Stel ons uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sedumdak op golfplaten

Is het mogelijk om een sedumdak te plaatsen op uw golfplaten? Goed nieuws, want dit is zeker mogelijk! Groene daken worden steeds populairder, mede door de brede inzetbaarheid van deze sedumdaken. U kunt deze namelijk niet alleen plaatsen op uw uitbouw of schuur, maar ook carports, schuine daken en dus ook golfplaten zijn geschikt voor het plaatsen van een sedumdak.

Jarenlang vormden golfplaten een bekend straatbeeld. Golfplaten werden gezien als een stevige en goedkope overkapping. Daardoor werd dit veel gebruikt als dak op bijvoorbeeld tuinhuizen.
Na de ontdekking dat sommige soorten golfplaten asbesthoudend zijn, werden golfplaten een stuk minder populair. Inmiddels worden golfplaten gemaakt in diverse andere, niet asbesthoudende, materialen. Geen enkele reden meer dus om geen golfplaten te gebruiken.
Toch kunnen wij ons voorstellen dat u niet graag tegen kale golfplaten aankijkt. Golfplaten gaan na verloop van tijd verkleuren en kunnen verder een saai en troosteloos beeld geven.
Kies er daarom voor om uw golfplaten goed te gebruiken en er een sedumdak van te maken!

Hoe plaats je sedum op golfplaten? 

Het aanleggen van een sedumdak op golfplaten is geen gemakkelijke klus. De golvende ondergrond is niet ideaal te noemen. Het is belangrijk dat de ondergrond vlak is. Om dit te creëren kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden om de golvende constructie op te vullen. Een andere oplossing is het strak spannen van het wortelwerende doek.
Ook heeft uw dak van golfplaten een opstaande rand nodig. Wanneer deze niet voorzien is van een opstaande rand loopt u het risico dat de sedummatten van het dak afschuiven. Hoe schuiner het dak, hoe groter deze kans is.
Er komt dus best nog wat bij kijken voordat het groen op uw golfplaten geplaatst kan worden. Een andere optie is het verwijderen van de golfplaten en deze vervangen voor een andere ondergrond. Het plaatsen van het sedumdak wordt hierdoor een stuk gemakkelijker!

Wanneer u uw golfplaten wilt omtoveren tot sedumdak is persoonlijk advies erg belangrijk. Niet alle golfplaten zijn geschikt voor het plaatsen van groene daken. Er moet vooral gekeken worden of uw dak van golfplaten sterk genoeg is om een groendak constructie te dragen en er moet besloten worden welke constructie het meest geschikt is. De medewerkers van NatureGreen helpen u hier graag bij.

Heeft u interesse in een sedumdak op uw dak van golfplaten? Neem dan contact met ons op voor professioneel en persoonlijk advies! 

Meer weten over de kosten van een groen dak?

 

contact Bekijk onze producten

Recente projecten

Vragen over een sedumdak op golfplaten? 

Vragen over een sedumdak op uw dak met golfplaten?  Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 004 1774

Verkoopadviseur

Geert