Mosdak

Een mosdak vergroend de omgeving. Maar wat is een mosdak eigenlijk? Wat zijn de voordelen van een mosdak en wat zijn de verschillen met een sedumdak? We leggen het hier allemaal voor u uit!

Mosdak, wat is dat?

Een mosdak is een extensief groendak, bestaande uit mossen. Het grote voordeel van een mosdak is dat het erg licht is. Een mosdak weegt maximaal namelijk 25 kilo per vierkante meter. De hoofdreden hiervan is dat een mosdak vaak geen onderlagen heeft en bovendien geen substraatlaag behoeft. Een mosdak is daarom een soort groendak die al snel toepasbaar is op uw dak.

Voordelen mosdak

Een mosdak vergroend de omgeving en ziet er prachtig uit. Uw dak wordt met zo’n groendak ook echt onderdeel van de natuur.

Behalve het lichte gewicht heeft een mosdak nog meer voordelen. Zo heeft mos bijna geen onderhoud nodig. Het heeft namelijk geen behoefte aan voeding. Dit betekent dus ook dat u geen onderhoudskosten heeft!

Daarnaast filtert mos fijnstof uit de lucht, omdat mos dit fijnstof zelf gebruikt en omzet in CO2. 

Een mosdak heeft dus best een aantal voordelen en is erg geschikt wanneer een sedumdak te zwaar is voor de constructie van uw dak.

Verschil mosdak en sedumdak

Het belangrijkste verschil tussen een mosdak en een sedumdak is de dikte. Een sedumdak is een stuk dikker, omdat deze bestaat uit meerdere onderlagen. Hierdoor isoleert een sedumdak ook beter dan een mosdak. 

In tegenstelling tot een mosdak kan een sedumdak veel water vasthouden. Dit is te danken aan één van de onderlagen, namelijk de substraatlaag. Een mosdak houdt geen water vast door het ontbreken van de substraatlaag.

Wanneer de constructie van uw dak sterk genoeg is om een sedumdak te kunnen dragen, kunt u dit beter doen. Zo geniet u samen met het milieu van meer voordelen.

Bekijk sedumdak voordelen

Vragen over het vergroenen van uw dak?

Het vergroenen van uw dak is een mooi doel. Hiermee draagt u bij aan een klimaatbestendigere wereld. Heeft u vragen over hoe u uw dak het beste kunt vergroenen en wat de voordelen zijn van sedum? Aarzel dan niet om contact op te nemen. We helpen u graag.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert