Doe de subsidiecheck 

Subsidie Groendak gemeente Assen

Bent u een sedumdak aan het overwegen op uw woning, uitbouw, veranda, garage of bedrijf? En vraagt u zich af u mogelijk ook in aanmerking komt voor subsidie? Bij NatureGreen helpen en adviseren wij u graag bij de aanschaf van uw groendak en de mogelijkheden voor een subsidie in de gemeente Assen.

De gemeente Assen komt met goed nieuws, ze geeft namelijk subsidie op groene daken. Sinds 1 maart 2021 biedt de gemeente Assen drie verschillende subsidies aan om inwoners en bedrijven te helpen hun woning of bedrijfspand klimaatbestendig te maken. De subsidie bedraagt maximaal €20,00 per m2. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet er wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Deze kunt u terugvinden op de subsidiepagina van de gemeente Assen.

Ongetwijfeld heeft u vragen over de subsidie. Hoe werkt de aanvraag precies? Is er nog daadwerkelijk subsidie beschikbaar? Welk groendaksysteem is passend voor uw dak in Assen? Vragen waar wij u van harte mee verder helpen.

Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Klimaatbestendig en duurzaam met een sedumdak

Het grijze dak vervangen door groen, iets wat steeds meer mensen doen. En terecht, want een sedumdak levert vele voordelen op. Het is onze missie om de Nederlandse daken groen te krijgen. Doet u mee? Een groendak maakt uw woning of bedrijfspand klimaatbestendig. Dat wil zeggen dat het een bijdrage levert aan het klimaat in de gemeente Assen. Een stad is bebouwd en dat maakt het verwerken van bijvoorbeeld een hevige regenbui lastig. Beton en stenen zorgen ervoor dat water moeilijk wegzakt en er ontstaat snel wateroverlast. Een groendak vangt het regenwater op en draagt daarmee bij aan het voorkomen van wateroverlast. Het regenwater wordt vervolgens door verdamping weer teruggegeven aan de lucht.

Maar dat niet alleen. Een sedumdak verschoont de lucht ook, doordat ze het fijnstof uit de lucht opneemt. Daarnaast zijn er in steden vaak minder verschillende soorten dieren, iets wat juist belangrijk is voor een gezonde bodem, schoon water, onze voedselproductie en een stabiel klimaat. Een groendak biedt ruimte aan diverse beestjes, die anders geen plek zouden hebben in de stad. Groene daken zorgen daarbij voor een koelere omgeving in huis en dempen het geluid in drukke gebieden. Zo heeft uzelf er ook nog de voordelen van.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een sedumdak in uw situatie? Stel ons uw vragen.

Subsidie Gemeente Assen Groendak

Gelegen in het noorden van de provincie Drenthe ligt de gemeente Assen. De gemeente telt 69.000 inwoners en beslaat een oppervlakte van 83,5 km2. Binnen de gemeente Assen liggen de dorpen Loon, Ubbena, Rhee, Ter Aard, Zeijerveld, Witten, Graswijk en Anreep-Schieven. Er vinden diverse evenementen in de gemeente plaats, zoals TT Assen en Truckstar festival. De gemeente Assen wil graag bijdragen aan het verduurzamen van Nederland en het beter inrichten van de steden. Door subsidie beschikbaar te stellen voor groene daken dragen ze hieraan hun steentje bij. Nabij gelegen gemeenten zoals Enschede en Heerenveen gingen de gemeente Assen al voor.

Contact Bekijk onze producten

Vragen over de mogelijkheden van een sedumdak in de gemeente Assen? 

Overweegt u de aanschaf van een groendak in Assen? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Geert