Home >> Sedumdak Informatie >> Dak >> Dakbedekking Sedumdak

Wilt u een sedumdak laten leggen, maar weet u niet welke dakbedekking mogelijk is in combinatie met een groen dak? Geen nood, op deze pagina zet NatureGreen het voor u op een rijtje! Daken zijn er in veel soorten en maten, maar ze zijn niet allemaal even geschikt voor een sedum dakbedekking. Om teleurstelling te voorkomen is het daarom verstandig om van tevoren uit te zoeken of uw dak in aanmerking komt. Hieronder leest u meer over welke soorten dakbedekking wel en niet geschikt zijn!

Geschikte daken

De volgende soorten dakbekking zijn het meest geschikt voor een sedumdak:

  • Betondaken
  • Bitumen
  • EPDM
  • Dakleer

Ook de helling van het dak speelt een rol. Een plat dak kan natuurlijk altijd, maar wist u dat de daken van NatureGreen ook te leggen zijn op daken met een helling tot wel 15 graden? Daarnaast is het ook van belang dat het dak waterdicht is en in redelijke staat, om lekkages te voorkomen. Ook de draagkracht, dakranden en waterafvoer spelen een rol. Hierover kunt u meer lezen op de desbetreffende pagina’s!

Wortelwerend sedumdak

Het is belangrijk dat uw dak wortelwerend is. Stel dat er ooit onkruid tussen het sedum groeit, dan heeft dit onkruid venijnige wortels die de dakbedekking kunnen aantasten. Daarom is het belangrijk dat het dak hier tegen kan.

De volgende type dakbedekking is standaard wortelwerend: 

  • EPDM
  • Wortelwerende Bitumen 

Heeft u normale Bitumen, Dakleer of een andere type dakbedekking? Dan is het belangrijk om Wortelwerend Groendakfolie (€3,- per m2) aan uw bestelling toe te voegen, dit rolt u als allereerste laag uit, direct over uw dakbedekking. Zo maakt u uw dakbedekking direct wortelwerend! 

Weet u niet zeker of uw dak al wortelwerend is? Neem even contact met ons op, dan helpen we u graag. 

Niet geschikte daken

Helaas zijn er ook een aantal soorten dakbedekking die minder geschikt zijn om een sedumdak op aan te leggen. Heeft u een dak van golfplaten, zinken daken, dakpannen daken en sandwichpanelen? Dan raden wij het af om een sedumdak te plaatsen. Een dak van golfplaten is bijvoorbeeld vaak niet sterk genoeg om extra gewicht op aan te brengen, tenzij de golfplaten zodanig dik zijn of voldoende ondersteuning hebben dat het wel mogelijk is. Bij twijfel raden we u daarom altijd aan een adviseur het dak te laten bekijken! Een zinken dak kan niet goed tegen vochtig materiaal omdat het niet voldoende waterdicht is en bij een dak met dakpannen kan er pas sedum op worden gelegd als alle oude pannen eraf zijn en het dak is voorzien van nieuwe dakbedekking. Dat is voor de meeste mensen natuurlijk niet zo handig.

Contact

Twijfelt u nog of uw dak wel in aanmerking komt? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs. Zij kunnen u verder helpen met bepalen of uw dak geschikt is en gaan graag met u in gesprek!

contact