Groendak waardevermeerdering

Misschien heeft u al eens gelezen dat een groendak voor waardevermeerdering zorgt. Het blijft echter vaak vaag hoe en waarom het dak dat doet. Bij NatureGreen vinden we transparantie en het delen van kennis belangrijk. Op deze pagina hebben wij daarom voor u uiteen gezet hoe een groendak kan bijdragen aan waardevermeerdering van uw woning.

Duurzame woningen zijn populair

Een groendak ziet er mooi én duurzaam uit. Groenere woningen zijn dan ook steeds populairder op de Nederlandse huizenmarkt. Steeds meer mensen zijn zich bewust van het klimaat en willen zich graag voorbereiden op de toekomst. Door een sedumdak aan te leggen, maakt u uw huis dus interessanter voor eventuele toekomstige kopers! Uit onderzoek is zelfs gebleken dat woningen in een groenere omgeving voor wel 4% tot 8% meer worden verkocht dan woningen in grijze omgeving.

Langere levensduur dak

Een sedumdak zorgt er voor dat uw dak langer mee gaat, wat kosten bespaart in onderhoud van het dak. Sedumdaken kunnen, mits goed onderhouden, de levensduur van uw dak zelfs verdubbelen! Ligt er een wat ouder dak onder, dan kunt er voor kiezen om bij de aanleg van het sedum meteen uw dakbedekking te vervangen. Zo weet u zeker dat u zo lang mogelijk van het groendak kunt genieten én dat u zoveel mogelijk bespaart.

Groendak naturegreen
Naturegreen groendaken

Besparen van energie en water

Daarnaast zorgt een groendak ook nog eens voor een lagere energierekening en minder overlast van water. Doordat het dak veel water opslaat, wordt uw riool minder belast tijdens zware regen en kunt u overstromingen voorkomen. Dat scheelt in eventuele kosten voor het verhelpen van schade. Daarnaast zorgt het dak ervoor dat uw woning beter is geïsoleerd, waardoor uw energierekening weer een stukje omlaag gaat. ’s Zomers blijft uw woning koeler en ’s winters ontsnapt er minder warmte via het dak. Zeker met hogere gas- en energieprijzen is dat mooi meegenomen!

Meer weten? NatureGreen staat voor u klaar

Wilt u meer weten over de waardevermeerdering van een groendak? Bij NatureGreen werken we met enthousiaste adviseurs die u graag meer vertellen over onze sedumdaken! Bel daarom vooral eens met de klantenservice als er onduidelijkheden zijn. Wij gaan graag met u in gesprek om al uw eventuele vragen te beantwoorden. Ga voor groen, ga voor NatureGreen!

Over ons