotel op een groendak

Een bijenhotel op een groendak, kan dat? Jazeker! Deze twee duurzame oplossingen zijn een uitstekende combinatie om de biodiversiteit te vergroten, bestuiving te verbeteren en de bedreigde wilde bijen een handje te helpen.

Wat is een bijenhotel?

Een bijenhotel is een kast, gemaakt van plantenstengels of dood hout, waarin bijen kunnen nestelen. Bijen gebruiken hun nesten om te schuilen, te overwinteren en om eitjes te leggen. De meeste wilde bijen maken hun nesten boven de grond, waardoor een bijenhotel de ideale gelegenheid biedt aan een bij om er te gaan wonen!

De voordelen van een bijenhotel én een groendak

Een groendak heeft op zichzelf al veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het vergroenen van de leefomgeving
  • Het opslaan van regenwater
  • De isolerende waarde voor uw woning
  • Het vergroten van de biodiversiteit

En nog veel meer! Een bijenhotel op zichzelf heeft ook veel voordelen, zoals:

  • Het behoud van wilde bijen
  • Het bevorderen van de bestuiving
  • Het vergroten van de biodiversiteit

Deze voordelen zijn ook nog eens te combineren, wanneer u een bijenhotel op uw groendak plaatst.

BeeHoney op groendak

Naast de voordelen van deze twee oplossingen op zichzelf, versterken een groendak en een bijenhotel elkaar, waardoor ook weer voordelen ontstaan. 

Biodiversiteit

Groene daken bestaan uit planten, vaak sedums en/of kruiden, die nectar en voedsel bieden voor bijen. Door een bijenhotel op een groendak te plaatsen, biedt u bijen een nestplek in de buurt van hun voedsel en leefomgeving. Hierdoor kan de bij zijn tijd effectiever indelen en neemt de dreiging voor de wilde bij af. 

Versterking van stedelijke ecosystemen

Steden zijn vaak dichtbebouwd en bieden weinig mogelijkheid voor wilde dieren, terwijl deze hier juist heel belangrijk zijn. Groene daken helpen bij het creëren van groen in stedelijke omgevingen, terwijl bijenhotels in diezelfde omgeving een nestgelegenheid voor bijen bieden. Zo zorgen de oplossingen samen voor een groenere en dierlijkere stadsomgeving.

Bestuiving verbeteren

Bestuiven is het proces dat nodig is voor de bestuiving van veel plantensoorten. Voor het bestuiven van planten zijn bijen essentieel. Door een bijenhotel op een groendak te plaatsen, worden de bijen aangemoedigd om te nestelen op het groendak. Dit zorgt ervoor dat de planten, zowel op het groendak als in de directe omgeving, de bestuiving krijgen die ze nodig hebben. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit groene daken en groen in stedelijke omgevingen.

Bijenhotel BeeHoney – Speciaal ontwikkeld voor groene daken

Mede door de vele voordelen is een bijenhotel op een groendak vaak een goede keuze! Om ervoor te zorgen dat het groendak en het bijenhotel optimaal samenwerken, heeft Bijenhotelkopen.nl een bijenhotel ontwikkeld, speciaal voor op groene daken. Dit bijenhotel BeeHoney is een geweldige oplossing voor het inrichten van bedrijventerreinen, natuurgebieden of openbare buitenruimtes. Dit professionele bijenhotel is gemaakt van cortenstaal en Hollands hout, is modulair op te bouwen en zelf samen te stellen vanaf 3 stuks. Door het gebruik van de juiste materialen biedt dit bijenhotel de perfecte nestgelegenheid voor bijen op een groendak. 

Bijenhotel

Advies voor uw groendak met een bijenhotel

Wilt u een groendak aanschaffen met daarop een bijenhotel? Met ons speciale lichtgewicht groendak systeem kan het plaatsen van een bijenhotel op een groendak al snel. Dit groendaksysteem is, zoals de naam al zegt, namelijk erg licht en goed toepasbaar in combinatie met andere duurzame oplossingen, zoals een bijenhotel. Onze adviseurs helpen u graag door de wens die u in gedachten heeft te vertalen naar een goed advies, passend bij uw situatie. U kunt vrijblijvend een offerte opvragen.

Offerte aanvragen
Groendak