Subsidie sedumdak in Bruchterveld

Wilt u weten wat de subsidiemogelijkheden zijn voor het aanleggen van een groendak in Bruchterveld? Vraag vrijblijvend informatie op door de subsidiecheck aan te vragen. Team NatureGreen is beschikbaar om u te helpen!

Subsidiecheck aanvragen
Grote banken, verzekeraars, waterschappen en gemeenten zijn betrokken bij verschillende projecten van NatureGreen.

Naar welke informatie bent u op zoek?

Subsidie op een groen dak in Bruchterveld

Er is subsidie beschikbaar voor het aanschaffen van uw groendak in Bruchterveld. De subsidie wordt verstrekt door de gemeente Hardenberg.

De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 1-2-2024. De datum waarop de de gemeente Hardenberg stopt met het verstrekken van deze subsidie, is nog niet bekend.

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Denk bijvoorbeeld aan of er nog subsidie beschikbaar is en of u met uw groendakpakket ook aan de voorwaarden voor subsidie in Bruchterveld kunt voldoen.

Vul de subsidiecheck in, zodat één van onze groendakadviseurs u kan helpen de subsidiemogelijkheden nader te bekijken.

Subsidiecheck aanvragen

Over de subsidie mogelijkheden

U kunt per huishouden tot wel € 2.500,00(!) aan subsidie ontvangen. Dat betekent dat de kosten van uw groene droom aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Er is geen vastgesteld maximum percentage aan subsidie per m². Dat betekent dat u een deel van de totale kosten kunt terugvorderen door middel van subsidie, afhankelijk van de geldende richtlijnen en voorwaarden.

Voor groene daken biedt de gemeente Hardenberg een maximale subsidie van € 30,00 per m².

Projecten regio Bruchterveld

Hieronder ziet u een greep uit onze projecten die we recentelijk hebben uitgevoerd in uw provincie Overijssel.

Bekijk alle projecten

Voorwaarden van de subsidie in Bruchterveld

Minimale hellingshoek

Voor groene daken biedt de gemeente Hardenberg een maximale subsidie van35 graden in Bruchterveld om aanspraak te kunnen maken op de subsidie. De gemeente Bruchterveld verplicht deze voorwaarde om de doeltreffendheid en de veiligheid van de infrastructuur te waarborgen.
Het groendak wordt door een profesioneel bedrijf aangelegd

Minimale laagdikte

Een groen dak moet minimaal uit 8-20 centimeter bestaan om in aanmerking te komen voor subsidie. De juiste dikte van de lagen zorgen voor een goede waterretentie, plantengroei en isolatie. Zo geniet u dus optimaal van de voordelen. De groendaksystemen van NatureGreen bevatten standaard de juiste laagdikten om ervoor te zorgen dat een groendak optimaal kan worden ingezet.

Tijdig aanvragen van de subsidie

Deze deadline helpt de gemeente Hardenberg om het verwerkingsproces van de subsidieaanvragen op een efficiënte en ordelijke wijze vorm te geven. Dit aanvraagtermijn draagt tevens bij aan de budget- en middelenplanning voor de subsidietoekenning. Als laatste zorgt de aanvraagtermijn voor eerlijke en gelijke kansen voor alle aanvragers.

Alles weten over deze subsidie? U leest het op de website van de gemeente Hardenberg.

Bezoek de website Subsidiecheck aanvragen

De voordelen van een groen dak

Groene daken brengen verschillende voordelen met zich mee. Groene daken houden water vast. Hierdoor wordt het riool ontlast en worden overstromingen bij hevige regenbuien voorkomen. Daarnaast helpen sedumdaken bij het handhaven van een aangename temperatuur, waardoor het in de zomer koeler en in de winter warmer blijft.

Groene daken beschermen ook de dakbedekking, waardoor de levensduur van de dakbedekking verdubbeld! Het vierde voordeel is dat groene daken de leefomgeving verfraaien met extra groen.

Sedumdaken stimuleren de biodiversiteit, doordat ze een bron van voedsel zijn voor een tal van insecten. Al met al, biedt een sedumdak u dus veel goeds!

Over Bruchterveld

Bruchterveld is een prachtige plek en heeft ongeveer 1095 inwoners. Bruchterveld is onderdeel van de gemeente Hardenberg (Overijssel). Bruchterveld heeft de wens om te vergroenen, wat beter haalbaar wordt door de subsidie van de gemeente Hardenberg.

Naast Bruchterveld zijn ook Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den VeldeDiffelenGramsbergenHardenbergHeemserveenHolthemeHolthoneHoogenwegKloosterhaarLoozenLuttenMariënbergRadewijkRheezeRheezerveenSchuineslootSibculoSlagharenVenebrugge onderdeel van de gemeente Hardenberg.

Zoekt u bijkomende informatie over onze sedumdaken of over onze dienstverlening met betrekking tot levering en aanleg in Bruchterveld? We doen ons uiterste best om u spoedig van de juiste informatie te voorzien.

Informatie opvragen

Offerte aanvragen

Als NatureGreen zijn wij goed geïnformeerd over de beschikbare subsidies voor groendaken in uw woonplaats. We staan klaar om u met deze kennis te ondersteunen in het maken van de beste keuze voor een groendak dat past bij uw situatie. Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan en ontdek de mogelijkheden en kosten voor uw situatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Voer een getal groter dan of gelijk aan 6 in.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over het aanvragen van subside in Bruchterveld?

Heeft u interesse in het aanschaffen van een sedumdak in Bruchterveld? Team NatureGreen is bereid met u mee te denken. U kunt ons vrijblijvend e-mailen of bellen.

085 - 00 41 774

Groendak Adviseur

Raymond

Geef een reactie