Isolatiewaarde sedumdak

Voor het effect van isolatie kunnen in kijken naar 2 gegevens: temperatuur in de zomer (verkoeling) en de temperatuur in de winter (isolatie).

Verkoeling in de zomer

Een sedumdak kan zorgen voor een vermindering tot 5 graden in huis! Op een gemiddelde uitbouw scheelt dit de aanschaf van een airco. Daarmee is een sedumdak een interessante investering. Zwarte dakbedekking kan ontzettend heet worden in de zomer en ook grind zuigt veel warmte aan. Door dit te vervangen door een groendak gaat de temperatuur fors naar beneden, groen werkt verkoelend. In huis scheelt dit tot 5 graden. Richting de zomer is het bij ons altijd extra druk door deze reden, begin dus op tijd aan je zoektocht hier naar.

Isolatie in de winter

De isolatiewaarde van een sedumdak is officieel 0,3. Dat betekent dat als je moet kiezen tussen dakisolatie en een sedumdak, dakisolatie vele malen beter is. De isolerende werking van een sedumdak is dus klein. Echter, in combinatie met dakisolatie is het wel interessant omdat je vaak ziet dat door dakisolatie de warmte erg in huis blijft hangen in de zomer, de combinatie met een sedumdak voorkomt dit en geeft ook een kleine extra isolatie in de winter. De combinatie met dakisolatie is dus interessant om te overwegen.

Zonnepanelen met sedumdak

Wanneer er sedum onder de zonnepanelen geplaatst wordt of rond de zonnepanelen, stijgt het rendement op zonnepanelen tot 10%. Daardoor is de combinatie een veelgevraagde, het is een interessante investering. De omgevingstemperatuur rondom en onder de zonnepanelen wordt flink koeler, waardoor het rendement op de panelen flink stijgt.

Wij hebben ervaring met 3 situatie:

  • Er zijn al zonnepanelen en we plaatsen het sedum dicht, rondom en tussen de panelen en soms is het ook mogelijk onder de panelen.
  • Er zijn nog geen zonnepanelen en we plaatsen het sedum onder de zonnepanelen en kiezen voor een opstelling waarbij je perfect de combinatie kan maken. (al dan niet met ons partnerbedrijf, wat de zonnepanelen kan plaatsen).
  • Er zijn nog geen zonnepanelen en we kiezen ervoor om niet onder de zonnepanelen sedum te plaatsen.

Keuzehulp sedumdak

Een sedumdak kopen en aanleggen? Vervang grijs, door groen en geniet van de voordelen! Onze adviseurs helpen u graag met een oplossing die bij uw situatie past. Wij hebben een ruim assortiment aan sedumpakketten met scherpe tarieven zonder bezorgkosten.

Doe de keuzehulp en ontdek in 6 stappen welk groendak bij uw situatie past!

Keuzehulp