Home >> Mosdak

Stel ons uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden

Mosdak, wat is dat?

Mosdaken zijn, net als sedumdaken, een vorm van een groendak die erg populair is onder particulieren. Een mosdak ziet er namelijk mooi uit en heeft weinig onderhoud nodig. Ook dragen mosdaken bij aan de vergroening van je directe woonomgeving en draag je bij aan het versterken van de lokale biodiversiteit! Wilt u dus wat meer groen creeëren rond uw woning, dan zijn mosdaken een goede keuze.

Voordelen mosdaken

Mosdaken zien er prachtig uit en maken uw dak echt onderdeel van de natuur. Mos heeft daarnaast bijna geen onderhoud nodig en kan dus, na de aanleg, bijna volledig met rust gelaten worden. Ook is een mosdak erg licht, waardoor het op de meeste daken kan worden gelegd, ook wanneer het onderliggende dak niet zo een hoge draagkracht heeft. Gemiddeld wegen mosdaken slechts 20 kilo per vierkante meter.

Voordelen sedumdaken

Het belangrijkste verschil tussen mosdaken en sedumdaken is dat sedumdaken een stuk dikker zijn. Daardoor kunnen ze meer en beter water vasthouden dan mosdaken en hebben ze een grotere isolerende werking. In de winter houdt uw dak daardoor meer warmte binnen, en in de zomer houdt het dak juist meer warmte buiten. Het dak houdt namelijk langer water vast dan een mosdak en isoleert daardoor beter. Ook zijn sedumdaken een stuk duurzamer dan mosdaken, omdat sedums beter bestand zijn tegen hitte, droogte en vorst.

Snel een sedumdak plaatsen? Neem nu contact met ons op!

Wilt u een groendak plaatsen vanwege de voordelen van isolatie, waterberging en regulering van het klimaat in uw woning, dan kunt u het beste voor een sedumdak kiezen. Wanneer deze factoren u niet zo uitmaken, zijn mosdaken een mooi alternatief! Bij NatureGreen verkopen we alleen sedumdaken. Deze zijn namelijk er makkelijk aan te leggen en hebben meer duurzaamheidswinst ten opzichte van mosdaken. Dat past goed in onze missie om de grijze daken van Nederland om te toveren tot duurzame, groene daken. Kies daarom voor een sedumdak van NatureGreen!

 

Bekijk onze producten

Vragen over een mosdak?

Sedummatten op uw dak? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 004 1774

Groen dak adviseur

Geert