Sedumdak kopen

Een sedumdak kopen? Bij NatureGreen bestelt u direct klant en klare sedumpakketten, sedumcassettes en toebehoren zoals: grind, folie en mest bestellen. Onze adviseurs helpen u graag met een oplossing die bij uw situatie past. Onze producten komen direct vanaf de kwekerij met de garantie van minimaal 95% begroeiing.

Ons advies voor kleine daken

Sedum Cassettes

Vanaf €50,- per m2
Goed zelf te leggen met kant-en-klaar pakket.
Subsidie mogelijk, wateropslag: 30 liter per m2.  
Vooral geschikt voor kleine daken.
Verzadigd gewicht van 75 kg per m2, geschikt voor de meeste daken.
Bio-based, gerecycled cassettes van 48 x 48 cm.
Bestellen
Gemakkelijkst zelf te leggen

Lichtgewicht Sedummat

Vanaf €45,- per m2
Meest lichte groendak! Speciale lichte variant.
Subsidie mogelijk, wateropslag: 17 liter per m2
Verzadigd gewicht: 45 kg per m2. 
Eenvoudigste systeem om zelf te plaatsen met 4 opbouwlagen. 
Compleet pakket en begroeid met 13 verschillende soorten sedumplantjes.
Bestellen
Ideaal voor zelf-aanleg

Lichtgewicht Sedumdak Plus

Vanaf €48,- per m2
Speciale lichte variant met meer wateropslag.
Subsidie mogelijk, wateropslag: 35 liter per m2
Verzadigd gewicht: 60 kg per m2. 
Eenvoudigste sedum systeem om zelf te plaatsen met 4 opbouwlagen. 
Compleet pakket en begroeid met 13 verschillende soorten sedumplantjes.
Bestellen
Ideaal voor zelf-aanleg

Standaard Sedumdak

Vanaf €42,- per m2
Traditioneel Sedumdak, met los substraat.
Subsidie mogelijk, wateropslag: 35 liter per m2.
Verzadigd gewicht: 75 kg per m2 op basis van een substraatdikte van 4 cm. 
Zelf te plaatsen met 4 opbouwlagen.
Compleet pakket en begroeid met 13 verschillende soorten.
Bestellen

Sedumdak kopen, wat is geschikt voor mij?

Dat is de meest voorkomende vraag die wij krijgen! Een sedumdak kopen kan best een ingewikkelde keuze zijn. Helemaal omdat je moet nadenken over de bescherming van je dak, de afwatering en de voeding.

Welk type groendak het meest geschikt is voor uw dak bepalen we aan de hand van de volgende zaken.

Het type dak

Het aantal m²

Of u zelf plaatst of het wil laten plaatsen

Voorwaarde van eventuele subsidies in uw gemeente

Daarnaast zijn er nog de volgende vragen: Wat voor dakbedekking heeft u? Hoe hoog zijn de dakranden? Wilt u het zelf gaan aanleggen?

Als u, uw situatie met ons deelt dan kunnen wij u een passend advies geven welk groen dak het meest geschikt is voor uw situatie. Ook geven we advies over de opbouw van het sedumdak, de aanleg en het onderhoud.

Laat vrijblijvend uw gegevens achter! Wij nemen dan contact met u op. 

Doe de keuzehulp 085 - 004 1774

Vraag direct een offerte aan

  captcha
  sedumdak_nieuwvennep4

  Wat zijn de nadelen van een groendak? 

  Nadelen van een groendak zijn dat er altijd maar bepaalde planten op een groendak kunnen. Dit zijn namelijk planten die relatief weinig water en onderhoud nodig hebben en goed kunnen groeien in een ondiepe laag grond. Daarnaast is het van belang om de draagkracht van het dak goed duidelijk te hebben, zodat je zeker weet dat het een groendak kan dragen. Verder is het belangrijk dat het groendak de juiste opbouw heeft. Hierdoor voorkom je lekkage. Laat je adviseren!

  Verder krijg je meer dieren in de tuin, veel mensen vinden dat fijn, maar het kan ook iets zijn wat je tegenhoud. 

  Nadelen van een sedumdak

  Wat kost een groendak? 

  Een groendak kost tussen de 40 en de 120 euro per vierkante meter. Er is hierin verschil tussen extensieve en intensieve groene daken. Extensieve groene daken zijn goedkoper dan intensieve groene daken. Met intensieve groene daken worden complete daktuinen bedoeld, terwijl extensieve groene daken het soort daken zijn dat NatureGreen verkoopt. Het voordeel van een extensief groendak is dat het weinig onderhoud nodig heeft, anders dan bij een daktuin.

  In beide gevallen is het wel belangrijk eens per jaar de afvoer te controleren en en onkruid weg te halen. Daarnaast is het goed voor het dak er eens in de zoveel tijd mest op te strooien. Het groene dak heeft veel voordelen, zo beschermt het het dakbedekkingsmateriaal en zorgt het voor koelte onder het sedumdak.  

  Voordelen van een sedumdak 

  groendak_breda

  Kan je op een groendak lopen? 

