Groendak Lichtgewicht Sedummat

NatureGreen

 Daken tot 15 graden helling
 Gemakkelijk zelf aan te leggen
 Wateropslag van 35 liter per m²
 Diverse opbouwlagen

Bij bestelling ontvangt u standaard:

Stap 1: Wat is de afmeting van uw dak?

Meet de breedte en lengte van uw dak. Aangezien wij de prijzen per m² berekenen zal het totaal naar boven worden afgerond.

 • Min: 6

 • Aantal m²Prijs per m²
  6 - 11 m²€56
  12 - 23 m²€54
  24 -35 m²€50
  36 - 47 m²€48
  48 - 59 m²€46
  60 - 77 m²€45
  78 > m²Vraag offerte aan

Stap 2: Wilt u een grindstrook langs uw dakrand?

Wij raden aan om langs uw dakrand een grindstrook van ca. 10 cm aan te leggen om lekkage te voorkomen.

 • We raden aan om de grindstrook aan alle zijdes te plaatsen. Tel daarvoor de totale lengte van de buitenzijde bij elkaar op.

Stap 3: Wilt u de hemelwaterafvoer(en) bedekken?

Door de hemelwaterafvoeren te bedekken met een van onderstaande producten voorkomt u dat er grind, blad en ander vuil in de afvoer terecht komt.

Stap 4: Wilt u sedummest ontvangen?

Na de aanleg van het groene dak moet er direct sedummest gestrooid worden. Daarna is het voor het onderhoud van uw dak belangrijk dat dit in het voorjaar en najaar gebeurt. U heeft slechts 1 kg sedummest nodig per 20 m2. We raden aan om voor maximaal 5 strooibeurten te bestellen. De sedummest blijft 3 jaar na aankoop werkzaam.

Wanneer bestel ik 5 kg?

Wanneer bestel ik 10 kg?

Stap 5: Wilt u het groene dak zelf aanleggen?

Het zelf aanleggen van een lichtgewicht sedummat is mogelijk. Indien u het liever door ons laat aanleggen, dan is dat ook mogelijk. In dat geval nemen wij na uw bestelling contact met u op. Om u een beeld te geven hoe de installatie van een Lichtgewicht sedumdak in zijn werk gaat kunt u op de button hieronder klikken.

Bekijk de installatiehandleiding

Offerte aanvragen

Daken tot 15 graden helling

Het lichtgewicht groendaksysteem is geschikt voor platte daken, of daken met een helling tot maximaal 15 graden. Ideaal voor uw schuur, veranda, uitbouw, garage, carport of overkapping! Zoals de naam het al zegt: dit groendaksysteem is erg licht. Dit komt omdat de substraat van steenwol gemaakt is.

Zelf aan te leggen, of door ons

Het lichtgewicht groendaksysteem kan zelf aangelegd te worden. In onze installatiehandleiding vindt u een uitgebreide instructie hiervoor. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om het groendak door ons aan te laten leggen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Wateropslag van 35 liter per m2 en van 17 liter per m2. 

Voor het lichtgewicht groendak staat een waterbuffer capaciteit van 17 en van 35 liter per m2. We hebben een Lichtgewicht Groendak die 35 liter water per m2 opslaat en we hebben een Lichtgewicht Groendak die 17 liter water per m2 opslaat. Zoveel regenwater kan uw groene dak dus voortaan opvangen. Dit is ook één van de redenen dat u subsidie kunt aanvragen voor het plaatsen van een groen dak! Zo helpt u mee aan het opvangen van regenwater. Uiteraard zorgt dit er wel voor dat het dak zwaarder wordt. Check altijd of uw dakconstructie passend is voor een groen dak.

sedumdak_haarlem7

Opbouw Lichtgewicht Sedumdak

De opbouw van het Lichtgewicht Sedumpakket is als volgt:

Optioneel: 

 • Indien uw dak niet wortelwerend is (EPDM en Wortelwerende Bitumen zijn wel wortelwerend, andere dakbedekkingen niet) raden wij aan om Wortelwerend Groendakfolie bij te bestellen en deze als onderste laag te plaatsen. Dit folie voorkomt dat wortels van eventueel onkruid de dakbedekking aantasten. Dit folie zit niet standaard inbegrepen dus omdat dit optioneel is.
 • Hierna kan je een Beschermdoek plaatsen, als extra bescherming voor de dakbedekking. Dit is handig als er geen Wortelwerend Folie wordt gebruikt, zodat je een beschermende laag hebt. Maar is minder nodig als je wel Wortelwerend Folie hebt gebruikt. Dit beschermdoek is ook bij te bestellen en is optioneel.

Standaard: 

 • Na een beschermende laag kunnen de Drainagematten uitgerold worden, deze bevat een filtervlies voor een goede waterafvoer en zijn voorzien van noppen voor een goede wateropslag. Dit zorgt ervoor dat het groendak water opslaat.
 • Daarboven komt de voedingsbodem, dit is Substraat wat we leveren op een rol bij dit systeem. Deze substraatrol bestaat uit steenwolvezel en is speciaal gemaakt voor een Lichtgewicht Groendak. De plantjes wortelen hier gemakkelijk in en daarnaast is het gemakkelijk om deze rol te plaatsen.
 • Als bovenste laag wordt de Sedummat uitgerold met 13 verschillende soorten sedumplantjes, wat zorgt voor een mooie variatie en een kleurrijk sedumdak!

Installatie Groendak Lichtgewicht Sedummat

Op de Installatie pagina vindt u een videouitleg en uitgebreide instructie over de installatie van een Lichtgewicht groendak. Erg handig wanneer u het zelf wilt aanleggen.

Aanleg door ons verzorgd

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om het door ons aan te laten leggen. Wij leggen dagelijks groene daken en doen het graag. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

bekijken

Specificaties

 • Daken tot 15 graden helling
 • Wateropslag van 35 liter per m2 en van 17 liter per m2. 
 • Afmeting sedummixmat: 80 x 120 cm.
 • Begroeiing: minimaal 95%, bestaande uit 8 tot 12 soorten sedumplantjes
 • Dikte systeem: 6-8 cm.
 • Gewicht (droog): 18 kg per m2
 • Gewicht (verzadigd): 45 kg per m2 of 60 kg per m2. 
Deze website gebruikt cookies om je beter te kunnen helpen en de website te verbeteren. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Chat openen
Hulp nodig?
Hallo! Mijn naam is Geert, van NatureGreen.
Kan ik u ergens mee helpen?

Advies op maat?

Doe de postcodecheck!


  captcha