Home >> Kennisbank >> Sedumdak muggen

Stel ons uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden

Sedumdak muggen

Bent u benieuwd of een sedumdak nou echt muggen en andere vervelende insecten aantrekt? Bij NatureGreen kunnen we dat voor u uitleggen! Sedumdaken staan bekend om de vele voordelen die ze met zich meebrengen op het gebied van waterberging, luchtfiltering en versterking van de lokale biodiversiteit. Een sterkere biodiversiteit houdt in dat er meer verschillende soorten in de omgeving te vinden zijn, met name verschillende soorten insecten. Deze trekken vervolgens weer meer dieren aan die de insecten eten, zoals vogels.

Toch kan de combinatie van wateropslag en meer insecten ook voor ongewenste gasten zorgen, zoals bijvoorbeeld muggen. Dit is dan ook een zorg die we bij NatureGreen regelmatig voorbij horen komen. Gelukkig hoeft een sedumdak niet voor overlast te zorgen, mits het dak goed wordt onderhouden!

Ga muggen tegen met goed onderhoud

Om te zorgen dat u zo min mogelijk last heeft van muggen bij uw sedumdak, is het belangrijk dat u het dak goed onderhoudt. Muggen zijn graag in de buurt van water, omdat zij hierin hun eitjes leggen. Zorg er daarom voor dat er nooit overtollig water op uw sedumdak blijft liggen! Na hele zware regen kan het dak verzadigd raken. Dat is geen probleem, wanneer de waterafvoer op uw dak in orde is. Het sedumdak kan zo nu en dan kleine deeltjes substraat loslaten, welke terecht kunnen komen in de waterafvoer van het dak. Controleer daarom regelmatig de dakgoot en regenpijp en zorg dat deze niet verstopt raken, bijvoorbeeld met behulp van een bladvanger. Ook helpt het om een grindrand rond het sedumdak te plaatsen. Wanneer u deze regelmatig vrijmaakt van losgeraakte deeltjes voorkomt u verdere problemen! Daarnaast komen bij NatureGreen al onze groendaken met een drainagelaag, die ook helpt bij het afvoeren van teveel regenwater.

Andere maatregelen tegen muggen

Naast goed onderhoud kunt u nog andere maatregelen treffen die u beschermen tegen muggen. Zo kunt u bijvoorbeeld een hor plaatsen op ramen die rond het sedumdak liggen, om te voorkomen dat eventuele muggen en insecten uw huis binnenkomen. Wanneer u overlast van muggen vooral buiten ervaart, kunt u er voor kiezen om citronella kaarsen te branden. Muggen vinden deze geur niet prettig en zullen er eerder voor kiezen om uit de buurt te blijven.

Tot slot zorgt het sedumdak er gelukkig ook zélf voor dat er minder muggen zijn. Vogels komen namelijk ook graag op groendaken af, vanwege de toename van insecten rond het dak! Vogels eten deze insecten, inclusief muggen, graag op en voorkomen zo dat u er overlast van heeft.

Meer weten? Ga met ons in gesprek!


Heeft u toch nog wat vragen over mogelijke overlast van muggen bij een sedumdak? Neem dan gerust eens contact op met NatureGreen. Onze adviseurs helpen u graag verder en kunnen u adviseren bij het kiezen van het sedumdak wat bij u past. Ook verkopen wij op onze website handige attributen, zoals een bladvanger en grind, die u helpen bij het voorkomen van muggen. Daarom gaat u voor een sedumdak naar NatureGreen!

Bekijk onze producten

Vragen over een groen dak?

Zelf een sedumdak plaatsen of laten plaatsen? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 004 1774

Groen dak adviseur

Geert