VvE verduurzamen

Als VvE verduurzamen? Dan is een groendak als duurzame maatregel een goed idee! We leggen u op deze pagina uit wat de voordelen voor een VvE zijn wanneer u het dak vergroend.

Offerte Meer over sedumdaken
VvE verduurzamen

VvE belang verduurzaming

De taak van een VvE is het beheren en onderhouden van gemeenschappelijke delen van appartementsgebouwen, zoals het dak, de gevel, trappenhuizen en liften. Verduurzaming kan zorgen voor een betere kwaliteit en leefbaarheid van het gebouw voor alle eigenaren. Aangezien dit precies de taak is van een VvE, is het belang van een VvE om te verduurzamen vaak groot. Bovendien bespaart het kosten op lange termijn en is het goed voor het milieu om als VvE te verduurzamen.

Een van de duurzame maatregelen die u als VvE kunt treffen is het plaatsen van groendak. Wanneer u ons laat meedenken, krijgt u een offerte en traject op maat. We denken met u mee over hoe lange trajecten versneld kunnen worden en bewoners enthousiast gemaakt kunnen worden.

Groendak voordelen voor VvE

We nemen u mee in de voordelen die een groendak u als VvE brengt. 

  • Leefklimaat voor bewoners. Een groendak zorgt ervoor dat het minder snel warm wordt binnen en dempt geluiden.
  • Energiebesparing. Een groendak isoleert. Dit voorkomt warmteverlies, wat weer een positief effect heeft op de energierekening.
  • Dakbedekking gaat 2x zo lang mee. Doordat het groendak op de dakdakbedekking komt te liggen, wordt de dakbedekking beschermt tegen UV-straling en temperatuurschommelingen. 
  • Waardestijging pand. Een groendak bevordert het esthetisch aanzicht van een gebouw. Bovendien zorgen bovenstaande voordelen ook voor extra comfort en functies. Dit geeft dus meer waarde aan uw pand!
  • Onderhoudsarm. Waardoor u als VvE, die verantwoordelijk is voor onderhoud, niet ineens veel verplichtingen krijgt. 

Informatie opvragen

NatureGreen heeft al verschillende projecten voor VvE’s afgerond. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor u? Graag komen we met u in contact!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Subsidie voor VvE verduurzaming

Overheden en semi-overheden verstrekken steeds vaker subsidie voor het plaatsen van een groendak. Of er een regeling beschikbaar is en welk subsidiebedrag er wordt verstrekt onder welke voorwaarden verschilt per plaats. We adviseren u om ons subsidieregister te controleren. Staat hier geen specifieke informatie over subsidie voor VvE verduurzaming? Dan is ons advies om contact op te nemen met de gemeente waarin uw appartementencomplex zich bevindt en daar te vragen naar de beschikbare subsidieregelingen.

Tip: Kijk ook eens of de VvE in aanmerking komt voor subsidies in collectief!

Helaas is een groendak geen maatregel die valt onder de subsidieregeling voor isolatiemaatregelen voor VvE’s. Dit komt doordat een groendak een isolatiewaarde heeft die te veel schommelt.

Vragen over uw VvE verduurzamen?

Overweegt u als VvE te verduurzamen met groendaken? Wij denken graag met u mee. U kunt altijd bij ons terecht door te bellen of mailen.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur en verantwoordelijk voor VvE’s

Coby