Wijkproject Groendak

Omdat samen nog groener, nog goedkoper en gezelliger is

Wilt u een wijkproject starten, om niet alleen uw dak te vergroenen met een sedumdak, maar ook dat van uw buren in de wijk? Dat kan! Het is niet alleen leuker, maar ook nog eens iets goedkoper. Door een wijkproject met groene daken kom je in aanmerking voor burenkorting en in aanmerking voor een staffelkorting afhankelijk van de vierkante meters en de mensen die meedoen. Kortingen kunnen wel oplopen tot 15%! En dan te bedenken dat NatureGreen nu al één van de goedkoopste aanbieders van de markt is.

Hoe werkt dat, een wijkproject? 

STAP 1. Meld u aan via het formulier. 

STAP 2. Wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt dit bijvoorbeeld via de wijk app doen, wij verzorgen al het materiaal en informatie om te verspreiden in de wijk. Ook kijken we naar de beschikbaarheid van subsidie. 

STAP 3. We kunnen er voor kiezen een informatie avond te organiseren, te helpen bij de invulling van nieuwsbrieven, een groepsapp met de wijk is mogelijk en zo zijn er nog vele mogelijkheden die we in de afgelopen periode hebben toegepast. 

STAP 4. Er komt een aanmeldformulier op de website waar diverse deelnemers hun gegevens kunnen achterlaten. Er is geen minimum aantal van mensen die zich aan moet melden. Ook is het mogelijk om de aanmeldingen zelf te beheren en te coördineren. 

STAP 5. Afhankelijk van de gemeente, doe je een collectieve of individuele subsidieaanvraag. 

STAP 6. De groene daken worden geleverd en/of aangelegd. Het is mogelijk om gezamenlijk de aanleg zelf te doen, juist door ons te laten verzorgen of iedere bewoner dit zelf te laten kiezen. 

Voordelen van een buurtinitiatief in groene daken

Een sedum dakbedekking is nog leuker wanneer u niet de enige bent – neem daarom een sedumdak samen met uw buren als een wijkproject! Bij NatureGreen krijgen we steeds vaker aanvragen vanuit een hele straat of wijk, bijvoorbeeld omdat meerdere buren samen aan de slag willen gaan met hun daken. Door collectief in te kopen kunt u niet alleen geld besparen, maar is het leggen van het dak ook nog eens hartstikke gezellig!

Daarnaast ziet het er natuurlijk een stuk mooier uit wanneer in één klap een volledige wijk of straat overstapt op groene daken. Zo valt het sedumdak niet uit de toon en heeft de hele omgeving een duurzamere uitstraling, wat ook nog eens goed is voor de waarde van uw huis. Heeft u interesse in een wijkproject voor een sedumdak? Lees dan gauw verder wat de voordelen van een groendak zijn en hoe NatureGreen u kan helpen!

Duurzame wijkaanpak

Een sedumdak als wijkproject is een mooi voorbeeld van een duurzame wijkaanpak. Het klimaat in Nederland is aan het veranderen. Dat vraagt ook om wijken die meebewegen met een verschuiving in het klimaat. Een voorbeeld van een duurzame wijk is bijvoorbeeld een wijk die van het aardgas af is, met veel groen, zonnepanelen en voldoende waterbergingscapaciteit. Zo is de wijk beter bestand tegen droogte of wateroverlast. In plaats van toe te voegen aan het probleem, wordt een wijk zo onderdeel van de oplossing!

U kunt zelf bijdragen aan een duurzame wijk door te kiezen voor een sedumdak. Deze daken brengen namelijk diverse voordelen met zich mee die bijdragen aan de duurzaamheid. Zo kan het dak veel regenwater opvangen wat overbelasting van het riool voorkomt, versterkt het dak de lokale biodiversiteit en verlaagt het de omgevingstemperatuur. Hoe meer sedumdaken er in een wijk liggen, hoe groter de positieve impact. Enthousiasmeer daarom ook uw buurtbewoners en kies samen voor een groenere leefomgeving!

Hoe een wijkproject starten? 

Zijn uw buren ook enthousiast over een groendak of sedumdak? Start dan met elkaar een wijk- of straatproject! U krijgt dan een eigen wijkpagina op de website van NatureGreen die u gemakkelijk kunt delen met uw buren. Neem gerust eens contact op met NatureGreen voor de mogelijkheden. Wij helpen je op weg. Je kunt bijvoorbeeld gewoon starten via de groepsapp van de wijk en wij zorgen voor een mooi aanmeldformulier. 

Naam(Vereist)
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.

Gezamelijk subsidie aanvragen

Bij NatureGreen hebben we de subsidiemogelijkheden en eventuele voorwaarden voor u op een rijtje gezet, zodat u gemakkelijk kunt terug vinden wat op u en uw buren van toepassing is! Voorkom dat u geld laat liggen en bekijk gauw eens onze subsidiepagina.

In sommige gevallen kunt u tot wel 50% van de kosten van het groendak terugkrijgen. Soms heeft het ook nog eens voordelen om gezamelijk subsidie aan te vragen, in plaats van dat iedereen dat individueel zou doen. Dat maakt het voor veel mensen nog aantrekkelijker om over te stappen naar een sedumdak. Door samen met andere geïnteresseerden te gaan zitten en door te nemen wat er kan in uw gemeente, heeft u binnen de kortste keren een mooi plan voor vergroening van uw wijk!

Subsidie informatie