Sedumdak bemesten

Een sedumdak bemesten, is dat nodig? Ja! Maar hoe vaak en wanneer moet u uw sedumdak bemesten? We vertellen het u allemaal op deze pagina. Daarnaast bieden we u ook de NatureGreen sedumvoeding aan, voor optimaal resultaat.

Mest bestellen Meer over onderhoud

Waarom sedum bemesten?

Sedum is een veerkrachtige plant. Van oorsprong groeit sedum op rotsen en zijn ze goed bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden. Toch is het van belang om sedum te bemesten. Mest stimuleert namelijk de vruchtbaarheid van de voedingsbodem en bevat voedingsstoffen voor planten. Met deze voedingsstoffen ontwikkelt het sedum een sterk wortelstelsel en goede bloemontwikkeling.

Bovendien gaan voldoende en juiste meststoffen mosgroei tegen. Mosgroei is een bedreiging voor sedum, omdat dit sedum verdrijft. Ook dit is dus een reden om uw dak met sedum te bemesten.

Sedummest bestellen

Maak voor het bemesten van uw groendak geen gebruik van reguliere mest, die u bij een tuincentrum kan kopen. Sedum vraagt om een speciaal soort mestkorrels met een hoger stikstofgehalte. Bovendien is gewone mest schadelijk voor de dakbedekking en hemelwaterafvoeren. NatureGreen heeft een speciaal soort sedummest, ontwikkelt voor groendaken. De samenstelling zorgt voor optimaal resultaat.

Hoe vaak sedum bemesten?

Bemesten van een sedumdakhoeft niet vaak te gebeuren. Over het algemeen raden we aan om het dak twee keer paar wat sedumvoeding te geven.

Het belangrijkste is om het dak zelf ook goed in de gaten te houden. Bemest liever zuinig en vermijdt het risico dat u te veel gebruikt. Als uw sedumdak gaat verkleuren en er rood getinte bladeren verschijnen, is het aan te raden om nogmaals een kleine hoeveelheid voeding te strooien op uw sedumdak.

Naast bemesten is er ook nog ander onderhoud wat kan worden uitgevoerd op het sedumdak. Het is handig om dit met het bemesten te combineren. Zo bent u er minder tijd aan kwijt.

Wanneer sedumdak bemesten?

Bemest uw sedumdak in het voorjaar en in het najaar. Het bemesten in het voorjaar geeft het sedum een boost voor de groei in de zomer en in het najaar wat extra kracht om de winter door te komen. 

Bij de levering van uw sedumdak is het sedum al bemest. U hoeft het sedumdak direct na aanleg dus niet nog een keer te bemesten.