Overkapping met sedumdak

Heeft u ook zo’n saaie, grijze overkapping waar u niks mee doet? Wilt u uw huis eenvoudig vergroenen? Wij begrijpen u helemaal! Kies dan voor een gemakkelijke, duurzame en natuurvriendelijke oplossing met een sedumdak. Een sedumdak bestaat uit een variatie mix van vetplantjes die weinig onderhoud nodig hebben. Het dak van uw overkapping is daardoor het gehele jaar groen, draagt bij aan de afvoer van regenwater en versterkt de lokale biodiversiteit.

Opbouw sedumdak overkapping

Een sedumdak op een overkapping bestaat niet enkel uit een laag plantjes, maar uit meerdere essentiële lagen waardoor de plantjes goed kunnen groeien en de overkapping niet wordt beschadigd. Zo is er een substraatlaag die de planten voorziet van voeding en er is een laag gecreëerd om het regenwater op te vangen. Deze laag noemen wij de drainagelaag. Hoe hoog deze laag is en hoeveel water er opgevangen kan worden, is afhankelijk van het groendaksysteem wat u kiest.

Voordelen sedumdak op overkapping

Een overkapping is vaak een gedeelte van uw woning waar niks mee wordt gedaan. Daardoor is deze lege ruimte erg geschikt voor het plaatsen van een sedumdak! Zo voegt u meer groen toe aan uw woning en kunt u profiteren van een betere luchtkwaliteit, lagere omgevingstemperatuur, en betere waterafvoer, zonder dat u daarvoor ruimte op uw dak hoeft in te leveren. Naast overkappingen, kunt u een sedum dakbedekking ook plaatsen op een Schuur, Uitbouw, Veranda, Woonhuis, Dakkapel, Garage, Carport of Bedrijf.

Bekijk onze producten

Stel ons uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden

Recente projecten

Vragen over een sedumdak voor uw overkapping?

Een sedumdak op uw woning of buitenverblijf? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 004 1774

Groendak adviseur

Geert