Dakkapel

Wilt u een groendak laten plaatsen op uw dakkapel? Dat is mogelijk! Naast alle andere toepassingen van groene daken is ook het plaatsen van een groendak op een dakkapel een goede en duurzame investering.

Veel woningen zijn in het bezit over één of meerdere dakkapellen. Een dakkapel geeft uw woning meer licht en ruimte en de waarde van uw woning stijgt door het plaatsen van een dakkapel. Het dak van de dakkapel blijft echter vaak onbenut. Dat is jammer, want juist deze kleine oppervlaktes zijn zeer geschikt om een sedumdak op te leggen! Zo kunt u met weinig moeite meer groen toevoegen aan uw woning en bijdragen aan een beter milieu.

Wilt u de waarde van uw woning nog verder laten stijgen? Overweeg dan eens om een groendak te plaatsen op uw dakkapel!

Verkoeling door een groendak op uw dakkapel

Van alle voordelen die een sedumdak met zich meebrengt, is er één zeer interessant wanneer u een sedumdak plaatst op uw dakkapel. Een laag sedum op uw dak heeft namelijk een isolerende functie. Dit houdt in dat de temperatuur in de woning constanter blijft, ongeacht de buitentemperatuur. Het groene dak houdt in de winter meer warmte vast en in de zomer sluit het de warmte juist buiten. Een groen dak op uw dakkapel zorgt hiermee voor extra comfort op de bovenste etage van uw woning.

Naast het bieden van verkoeling, wordt uw dakbedekking ook nog eens extra beschermd door een groendak. Er treedt minder dak erosie, op waardoor deze langer mee gaat. Daarnaast zorgt het groendak ook voor een betere afvoer van regenwater, betere biodiversiteit en verlaagt het dak het omgevingsgeluid. Wie had gedacht dat uw dakkapel zoveel voordelen kon opleveren, alleen door er een sedumdak op te plaatsen!

Contact

Stel ons uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De kosten van een sedumdak op een dakkapel

Het plaatsen van een sedumdak op uw dakkapel is relatief goedkoop, omdat het een kleinere oppervlakte betreft. Een dakkapel is gemiddeld tussen de vijf en zeven meter breed. Door onze gemakkelijke Sedum Cassettes is het ook heel gemakkelijk om een klein oppervlakte te voorzien van een sedumbedekking .

Het plaatsen en het uitvoeren van onderhoud kan lastiger zijn, aangezien het sedumdak moeilijker te bereiken is. Wilt u het sedumdak op uw dakkapel liever niet zelf plaatsen? Geen probleem, wij regelen dit graag voor u! Onze gespecialiseerde partner kan het sedum dak zonder problemen voor u plaatsen. Meer informatie over het laten plaatsen van een sedumdak door een externe partij vindt u op onze website.

Recente projecten

Vragen over een groen dak voor uw dakkapel?

Een hoogwaardig sedum dak op uw dakkapel? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 004 1774

Groendak adviseur

Geert