Sedumdak op een garage

Overweegt u een groendak op uw garage? Wilt u de ruimte van uw garage zo effectief mogelijk benutten? Denk hierbij dan niet alleen aan de binnenkant van uw garage, maar overweeg ook eens om het dak van uw garage praktisch te gebruiken! Dit dak kan namelijk gebruikt worden voor een sedumdak. Er zijn veel voordelen van een groen dak op te noemen.

Bedek het dak van uw garage met sedum dakbedekking voor een prachtig groen resultaat en een waardevolle bijdrage aan de natuur. Uw eens zo saaie garage dak is door het plaatsen van een sedumdak het gehele jaar groen. Een lust voor het oog en een toevoeging aan de natuur.

Sedumdaken zijn over het algemeen zeer geschikt om te plaatsen op kleinere daken, zoals die van een schuur, uitbouw, of garage. NatureGreen heeft twee soorten groendaksystemen die beiden zeer geschikt zijn voor kleine oppervlaktes: sedumtrays en sedummatten. Beide systemen zijn gemakkelijk zelf te plaatsen en zijn ook verkrijgbaar in een lichtgewicht variant.

Waarom een groendak op uw garage?

We zien steeds vaker sedumdaken op garages. Een logische keuze, want het dak van een garage is vaak een kaal en zwart oppervlak. Het voegt niets toe, wordt erg warm in de zon en is vatbaar voor storm en wind.

Door het aanleggen van een sedumdak kunt u dit gemakkelijk veranderen. Het is niet alleen veel prettiger om naar te kijken, maar uw dak wordt op die manier ook beschermd tegen hitte, uv-straling en extreme wind en storm.

Bekijk onze producten

Stel ons uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is een groen dak?

Sedum bestaat uit een variatie aan vetplanten die goed bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden. Zo kunnen de planten goed omgaan met extreme hitte, maar ook regenval of juist langdurige droogte hebben weinig effect op deze planten. Het onderliggende dak gaat, onder bescherming van de sedummatten, dubbel zo lang mee. Dit vormt een grote besparing op uw kosten.

Daarnaast levert een groendak vele voordelen op voor uw leefomgeving. Wateroverlast kan voorkomen worden doordat de sedumplanten veel water opnemen en de onderliggende drainagelaag helpt om het regenwater op een geleidelijke manier af te voeren.

Recente projecten

Vragen over een groen dak voor uw garage?

Een hoogwaardig sedumdak op uw garage? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 004 1774

Groendak adviseur

Geert