Doe de subsidiecheck 

  captcha

  Subsidie Sedumdak gemeente Breda

  Bent u een sedumdak op uw woning, schuur, uitbouw of bedrijfspand aan het overwegen? En bent u benieuwd of u toevallig ook in aanmerking komt voor subsidie hiervoor? Bij NatureGreen helpen en adviseren wij u graag bij de aanschaf van een groendak en de mogelijkheden voor subsidie in Breda.

  Er is goed nieuws voor de inwoners van de gemeente Breda die willen verduurzamen. Er is subsidie beschikbaar voor de aanleg van groene daken. Er is voor particuliere een maximale vergoeding per perceel van €3000,-. Ook kunt u subsidie krijgen voor constructief advies van uw dak. Om kans te maken op subsidie, dient u aan enkele voorwaarden te voldoen. Deze zijn op de subsidiepagina van de gemeente Breda te vinden.

  Ongetwijfeld zit u nog met vragen, over de subsidie of over welk groendaksysteem passend is voor uw dak in Breda. Hoe gaat het in zijn werk? En waar moet u allemaal aan denken? Logische vragen waarmee we u graag verder helpen.

  Vul onze subsidiecheck in en één van onze groendak adviseurs neemt even contact met u op om uw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

  Laat grijs plaatsmaken voor groen met een sedumdak

  Laat het grijs op uw dak plaatsmaken voor groen met een sedumdak. Steeds meer mensen kiezen voor een groendak en daar zijn we blij mee. Het is onze missie om de Nederlandse daken groen te krijgen en dat is met een reden. Groene daken zijn namelijk goed voor zowel het klimaat, als voor onszelf. Laten we beginnen bij de wateropslag. Een groendak slaat regenwater op, water dat anders in de riolering terecht zou komen. Dit water wordt vervolgens door middel van verdamping weer teruggegeven aan de lucht. Een bijkomend voordeel is dat wateroverlast wordt tegengegaan. Dit is dan ook de voornaamste reden dat gemeenten subsidie geven op een sedumdak.

  Een groendak is ook een fijne omgeving voor beestjes, zoals bijen en vlinders. Dat komt de biodiversiteit ten goede in uw woonomgeving. Een sedumdak neemt daarbij fijnstof op, waardoor de lucht schoner wordt. Verder kunt u rekenen op een verhoogde waarde van uw woning. Dat komt onder andere doordat de onderliggende dakbedekking tientallen jaren langer meegaat. De groene dakbedekking houdt namelijk Uv-straling tegen dat anders uw dakbedekking zou aantasten. Ook zorgt een groendak voor extra verkoeling in de zomer, de temperatuur in huis kan met meerdere graden dalen dankzij uw sedumdak. Tenslotte is de combinatie met zonnepanelen interessant. Het sedumdak verkoelt de omgeving rondom de zonnepanelen, waardoor het rendement met 5 tot 20% stijgt.  

  Nieuwsgierig naar een sedumdak in uw situatie? Neem vandaag nog contact met ons op.

  Subsidie Gemeente Breda Groendak

  Met bijna 185.000 inwoners valt de gemeente Breda onder een van de grotere steden in Nederland. De gemeente Breda is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant en bestaat uit de woonplaatsen Breda, Prinsenbeek, Bavel, Teteringen en Ulvenhout. De gemeente stimuleert de aanleg van groene daken. Ze ziet dat er vele voordelen aan verbonden zijn voor zowel het klimaat, als de mens. Nabijgelegen gemeenten zoals Oosterhout, Gilze en Rijen en Tilburg gingen de gemeente Breda al voor in het beschikbaar stellen van subsidie voor groene daken.

  Bekijk onze producten Contact

  Vragen over de mogelijkheden van een sedumdak in de gemeente Breda? 

  Overweegt u de aanschaf van een groendak in Breda? Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via e-mail of telefoon.

  Stuur een e-mail 085 - 00 41 774

  Groendak Adviseur

  Geert