Home >> Tuindak

Stel ons uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
tuindak

Tuindaken

Misschien heeft u de term al eens voorbij zien komen: tuindaken. Deze soort daken wordt nog wel eens verward met de traditionele sedumdaken. Een tuindak is echter een stuk uitgebreider. Waar op een sedumdak alleen sedumplantjes te vinden zijn, kan een tuindak uit een grote hoeveelheid verschillende planten bestaan. Op sommige tuindaken zijn zelfs kleine struiken en bomen te vinden! Het grootste verschil met sedumdaken, is dat tuindaken intensief worden gebruikt. Dat houdt in dat het bij een tuindak mogelijk moet zijn dat er op kan worden gelopen.

Voordelen tuindaken

Tuindaken versterken niet alleen de lokale biodiversiteit en natuur, ze zien er ook nog eens heel mooi uit. Tuindaken worden daarom vaak ingezet op daken van kantoren of bedrijven, waar ze kunnen worden gebruikt door medewerkers, bijvoorbeeld om pauzes op te houden. Tuindaken kunnen voorzien zijn van wandelpaden of zitplekken zoals bankjes, zodat de tuin optimaal kan worden benut! Planten, grassen, struiken, bomen, op een tuindak is het allemaal mogelijk.

Voordelen sedumdaken

Tuindaken kunnen alleen worden aangelegd door hoveniers of tuindakspecialisten. Er moet namelijk goed worden gekeken naar de draagkracht van het dak. Het is dan ook geen vorm van groendak die veel wordt gebruikt door particulieren: daarvoor is er teveel onderhoud nodig. Wilt u toch een groendak, dan zijn sedumdaken een mooi alternatief. Deze daken hebben weinig onderhoud nodig, zijn gemakkelijk door u zelf aan te leggen, en vangen veel water op.

Meer weten? Neem contact op met NatureGreen!

Wilt u meer weten over sedumdaken, of heeft u nog vragen over tuindaken? Bij NatureGreen helpen we u graag verder. Onze adviseurs kunnen al uw vragen beantwoorden en helpen u graag op weg bij de aanschaf van uw eigen sedumdak. Met onze handige uitlegvideos heeft u binnen een mum van tijd uw eigen dak geplaatst. Een duurzamere woning kan bijna niet makkelijker. Kies daarom voor een sedumdak van NatureGreen!

Bekijk onze producten

Vragen over een tuindak?

Sedummatten op uw dak? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 004 1774

Groen dak adviseur

Geert