  Ja, je kunt op een groendak lopen. Bijvoorbeeld als u jaarlijks onderhoud gaat uitvoeren. Verder kan je op het sedumdak lopen om bijvoorbeeld de ramen te wassen of om onderhoud uit te voeren, ook lekker zonnen kan geen kwaad. Echter is het niet handig om te lang handdoeken, planken of andere materialen te laten liggen. Ook verbouwingen op en over het groene dak is niet verstandig. Het dak heeft uiteindelijk vooral veel licht nodig! Ook raden we af om op het sedumdak te lopen als het vriest, dan vertrap je de planten namelijk snel. 

  Bekijk onze projecten

  sedumdak-ridderkerk
  sedumdak_zonnepanelen3

  Kun je zelf een groendak aanleggen? 

  De aanleg laten doen kost ongeveer 20 – 30 euro per vierkante meter om te laten aanleggen, naast de kosten voor het sedumdak. Veel van onze klanten kiest ervoor om zelf het sedumdak aan te leggen. Opzich is het relatief eenvoudig om het dak aan te leggen. Je maakt het dak schoon, plaatst indien nodig wortelwerend folie en daarna volgt de aanleg van de drainagemat. Daarna wordt er een bescherming over de afvoer geplaatst. Daarna wordt de grindlaag, de substraat laag en uiteindelijk het sedum geplaatst. Er zijn echter ook redenen om de aanleg uit te besteden, bijvoorbeeld als uw dak erg hoog is, u het niet ziet zitten of dat het een voorwaarde is aan de subsidie. 

  Bekijk de aanleginstructie 

  sedumdak_meppel1

  Welke dakbedekking kan onder een sedumdak? 

  Bij de geschiktheid van het dak kijken we naar de hellingshoek en naar de soort dakbedekking. EPDM, Bitumen en Betondaken zijn het meest geschikt voor een sedumdak. Daarbij is EPDM al wortelwerend van zichzelf en raden we op bitumen en betondaken wortelwerend folie aan. Het voordeel van een betondak is dat het erg veel gewicht kan dragen!

  Daarnaast zijn platte daken het meest geschikt, maar kan sedum ook op schuine daken, tot een hellingshoek van 45 graden.

  Verder is de draagkracht van groot belang voor het plaatsen van een groendak. De meeste normale daken kunnen een groendak dragen, en zeker ons lichtgewicht pakket (zie bovenstaande producten). Het dak moet ongeveer 80 kg per vierkante meter kunnen dragen en waterdicht zijn. De dakranden moeten daarnaast hoog genoeg zijn (minimaal 12 cm), of anders is het verstandig een grindstrook te plaatsen. Verder is het belangrijk dat er een goede afvoer aanwezig is.

  Meer over dakbedekking 

  Hoeveel water kan een groendak opslaan?

  Het waterschap zoekt naar oplossingen voor waterproblemen in Nederland, met name in de steden. Groene daken kunnen helpen tot vermindering van deze problematiek, omdat ze water vasthouden en dit maar langzaam afvoeren. Tijdens zware regen, kunnen groene daken veel water vasthouden. Groendaken absoberen water en kunnen wel 15-100 liter water vasthouden! Hoe begroeider de daken zijn, hoe meer water te vasthouden. Bij NatureGreen geven we garantie op 95% begroeiing, vanaf de aanleg. Dit is niet alleen mooi, maar ook belangrijk voor de wateropslag. Naast het belang van wateropslag voor de stad, is het ook belangrijk voor de dieren. Hoe meer water, hoe meer soorten planten er kunnen groeien en hoe meer soorten dieren op het dak afkomen. Zo genieten bijen, vlinders, vogels en insecten van het groene dak!

  Alles over wateropslag

  sedumdak culemborg 4
  Sedumdak Dakkapel

  Wat is de levensduur van een groendak? 

  Een groendak kan 30 tot 45 jaar meegaan. Echter is het natuurlijk lastig om dit precies te zeggen omdat het afhankelijk is van de staat van je dakbedekking en van de plaats die het sedumdak heeft. Zo heeft een sedumdak veel licht nodig en is het belangrijk eens in de zoveel tijd mest op het dak te strooien. In hele droger perioden kan het goed zijn het dak wat water te geven, echter alleen als het echt meerdere dagen achter elkaar niet geregend heeft. Het goede onderhoud kan ervoor zorgen dat het dak langer meegaat. 

  Daarnaast is het goed voor de dakbedekking om een groendak te nemen. Doordat de dakbedekking wordt afgesloten van UV licht en verschillende temperaturen kan de dakbedekking tot zo’n 10 jaar langer meegaan dan normaal. Een normaal dak zal ongeveer eens in de 20 jaar vervangen moeten worden, met een sedumdak kan het dak 2 tot 3 keer langer meegaan. Dit zorgt ervoor dat het groene dak snel is terugverdient. 

  Onderhoud

   

  sedumdak_amersfoort

  Wat is de levertijd van een groendak?

  De levertijd is één week wanneer u het groendak zelf legt en 6 weken wanneer het groendak door ons gelegd wordt. Ruim 75% van onze klanten kiest ervoor om het groendak zelf te leggen. Met onze instructiefilmpjes is dat goed te doen. 

  Over het algemeen kan een groendak het hele jaar door aangelegd worden, maar toch kiezen veel mensen voor het voorjaar of het najaar. Het is een periode om lekker voor te bereiden op de zomer, of juist op de winter. In perioden met veel regen maakt het groendak ook een hele goede start en blijft het mooi groen. 

  Bekijk de instructie