Doe de subsidiecheck 

  captcha

  Subsidie Groendak gemeente Baarn

  Als u aan het nadenken bent over het verduurzamen van uw woning of bedrijfspand, dan kunnen wij u een sedumdak van harte aanbevelen. Wist u dat veel gemeenten, zoals de gemeente Baarn, subsidie beschikbaar stellen voor de aanleg van een groendak? Voor advies en hulp bij de aanschaf van een groendak en een eventuele subsidie aanvraag staan wij voor u klaar.

  In de gemeente Baarn kunt u rekenen op financiële steun wanneer u een groendak wilt laten plaatsen. Dat vinden wij goed nieuws! De gemeente stimuleert hiermee duurzaam wonen. Er wordt maximaal €10.000,- per perceel vergoed, waarvan de gemeente een-derde van de kosten voor haar rekening neemt. Om in aanmerking te komen voor een dergelijke subsidie dient u echter wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. U kunt deze makkelijk en snel vinden op de subsidiepagina van de gemeente Baarn.

  We kunnen ons goed voorstellen dat u toch nog met vragen zit. Is er bijvoorbeeld nog subsidie beschikbaar? En welk groendaksysteem is passend voor uw woonsituatie of bedrijfspand in Baarn? En voldoet dit groendaksysteem ook aan de voorwaarden voor subsidie? Of wilt u graag voorbeelden zien? Bekijk dan onze projecten!

  Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

  Een sedumdak voor een schoner milieu

  Het laten plaatsen van een sedumdak betekent een schoner milieu. U draagt bij aan het verduurzamen van uw stad en dat is een moedige stap. En ook een nodige stap. Een groendak is namelijk niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor onszelf. Allereerst, omdat het regenwater opslaat. Regenwater dat anders in de riolering terecht komt. En met de steeds extremere weersomstandigheden waar wij mee te maken hebben, is dit zeker geen overbodige luxe. U helpt wateroverlast voorkomen, omdat het sedumdak het regenwater opvangt en door verdamping weer teruggeeft aan de lucht. De wateropslag capaciteit is dan ook vaak een voorwaarde om subsidie te verstrekken.

  Maar er zijn nog meer voordelen. Een groendak:

  • Draagt bij aan de biodiversiteit, diverse beestjes vinden hun thuis op uw dak;
  • Verschoont de lucht, omdat het fijnstof uit de lucht wordt opgenomen door uw sedumdak;
  • Houdt UV-staling tegen, dit verlengt de levensduur van de onderliggen dakbedekking;
  • Dempt harde geluiden in drukke gebieden, de begroeiing werkt als een geluidsfilter;
  • Verhoogt het rendement van zonnepanelen, omdat het dak koeler blijft.

  Neem contact met ons op als u meer wilt weten over een sedumdak in uw situatie.

  Subsidie Gemeente Baarn Groendak

  De gemeente Baarn is een kleinere gemeente in de gemeente Utrecht. De gemeente telt een kleine 25.000 inwoners over een oppervlakte van 33,03 km2. De gemeente wil duurzaam omgaan met water. Een van de manieren om dat te doen, is door subsidie beschikbaar te stellen voor groene daken. De gemeente Baarn in nauw verbonden met plaatsen zoals Soest, Lage Vuursche, Hilversum, Eemnes, Bunschoten-Spakenburg en Amersfoort. Veel van deze gemeenten vindt u ook terug op de lijst van gemeenten die subsidie beschikbaar stellen voor de plaatsing van een sedumdak.

  Bekijk onze producten

  Vragen over hoe subsidie aanvragen voor een groen dak werkt in Baarn? 

  Overweegt u de aanschaf van een sedumdak in Baarn? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

  Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

  Groendak Adviseur

  Geert