Doe de subsidiecheck 

  captcha

  Subsidie Groendak gemeente Amersfoort

  Denkt u na over het verduurzamen van uw huis of bedrijf? En speelt u met de gedachte om een sedumdak te laten plaatsen op uw woning, schuur, dakkapel of bedrijf? Dan zijn wij er om u te assisteren en te voorzien van passend advies. Als u een sedumdak wilt laten plaatsen, kunt u in veel gemeentes in aanmerkingen komen voor subsidie. Wij helpen u graag de mogelijkheden voor deze subsidie uit te pluizen in de gemeente Amersfoort.

  In de gemeente Amersfoort wordt er subsidie verstrekt voor groene daken. Goed nieuws voor diegenen die enthousiast worden van een groen dak! Het subsidiebudget over 2021 is al vergeven, maar maakt u zich geen zorgen. In 2022 wordt er opnieuw een subsidiebudget beschikbaar gesteld. Afgelopen jaar werd er subsidie uitgekeerd aan de hand van een loting, omdat het subsidieplafond op de eerste dag al bereikt was. Wees er dus snel bij! Om kans te maken op de subsidie dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. U kunt deze voorwaarden vinden op de subsidiepagina van de gemeente Amersfoort.

  U heeft waarschijnlijk de nodige vragen wat betreft het laten plaatsen van een groen dak. Waar moet u rekening mee houden? Wat zijn de mogelijkheden? En hoe zit het precies met de subsidie en hoe vraag ik die aan? We helpen u graag dergelijke vragen te beantwoorden.

  Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

  Een sedumdak voor een natuurlijke look

  Het plaatsen van groene daken wordt steeds populairder. En dat is niet zo gek. Het oogt natuurlijk mooi, maar wist u ook dat het ook nog eens een heel duurzame keuze is. Zowel voor de natuur, als voor onszelf. Vandaar dat het onze missie is om de Nederlandse daken groen te krijgen. Een groen dak is goed voor het klimaat, omdat het water op slaat. Water dat anders in de riolering terecht zou komen. Het gaat daarnaast wateroverlast tegen, omdat het vocht dat bewaard blijft in het groen weer verdampt. Op die manier wordt het water weer teruggegeven aan de lucht. Dit is de primaire reden dat gemeenten subsidie geven voor het plaatsen van een sedumdak.

  Daarbij is een groendak een fijne omgeving voor beestjes en neemt een groendak fijnstof op. Dit laatste helpt de lucht schoner te maken. Andere bijkomende voordelen zijn:

  • Verhoging van de waarde van uw woning;
  • Geluiddempend effect in drukke gebieden;
  • Temperatuur verlagende werking.

  Subsidie Gemeente Amersfoort Groendak

  Met ruim 150.000 inwoners is Amersfoort een grote stad in de provincie Utrecht. De gemeenteraad van Amersfoort heeft enkele jaren geleden besloten om samen met de inwoners te werken aan een nog groenere stad. De gemeente wil inwoners dus stimuleren om te ‘’vergroenen’’ en dat kan onder andere door het plaatsen van een groendak. Om haar stimulans te uiten, heeft de gemeente besloten om subsidie hiervoor beschikbaar te stellen. En ze zijn niet alleen. Nabijgelegen plaatsen als Baarn, Harderwijk, Ermelo, Nieuwegein, Leiden, Putten en Soest gaven eerder als subsidie op sedumdaken.

  PRODUCTEN Contact

  Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Amersfoort? 

  Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Amersfoort? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

  Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

  Groendak Adviseur

  Geert